Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 505
Писна ми да изхвърлям мухлясали преди изтичане на срока на годност сирена и прочие. Опитвам се да разбера дали антибактериалното покритие или някоя друга функция ще ми реши този проблем. Някой знае ли нещо? Хладилникът ми е Либхер, как е при вас?

# 1
  • Стара Загора
  • Мнения: 184
Опитай да намалиш градусите в хладилника. Това наистина е странно. Досега нищо не се е развалило в нашия. Само изброените от теб продукти ли мухлясват?

# 2
  • Мнения: 505
Да, определено сирената и зеленчуците мухлясват - това е обичайната причина да изхвърлям храна няколко дни след купуване. Тъй като имам доста ангажименти, предпочитам да пазарувам за 10 дни напред, но с моя хладилник тази работа куца. Как е при антибактерия? А при No Frost? Някой отчита ли разлика или просто си изхвърляте храната? Или ходите на магазина постоянно? Все пак някой трябва да е чувал за регулиране на влажността или циркулация на въздуха, например. В магазините, където би трябвало да са специалисти хората, не им пука. Може би е по-просто вие да споделите впечатленията си от вашите хладилници и аз да се ориентирам по вашия опит, отколкото да се опитвам да гадая кой хладилник е добър.

# 3
  • Стара Загора
  • Мнения: 184
Нашият е No Frost. Да си призная, не съм запозната в детайли кое как действа, но наистина нищо не мухлясва и не се разваля.

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 782
 И нашият е No Frost. Нищо не мухлясва и не се разваля, но сирене, кашкавал трябва да са в затворена кутия, иначе изсъхва. Плодове и зеленчуци, определено се задържат читави доста по-дълго време/напр. домати до 10дни- в отделението за зеленчуци. Изобщо родих се с този хладилник-LG- дори го почиствам включен  Peace

# 5
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
До колкото знам системата No Frost е само за минусовите отделения-т.нар. фризери, означава нещо от сорта: няма лед или натрупвания. Ако греша, някой по-компетентен нека ме поправи.
А по темата:сиренето, кашкавала ги държа в кутии, но явно вината не е в хладилника( при мен също се е случвало), ами е в производителите на млечните продукти- предлагат ги недостатъчно "узрели ".

# 6
  • София
  • Мнения: 3 990
В хладилника:
* Зеленчуците трябва да са сухи (по-добре немити, отколкото измити и изсушени) и в затворен найлонов плик най-добре.
* Сиренето - в кутия с плътно затварящ се капак.

Това знам аз. Иначе според мен и качеството влияе...

# 7
  • wild southwest
  • Мнения: 2 064
....Зеленчуците трябва да са сухи (по-добре немити, отколкото измити и изсушени) и в затворен найлонов плик най-добре.
...
по мои наблюдения, точно в затворен плик зеленчуците загниват по-бързо Rolling Eyes

# 8
  • Мнения: 505
Благодаря на тези, които писаха. Сестра ми има хладилник с No Frost, който е перфектен, но е и прекалено голям за мене. Интересуват ме по-малките размери, които кой знае защо нямат No Frost. Има някои, които са с вентилатор и антибактериално покритие. На теория би трябвало антибактериалното покритие непрекъснато да отделя вещество, което убива всички бактерии, плесени и гъбички. Какво обаче става на практика, засега не успявам да разбера. Ако някой знае....

# 9
  • София
  • Мнения: 7 263
Не знам такива подробности, но мога да споделя че и нашия хладилник е с No Frost система. Сирене е кашкавал държа само в специални кутии за хладилник с клапи и въпреки това кашкавала често ми хваща мухъл. Досега не съм се замисляла, а и при нас рядко се задържа чак толкова време дадена храна че да мухляса. Зеленчуците ако са прибрани в плик определено мухлясват, но ако ги извадя от пликчетата и ги сложа в отделението за плодове и зеленчуци не съм имала проблем / е освен, когато някой от тях не е бил наранен и не съм го видяла, но тогава вината не е в хладилника/. Температурата ми е на най-ниска степен.

# 10
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 741
Не мисля, че вината е в хладилника все пак. Моят е без особени екстри, но не ми се налага да изхвърлям храна. Плодове и зеленчуци съхранявам в отделението за тях, немити и без всякакви пликове и прочее. Сирене и кашкавал- само в кутии, иначе бързо изсъхва.

# 11
  • Мнения: 135
От сиренето е, не от хладилника! Когато си купя евтино сирене от най-близкия магазин и веднага хваща мухъл! Същото е и с кашкавала. Ако сиренето е хубаво узряло може да стои и един месец без да се развали. Аз също си ги съхранявам в добре затворени кутии. За зеленчуците не знам, не ми се е случвало да мухлясат.

# 12
  • Мнения: 2 772
                    А предвид едни теми за здравословното хранене, мога да кажа, че е хубаво това, че мухлясват  Peace. Просто опитай да ги държиш в камерата, ако ще пазаруваш за по-дълъг период. Много по-добре да мухлясват, отколкото като прясното мляко, което купувах преди - и след два месеца отворено в хладилника и си е същото, абсолютно неразвалено.

# 13
  • Мнения: 4 947
Аз лично виждам голяма разлика между No-Frost  и старите хладилници..Понеже получаваме пратки с домати и други зеленчуци от градината веднъж на 2 седмици, ми изпращат голямо количество. В зоната за съхранение на плодове изкарват и  по 3 седмици без проблем. Не изсъхват, не мухлясват..
Също така сиренето както е в торбичката или в кутия слагам в отделението за сирене, най-високо на вратата. Купувам по килограм сирене и половинка кашкавал и отива поне седмица.. не съм имала проблеми
В стария хладилник нещата съвсем не стояха така,  но и той наистина беше стар..
Провери дали плътно ти се затваря вратата, защото това може да нарушава климата в хладилника

# 14
  • Мнения: 1 260
Всичко слагам в кутии с плътно прилепващи капаци, но и не държа толкова дълго храна. Пазарувам 2 пъти седмично - в събота и в сряда.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт