Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Благоевград

Мнения: 555
Момичета, утре имам рожден ден и  много искам да направя прасковената торта от Бон Апети в събота 11.08.2007, която представи Мадлен Алгафари (предаването беше повторение от май месец), самооооо че нямам спомен дали имаше желатин или беше само с цедено кисело мляко. Ако някой е гледал предаването и помни ще съм благодарна, Опитох да видя в сайта, но иска някакъв код който се вземал от списанието им.

Благодаря предварително
Цитирай

Под гъбата

Мнения: 1 115
Рецептата беше: 3 цедени кисели млека + 1 чаена чаша пудра захар + кората на 1 лимон.
3 готови блата и 3 компота праскови. Желатин нямаше в оригиналната рецепта
Цитирай


Мнения: 8 603
Ето рецептата.
Цитирай

Благоевград

Мнения: 555
Благодаря мама Мима за бързия отговор,   bouquet  bouquet  bouquet

Лабрекс, не е баш такава, но и на теб мерси.
Цитирай


Мнения: 8 603
Благодаря мама Мима за бързия отговор,   bouquet  bouquet  bouquet

Лабрекс, не е баш такава, но и на теб мерси.

Извинявай, объркала съм линковете. Ето тук
Цитирай

Варна

Мнения: 2 509
Много ми прилича на мюсли тортата на Сладка хапка. Само дето вместо блат е бисквити и ов. ядки Smile, а млякото не е цедено.  Уф, то май много различия има, но както и да е Wink.
Цитирай

Благоевград

Мнения: 555
Направих, много е вкусна наистина тортата, но нещо ми се втечни киселото мляко след рабиването и на външен вид беше  Sick , но се изяде.
Цитирай

София /Абсурдистан

Мнения: 2 735
Благодаря мама Мима за бързия отговор,   bouquet  bouquet  bouquet

Лабрекс, не е баш такава, но и на теб мерси.

Извинявай, объркала съм линковете. Ето тук
Не е активна страницата...
Помня, че прасковите бяха белени, а желатин нямаше. Блатовете се сиропират със сока от компота. Не си спомням обаче дали прасковите бяха само отгоре, или имаше и между блатовете  newsm78
Цитирай


Мнения: 8 603
Unknown_lady , не знам що не ти е активен линка, при мен се отваря. Ето, копирам я:



3 цедени кисели млека
3 пандишпанови платки за торта
2 компота от праскови
сока от 1 компот праскови
кората на 1 лимон
1 ч. ч. пудра захар
3 с. л. какао

1. Цеденото мляко и пудрата захар се сипват в купа и се разбиват с миксер.
2. Добавя се настърганата на ситно ренде лимонова кора и сместа отново се разбива.
3. Първият блат за торта се сиропира с прасковения сок.
4. Върху него се нанася от крема с цеденото кисело мляко.
5. Прасковите се нарязват на полумесеци и се подреждат върху крема. Отгоре последователно се слагат другите 2 платки, които също се покриват с крем и праскови.
6. Част от крема се отделя за украса, с останалия се намазва външната страна на тортата. Отделеният крем се разбива с какаото.
7. Какаовият крем се шприцова върху тортата във формата на розички. Преди консумация тортата се оставя да стегне в хладилник за няколко часа.

Опитай пак да отвориш страницата, дадено е стъпка по стъпка с картинки.
 
Цитирай

София /Абсурдистан

Мнения: 2 735
Благодаря ти много   bouquet
Чак сега се отвори линка Smile
Ще я правя още довечера.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.