Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

смолян

Мнения: 176
здрасти,момичета!!!  bouquet
моля ви за помощ-кажете ми какво се прави с татарското кюфте?пържи ли се и как?на фурна ли?сега сложих на скара,но то залепна и нищо не стана.моля,дайте съвет,че мили днес ще бъде без вечеря. Embarassed
Цитирай


Мнения: 9 729
силно загрята скара,обилно намазана с мас или парче сланина и няма да залепне.Ако сложиш кюфтето във фризер(камерата) за 5 мин да се стегне,още по-добре.
Цитирай

София

Мнения: 444
 newsm78 А татарското кюфте не се ли сервира и яде сурово?
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
Татарското кюфте е всъщност две слепени , нормални кюфтета с парче кашкавал или топено сирене по средата , опечено на скара . Разплесква се едното кюфте - ръцете намокрени с вода / важно е / - слага се парчето кашкавал и се похлупва с второто кюфте - притиска се и се оформя вече голямото кюфте . Преди да се сложи на сгорещената скара с ръце се омазва обилно с олио . Докато не се запече добре не се обръща - търпение !  Нервозното кюфте е същото само , че с плънка от скълцано люто чушле .   ВНИМАНИЕ !!! - КАЙМАТА ЗА СКАРА НЕ СЕ ЗАМЕСВА С ХЛЯБ И ЯЙЦЕ !
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.