Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 март 2005, 15:00 ч.

Лимони

  • 4 290
  • 18
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 348
Момичета, помагайте Praynig Донесоха ми една торба с лимони, дайте акъл какво да ги правя?

# 1
  • София
  • Мнения: 328
Фреш с малко мин.вода и мед-става стаааахотно, аз лично мога да изпия една торба за няколко дни, а и е много полезен, също убива апетита

# 2
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 597
Изцеждаш, подслаждаш с мед, разреждаш 1:2 с вода и пиеш.
Прави си салати, които можеш да подкиселяваш с лимон.

# 3
  • на върха
  • Мнения: 6 462
Лимонена торта. Не отиват кой знае колко лимона, ама пак е нещо Grinning

2 блата. Може и купешки, може и домашни. Аз си мойте си ги пека от по 3 яйца, 3л. захар, 3л брашно и за да е съвсем лимонено слагам и по половин настъргана кора.

1 крем:
2 сл. л брашно
сокът на 2 лимона
кората на 1/2 лимон
1 1/2 чаша вода
1/2 чаша захар

2 крем

1/2 л прясно мляко
1 жълтък
3 - 4 с.л брашно
1 кафена чашка захар
50 гр масло

Сироп:

Вода, захар и лимонов сок

Блатовете се изпичат и се оставят да изстинат.  През това време се приготвят двата креме. Технологията е една и съща. Течносттите със захарта се слагат да заврят. Към тях се прибавя разтвореното в хладка вода брашно и най- накрая лимоновата кора. За крем № 2, жълтъка се прибавя заедно с брашното. Варят се на слаб огън при непрекъснато бъркане.
Първия блат се слага във формата, в която ще се прави тортата. Сиропира се с топъл, но не горещ сироп от вода, захар и лимонов сок. маже се с крем №1. Слага се втория блат, който също леко се напоява с топлия сироп. Най- отгоре е крем №2, в който е добавено и масълцето (за гланц). Аз я окрасявам с настърган шоколад или я "напудрям" с какао.

# 4
Лимонов тарт
За тестото:
125 гр. брашно
50 гр смлени бадеми
50 гр захар
1 яйце
100 гр. масло
За лимоновия крем:
3 цели лимона
40 гр масло
50 гр захар
2 яйца

Последна редакция: вт, 07 фев 2006, 18:53 от Honda

# 5
Приготовление:
1. Смесете за тестото брашното с бадемите и захарта. Оформете го на купчинка връху кухненска дъска. Притеснете с юмрук в средата и във вдлъбнатината чукнете яйцето. Разпределете маслото на малки парченца по края, раздробете с нож и омесете бързо с ръце, докато се получи гладко тесто. .Оформете плосък блат и го завийте във фолио. Оставете 1 час да втаса......

# 6
2. Намазнете форма за торта с диаметър 24см. Разточете охладеното тесто между два слоя фолио, така че да се получи кръгла платка с диаметър 26-27см. Поставете го във формата за печене. Набодете го многократно с вилица и го оставете още 30 минути да почива.....

# 7
3. Затоплете фурната до 200 градуса и запечете тестото около 10 минути, докато стане златистокафяво. Оставете го да изстива във формата.
4. Настържете кората на 2 от лимоните. Изцедете и трите лимона (при настъргването от кората се гледа да не попада от бялата - горчива част).....

# 8
5. Разтопете маслото на слаб огън. Добавете, като разбърквате, захарта, яйцата, лимоновата кора и лимоновия сок. Разбърквайте, докато сместа се сгъсти и започнат да излизат мехурчета, но в никакъв случай да не се образува пяна.
6. Извадете блата ит формата и го намажете с лимоновия крем. Сервирайте тортата добре охладена. Може да се окраси с пресни или захаросани лимонови резенчета.....

# 9
За да направите захаросани лимонови резенчета, разрежете лимоните на тъънки филийки. Сложете ги върху скара. Завържете ги в края с тънък конец и с негова помощ ги потопете в тиган с врящ захарен сироп. Оставете ги да врат 10-15 минути и след това да се охлаждат 24 часа заедно със сиропа. След като се отцедят, оставете ги 3-5 часа да изсъхнат.

# 10
ПП: Сега остава и някой от модераторите да ме събере Embarassed  Simple Smile

# 11
  • Мнения: 4 358
Аз правя домашна лимонада.
Два лимона се нарязват на ситно или се пасират на едро. Слагат се в съд с три-четири литра вода и престояват 24  часа в хладилника. Аз ги измивам с топла вода + сапун и не беля кората.
Лимоновият сок се прецежда и се захар на вкус (аз слагам чаша и половина).

Може да се комбинират плодове (лимон, портокал, грейпфрут).

# 12
  • София
  • Мнения: 1 770
Grinning Honda, скоро ще биеш всички по брой съобщения, ако вече не си го направила де  Wink

Сега погледнах, на 4-то място си, но с този темп всички скоро ще ти дишат праха. Закачам се  Laughing

# 13
Цитат на: Yvette
Grinning Honda, скоро ще биеш всички по брой съобщения, ако вече не си го направила де  Wink

Мани Embarassed , предпочитам да са ми само 10 ама да мога да пиша като хората Imp .Преди малко се разправях пак с тях, че бяха ми блокирали целият нет #Sniper . Ще трябва дружно да постискаме зъбки до 22.04 Sad
Извинявам се отново ама..... Embarassed

# 14
  • Мнения: 146
Цитат на: Honda
Цитат на: Yvette
Grinning Honda, скоро ще биеш всички по брой съобщения, ако вече не си го направила де  Wink

Мани Embarassed , предпочитам да са ми само 10 ама да мога да пиша като хората Imp .Преди малко се разправях пак с тях, че бяха ми блокирали целият нет #Sniper . Ще трябва дружно да постискаме зъбки до 22.04 Sad
Извинявам се отново ама..... Embarassed

Защо?
Какво става, че не можеш да пускаш едно цяло дълго message?

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт