Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 41 отговора

Иринополис

Мнения: 467
Моля дайте ми рецепта за мекици, които обаче да стават много крехки и хрупкави. Преди време в нашия град-СЗ до болницата продаваха най-разкошните мекици, но вече ги няма, ако някой знае такава рецепта-споделете  bouquet
Цитирай


Мнения: 4 748
Пробвай с тези Мекици на Tanita, няма  да съжаляваш (онези до болницата наистина бяха страхотни)
Цитирай

Иринополис

Мнения: 467
Пробвай с тези Мекици на Tanita, няма  да съжаляваш (онези до болницата наистина бяха страхотни)
Мерси, ще пробвам, виждат ми се доста подобни  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 3 387
Пробвай с тези Мекици на Tanita, няма  да съжаляваш (онези до болницата наистина бяха страхотни)
Благодаря и аз,откога търся точно тази рецепта.  bouquetУтре за закуска ще ги направя.  chef
Цитирай


Мнения: 4 748
Благодаря и аз,откога търся точно тази рецепта.  bouquetУтре за закуска ще ги направя.  chef

МОля, от форума на гответе.. вече доста момичета ги направиха и останаха доволни (то и наче не може и да бъде, като се знае на кого е рецептата)  Very Happy
Моята рецепта е същата, но не ги разбърквам от вечерта, а сутринта. ОСтавям тестото  и като втаса е готово за работа.
Цитирай

София

Мнения: 3 387
Да попитам, колко мекички излизат от тези продукти(приблизително). Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 4 748
С тази доза при мен се нахранват доволно 4-ма възрастни. И нищо не остава  Laughing
Цитирай


Мнения: 1 818
Тази сутрин правих на децата...

От години правя мекици по тази рецепта и винаги стават вкусни
  Love



Тесто в хладилник

2 яйца
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 ч.чаша прясно мляко или вода
1 бурканче кисело мляко+ 1 ч.л. сода бикарбонат
кубче мая
около 1 кг. брашно

От посочените продукти се омесва тесто от вечерта и се слага в хладилника в покрит съд.Издържа до една седмица.

Мисля обаче да пробвам и горната рецепта ,за която говорите ....отдавна се каня да ги направя така...Благодаря за рецептата ,pep-4o
   bouquet

« Последна редакция: нд, 19 авг 2007, 13:24 от gaby_s »
Цитирай


Мнения: 1 907
Побъркахте ме с тези мекици,довечеря май ще забъркам тестото ми се струва Wink Само не разбрах меси ли се или само се бърка Thinking
Цитирай


Мнения: 4 748
Бъркай с миксера или тел за разбиване.  Това е доста меко тесто - малко по-гъсто от кашата за кекс
Цитирай


Мнения: 1 907
Бъркай с миксера или тел за разбиване.  Това е доста меко тесто - малко по-гъсто от кашата за кекс
Е как ще може да се разтегля после? Аз определено кексовото тесто,че и по-гъсто едва ли ще успея да го разтегля....
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
Бъркай с миксера или тел за разбиване.  Това е доста меко тесто - малко по-гъсто от кашата за кекс
Е как ще може да се разтегля после? Аз определено кексовото тесто,че и по-гъсто едва ли ще успея да го разтегля....

Полутечно е преди втасването, след като е втасало става плътно и може да се оформя с намаслени ръце  Peace.
Цитирай


Мнения: 1 907
Бъркай с миксера или тел за разбиване.  Това е доста меко тесто - малко по-гъсто от кашата за кекс
Е как ще може да се разтегля после? Аз определено кексовото тесто,че и по-гъсто едва ли ще успея да го разтегля....

Полутечно е преди втасването, след като е втасало става плътно и може да се оформя с намаслени ръце  Peace.
мерси-ще пробвам задължително!
Цитирай


Мнения: 2 546
Пробвах мекиците от линка на Пеп-чо сутринта, докато бяха топли бяха много хубави...обаче са ми леко блажни на мен.
Цитирай


Мнения: 4 748
Поемането на мазнина зависи от t* и вида на мазнината в която се пържат - колкото е по-голяма, толкова по-бързо се пържат и по-малко мазнина поемат. Това е вече преценка на око - май става като рутина, като я схванеш. Някои слагат лъжица алкохол в тестото, за да не се напива с мазнина при пържене, но аз лично не съм пробвала. 
И колкото са по-дребни мекиците, толкова по-бързо се пържат, по-големите искат повече време, от което и поемат повече мазнина.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 41 отговора