Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 176
Момичета, понеже фурната ми не работи, много ще съм ви благодарна, ако ми обясните как се готвят тиквички с ориз в тенджера. Любимо ястие ми е, а не знам как се прави.
  bouquet
Цитирай

всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин

Мнения: 2 971
Аз го готвя така- задушавам лук, тиквичките, може чушка и малко доматки, после ориза  и заливам да се вари с вода, която е не като за печен ориз 1:3, а 1:5. Слагам магданоз, чубрица. Тиквичките ги режа на кубчета.
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Аз запържвам лука, после слагам тиквичките на кубчета и повече копър, ориза и настърган домат
Цитирай

София

Мнения: 4 282
Това е рецепта на irinii
Цитат

4-5 тиквички
2 скилидки чесън
1 морков
3 с.л. ориз
1 домат
1 с.л. вегета
1 връзка копър
2 сл. зехтин /олио/
1 с.л. брашно
1.сл оцет

изсипваш мазнината в тигана. Когато загрее добавяш ориза и морковите. Когато оризът стане прозрачен сипваш половин ч.ч  вода. Щом заври добавяш нарязаните на малки кубчета тиквички и още половин ч.ч. вода. Водата завира и добавяш нарязанияг на ситно домат /аз го беля винаги/. Така оставяш да поври 10-тина минутки на среден огън.
В 1 чаена чаша слагаш брашното, оцета и вегетата. Разреждаш микса с вода така, че да стане хомогенна кашичка, която изсипвша към яденето и разбъркваш.
Изключваш котлона, поръсваш с нарязаният на ситно копър и затваряш капака, за да поеме от аромата на копъра. След 10 минутки можеш да сервираш.
Цитирай

София

Мнения: 176
Благодаря ви, особено за съотношението на ориз-вода.  bouquet
Цитирай


Мнения: 423
Горещо ти препоръчвам тази рецепта от Бон Апети:

http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=2186

и тази от форума, незнам  кой  я пуска преди време, но е много вкусна:

Мусака с тиквички и ориз

Запържвате 1 глава лук,добавя се 1 ч.чаша ориз.Като стане стъклен се добавят 3-4 настъргани тиквички,2 пакетчета кайма,1 домат нарязан на ситно..Оставя се леко да покъкри и се добавя връзка копър,чубрица,черен пипер и малко сол.

Изсипва се в тавичка и се запича във фурната.Когато изври водичката се нареждат кръгчета домат,като върху всяко се слага топено сирене или кашкавал и отново се пече за 5 минути.
Цитирай

София

Мнения: 176
Благодаря, lst, но фурната ми не работи, както писах по-горе. Но рецептата може да послужи на други Wink
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 352
Аз запържвам лук, морков и тиквичките. Слагам ориза, копър, черен пипер и сол. Доливам вода и варя.
Цитирай

София

Мнения: 420
Аз запържвам лук, морков когато имам, слагам ориза, доливам вода и варя докато оризът стане почти готов. Тогава слагам доматки, а няколко минути преди да оттегля от котлона и нарязани на кубчета тиквички. Аз ги обичам хрупкави, затова чак накрая ги слагам. Съвсем накрая вече соля, слагам копър и нарязан на филийки чесън. Става много вкусно!  chef
Цитирай

Варна

Мнения: 6 760
Запържвам лук, моркови, домати, слагам оризът. Като стане полуготов, слагам нарязаните на кубчета тиквички.

Накрая в една чашка смесвам 1 суп.лъжица оцет с 1 суп.лъжица Вегета. Копър и готово.  Smile
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Слагам в тавата лук, моркови и тиквичките, ориза, копър, черен пипер и сол. Наливам вода и пека около 40 мин на 220 градуса в предварително загрята фурна.
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 104
Аз така - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=207726.msg4563304#msg4563304  Smile
Цитирай

София

Мнения: 300
Първо заливам необходимото количество ориз - 1 чаша или купичка -да ми служи за мярка с гореща вода. Така, докато запържвам зеленчуците, от ориза излиза нишестето, което го слепва.
Запържвам тиквичка, лук, чушки, гъби в количество по избор според вкусовете. За подправка слагам вегета или бульон, копър. чер пипер,къри, шафран и други по вкус. Измивам ориза, прибавям го към зеленчуците, разбърквам и сипвам 2 мерителни чаши или купички вряла вода. Да ври само 3-4 мин. и загасвам котлона. Държа захлупено, докато водата се усвои от ориза. Така всяко зрънце се отделя и не се слепва.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.