Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 авг. 2007, 14:42 ч.

ЗА ХОРАТА И КУЧЕТАТА

 • 1 976
 • 70
 •   1
Отговори
Бях дете което умираше за кучета..., сега съм майка, която се радва като например разбере, че с бездомните кучета изхранват лъвовете в зоопарка! ...-
Това се случи  след един инцидент на Слатинският пазар, когато кчета жестоко наръфаха едно детенце по главата. Кучетата бяха бездомни или по скоро храненици на търговците, които вероятно си пазеха стоката.\ не сам чувала до сега за кражба на зарзават, но ... всичко е възможно. Въпроса е че риска за подобен инцидент не оправдава средствата, защото стреса за това дете може да е огромен...
подобно нещо се случи и с моето първо дете, което също много се радваще на тези твари, но след него, изпада в такава паника, че дори щеше да я сгази кола, когато тръгна да търчи без да гледа...
друг инцидент ми се случи наскоро когато бях нея и с второто ми дете на разходка \което е още в количка-лятна \ . прибирахме се в къщи по малките редутски улички и изведнъж от 3 страни се спуснаха псета, заголили зъби.
Голямата ми 3-годишна дъщеря успях да гушна, но изведнъж осъзнах, че другото няма как да го взема и да го защитя, добре че по улицата се появеше някой ,ами ако не се бе появил. След месец майка ми беше ухапана на същата улица. Реших да си потърся правата и да ликвидирам този звяр, но се оказа, че права нямам защото кучето се оказа дворно, доказването  трудно и процедурата - невъзможна.
Да не говорим, че нещастните редутски баби, които нямат пари за СОТ си мислят, че се пазят с тези твари, които с един спрей се обезвреждат за секунди.
И така реших, че ще ползвам обходни маршрути, макар и много по-дълги и пообикалях известно време, често с пазарски торби и 2 деца по разбитите павета...но установих,че и там рискувам не по-малко. В гнеа и отчаянието си реших, да не допусна инцидента на слатинския пазар да се случи с моите деца и си наумих да поизтровя по-злобливите от тях. Още не съм предприела нищо: първо защото не знам с какво и колко и второ още се замислям дали това ще ми реши проблема или на опразненото място веднага ще се появи друг кандидат. Така че, уважаеми родители трябва нещо да измислим, и да предприемем. Надявам се след вас да има юристи,журналисти, които по-ще се сетят как да се действа.

Другият проблем за който ми иде да рева са кучешките лайна на ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ
   Съвсем скоро едногодишното ми дете беше болно от остра бактериална инфекция, което ме накара да се замисля над причините за нея.  Сред възможностите с които ме запознаха докторите се мъдреше и една фрапираща-
Огромното количество кучешки нечистотии, които дори и да прескочите пак могат да не ви пропуснат, и особено малките ни деца. За какво става дума – кучешкото лайно след като изсъхне се разпрашава и след първата кола, която мине покрай него, полита заедно с всичките си зарази из въздуха. А за нисичките дечица и тези в колички това е точно в носа им, да не говорим, че детският организъм е много по-податлив на тези патогени. И за съжаление тъй като тук не става въпрос за човешки живот  в прекия смисъл на думата, но уверявам ви ако ви се случи такова нещо ще се уверите че опасността е и по-голяма, детето ви гасне, вие правите всичко възможно, а то продължава ден след ден, нощ след нощ, да вдига 40 градусови температури, да изпада в гърчове или треска и ....дори и да го натъпчете с антибиотици не бъдете сигурни че ще улучите от раз. И така докато се отчаяте и ....в болницата на системи и в симпатичната компания на какви ли не други болни.
   Може би това и да не е причината за нашият случай, но повярвайте ми нечистотиите се отразяват на здравето ни и най-вече на децата, и дали скъпи собственици на домашни любимци, навеждането за да приберете нечистотиите на кучето ви не е много по-ниска цена от здравето на децата ни или нервите на някоя майка.

пп. Ако някой модератор реши, може да премести поста ми в другата тема, макара че две теми не са излишни - наистина е МНОГО СЕРИОЗЕН проблема

Последна редакция: нд, 19 авг 2007, 15:12 от anonimous

# 1
 • Мнения: 5 467
На всеки са писнали тези улични псета Close. Който намери разрешение на въпроса, ще направи голямо добро.
Сега ще ти скочат разни защитници, които ще те обиждат и наричат безсърдечна..., да не ти пука, чуваш ли, не се вживявай в обидите.

# 2
 • Мнения: 7 724
Аз ,като една видна защитничка на кучешкия геноцид,
ще ти покажа и тая тема, която сигурно не си видяла-
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=213619.0 Wink

Последна редакция: нд, 19 авг 2007, 15:46 от Руска

# 3
 • Мнения: 35 179
Как така в повечето градове няма кучета?
Трябва ни кмет на място, който да реши проблема.


Много се задълбочи това с кучетата, вече не може да се реши хуманно, трябва да се действа крайно и след решението да се поддържа положението със здрави мерки - всяко новопоявило се да бъде примено в приют и след това - както е редът в белите държави.
Друго не виждам какво може да се направи  Confused

# 4
 • Мнения: 14 776
Огромен проблем. Не смея да тровя бездомните, защото ме е страх, че някое дете или някой клошар може да напипа части от отровата и да пострада. За кучетата не ми е жал, нито ме вълнува защо са озверели.

# 5
 • Мнения: 524
Докато четох историята ти, ми стана много мъчно, хвана ме яд на всички "самотни бабки", които осиновяват точно тези бездомни кучета, правят им паспорти, ваксинации и т.н. и оставят животните на улицата. Когато някой иска да ги прибере, изваждат паспорта и заявяват, че кучето не е безстопанствено. Защо не си приберат любимците в къщи и да си ги водят на каишка? Ако това се случи с някое от моите деца, сигурно ще подхвърля на кучето салам с отрова, колкото и да е безсърдечно.

# 6
 • Мнения: 4 111
На мен ми е жал за кучетата. Нали след кастриране не са агресивни или поне тези, които не са ги пускат, а убиват само агресивните и болни животни. Явно някой не си върши работата и не смятам за редно да тръгнете с отровата по улиците. Имаше една приказка "Кой каквото прави - на себе си го прави".

# 7
Това, че кастрираните кучета не са агресивни изобщо не е вярно. В редута има едно кастрирано (със сигурност) куче, което когато мина с колелото на връщане от работа всячески се опитва да захапе гумата на колелото с риск да попадне между спиците.
@Лилянчо
Гледам си от Атина - наскоро бях там - не видях почти никакви бездомни кучета - как ли са се справили...

# 8
 • Мнения: 4 111
@Лилянчо
Гледам си от Атина - наскоро бях там - не видях почти никакви бездомни кучета - как ли са се справили...

http://www.bulgarian-animals.com/archive/greece.html

# 9
 • Мнения: 150
Защо авторката е анонимна?

# 10
 • Sofia
 • Мнения: 4 077
Винаги съм обичала животните, имала съм две кучета.
Водила съм битки със Зоомилосърдие" преди 6-7 години. Бяхме стигнали до съд, заради едно кученце, което бяха умъртвили в приюта, преди да изтече срока за осиновяване...
Напоследък обаче се улавям как търпя огромна трансформация.
Уличните животни стават все по-опасни, без контролни и нахъсани. Проблемът май отдавна е извън всякакъв контрол.
В потрес съм след случката с изяденото от куче бебе, онзи ден. Признавам, че съжалението ми към бездомните кучета все повече отстъпва място на гнева, и то не толкова срещу тях, колкото срещу кметове и общински съветници пълнещи си гушите покрай борбата с бездомните кучета - що фирми, що поръчки, що чудеса......хиляди левове потънали незнайно в чии джобове.....


# 11
 • Мнения: 4 556
Проблемът няма да се реши нито с изтравяне, нито с избиване.
Лошото е, че много от заразите се предават от домашни кучета, чиито собственици не си чистят след тях.
Не знам как е в Редута, но в Лозенец например трябва да вървиш на зиг-заг по тротоара и само да си гледаш в краката, за да не настъпиш нещо.
Другият проблем е, че много хора си губят кучетата или ги гонят и така непрекъснато има "материал" за улични кучета.
Третият проблем е, че кофите за боклук преливат и се разпиляват по улиците и за кучетата има купища храна.
Все едно да държите на масата развалена храна с месеци и да се чудите защо има хлебарки. И да си мислите, че като ги изтрепете веднъж, те няма да се появят повторно.

За да се реши един проблем, трябва да се премахне това, което го причинява.
Глоби за хората, които изоставят кучетата си на улицата (+ задължително глоби за който не чисти след кучето си), по-добра хигиена и въобще съвсем нова система за събиране на отпадъци, която да не позволява ровене и преливане. Докато не се започне работа в тази насока, дори избиването няма да е ефективно, защото ще се избият едни, после други ще се нароят и така нататък.

# 12
 • Мнения: 2 405

Много се задълбочи това с кучетата, вече не може да се реши хуманно, трябва да се действа крайно и след решението да се поддържа положението със здрави мерки - всяко новопоявило се да бъде примено в приют и след това - както е редът в белите държави.
Друго не виждам какво може да се направи  Confused

Абсолютно!  А защитниците - май и те трябва да бъдат поставени на място, защото имат до голяма степен вина, за да се случва всичко това.

# 13
 • Мнения: 203
   Аз съм на едно мнение с Карина.

# 14
 • Мнения: 150
Аре стига бе! Защитниците били виновни... Защитниците са си свършили работата - ревали са публично. Пита се кой не е свършил своята?!

Докато подобни вопли се пускат анонимно нищо няма да стане.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт