Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора


Мнения: 2 654
Можете ли да ми кажете как да направя пилешките хапки толкова меки, вкусни и сочни както ги правят по заведенията??
Независимо дали е пиле рокфор или някакво със зеленчуци, винаги ги правят ужасно вкусни, а аз вкъщи не мога да ги издокарам така Sad

Цитирай

BABYLAND

Мнения: 3 393
Кисна ги в соев сос /или УНИСОС, който според мен е същия/, чесън на прах, зехтин и черен пипер. Самите филенца ги набоцквам с виличка, за да поемат оот маринатата.
Цитирай


Мнения: 2 654
Колко време да стоят?
А винце нещо да добавя ли?
Цитирай


Мнения: 1 340
Аз лично добавям и сока от лимон, е не прекалявам де. Дава страхотен аромат  Love
Цитирай


Мнения: 3 330
Много интересна темичка, аз незнам как ги правят по заведенията, и много бих искала да науча затова с интерес ще следя темата... Peace
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 195
Аз слагам соев сос, мед, лимонов сок, малко олио, чесън /не винаги/ и розмарин. От меда и лимоновия сок стават топящи се в устата и много сочни. А освен това разкошни на цвят - медно-червени.
Цитирай

София

Мнения: 444
Аз слагам соев сос, мед, лимонов сок, малко олио, чесън /не винаги/ и розмарин. От меда и лимоновия сок стават топящи се в устата и много сочни. А освен това разкошни на цвят - медно-червени.
Това ми допадна , а колко мед горе- долу , за да не сладнят  newsm78
Цитирай

London, baby

Мнения: 796
Моята марината е от бира, слагам филенцата в по-дълбока чиния поляти с бира, но за кратко,а отгоре и отдолу в много подправки и стават суупер Love
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 195
Това ми допадна , а колко мед горе- долу , за да не сладнят  newsm78

Около 1 ч.л.
Пропуснах да кажа, че като пека - изсипвам и маринатата - става много хубав сос Peace.
Цитирай


Мнения: 2 654
Току що направих хапки, накиснати в соев сос, зехтин, чесън на прах, накрая и лъжица мед добавих.
Хубави станаха, но не е това което търсех като резултат.....  Rolling Eyes

Тези по заведенията са толкова крехки, че направо се топят в устата.
Цитирай

София

Мнения: 444
Току що направих хапки, накиснати в соев сос, зехтин, чесън на прах, накрая и лъжица мед добавих.
Хубави станаха, но не е това което търсех като резултат.....  Rolling Eyes

Тези по заведенията са толкова крехки, че направо се топят в устата.
В повечето заведения са полуфабрикати , ако имаш впредвид тези панираните , аз взимам на Сами и съм доволна и от хапките и от бонфилетата!
Цитирай


Мнения: 2 654
Знам ги хапките на Сами-М, те стават хрупкави, а и сякаш не са от истинско месо ... не ги харесвам особено.

Чудя се да не би да е защото месото го вадя от фризера, а не е прясно охладено??  Thinking
Аз бавно го размразявам, на стайна темп, не във микровълновата.
Цитирай

варна

Мнения: 220
Във специализираните магазини за подправки продават ,,Крехкотин.,, Ще ти обяснят как да я ползваш.По заведенията я използват.
Цитирай

Plovdiv->Toronto

Мнения: 1 361
Да бе, крехкотин, така ли му казват сега, иначе наречен мононатриев глутамат (MSG)  Smile, във всички ресторанти слагат много, придава вкус и месото омеква, но това е невротоксин, леко вреден за мозъка Very Happy. Ако много държиш да стане крехко вземи си готови сухи смеси за марина, там също има глутамат, малки бели кристалчета, може да слагаш малко към твоята марина, за омекване. Аз мариновам със смес от олио, лимон, чесън, лук, доматен сос с люти чушки (чипотле - мексикански  Smile) и подправки - кимион, пипер, кардамом. Понякога слагам къри, понякога куркума, понякога бира, понякога соев или териаки сос, за разнообразие ...
Цитирай

Раднево

Мнения: 780
Аз слагам водка -  1 - 2 с.л./ зависи от количеството на месото /  , соев сос , мед , подправка за пиле на котани .....и каквото още ми дойде на ум , но от водката стават крехки
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора