Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте, съвсем на скоро родих момченце, най-прекрасното човече на света, жив и здрав за щастие!!! Раждането мина ужасно и двамата бяхме спасени от най-лошото....Беше истински ад, но пък всичко свърши благополучно, единственото неприятно е, че лекарите ме съветват да не раждам отново..
Още докато бях бременна бях решила да го кръстя на свекър ми - семейна традиция е да се кръщават момчетата на дядовците, името му никога не ми е харесвало, но реших да го преглътна..В болницата обаче размислих, реших, че ако няма да имам друга възможност е по-добре да избера името на детето аз..Споделих на мъжа ми и той каза, че няма нищо против, но ще каже на баща си, за да е подготвен ( аз бях избрала име което започва с неговата буква, но не същото ). Мъжа ми му казал при което свекър ми реагирал така както никога не съм очаквала от него ( принципно е много точен и съвременен човек), още повече, за малко да няма кого да кръщаваме  Confused Разсърдил се, спрял да му се обажда, мълчал  ooooh! Мъжа ми е много чувствителен, дойде и ми разказа всичко почти разплакан, каза ми да постъпя както реша, той ме подкрепя...Реших да кръстя детето на свекър ми в крайна сметка, не исках да си разбивам семейството, но пък сега резултата е, че аз не мога да простя на свекитата за постъпката им, дразня се на името..Полудявам напоследак...Мъчно ми е, че не ми се даде право на избор..едва ли ще имам друго дете....
Знам, че е глупаво, знам, че трябва да съм щастлива със малкото си момченце и прекрасния му баща, но не мога да се побера в кожата си, не мога да понасям родителите на мъжа ми, като ги видя и подивявам......ЛИЧИ МИ...мъжа ми страда, отношенията ни се скапват  Cry Cry Cry
Дайте ми съвет да го преодолея и ми простете, ако ви звучи глупаво причината за моето страдание.....Много ви благодаря предварително  Hug

# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 1 092
Какво да ти кажа........ще свикнеш може би или поне ще се научиш да го приемаш Mr. Green.Не вярвам името да е чак толкова лошо ама на......чувстваш се гадно Mr. Green.И аз хич не исках да кръстя сина си Павел /на свекъра/ ама кво да се прави......да има мир  bouquet

# 2
 • София
 • Мнения: 2 332
Разбирам те - напълно е обяснимо защо се чувстваш така, защото си била изнудена да кръстиш детето си по определен начин. Винаги ми е било странно как някой може да държи дете да бъде кръстено с негово име /имам близка, която беше заявила, че ако не кръстят на нея внучка няма да помага, няма да го обича и т.н./ - това за мен е напълно ненормално поведение. Избора трябва да е на родителите и на никой друг - двете ни дъщери не сме кръстили на никого, просто избрахме имена, които ни харесват - а да не кажа, че в последна сметка окончателния избор беше направен в родилното, малко преди да ги запиша  Laughing. Моя съвет е - говори с мъжа ти, можеш да смениш името на детето когато решиш!  Peace

# 3
 • В полето на неограничените възможности.
 • Мнения: 4 448
Много глупава постъпка от страна на свекър ти, но няма за какво да се сърдиш. Имала си избор ти сма си избрала името, нали? Някой заставил ли те е? Ще се сърди ще му мине. Детето ти е по-важно.

Аз съм в същата ситуация, само дето кръстихме детето както си искахме и не казахме на никой.
Свекъра е очаквал и се разсърди. Говори ни и т.н., но натяква неприятно и понякога чак яд ме хваща. В началото само повтаряше как щял да се прекръства и тем подобни глупости.
МОите родители например са ми казали, че изобщо не държат някой да си кръщава децата на тях. Все пак никой никому за нищо не е длъжен, но явно не всеки мисли така.
Бях казала, на мъжо, че ако каже ще е на баща му. Той каза, че му се вижда странно. И измислихме Калоян.

И до ден днешен има подмятания от сорта на:

"Тази страя е от дядо Калоян" (щото той ни подари мебелите за детската)
"Къде е Калоян, ааа при дядо Калоян" "(а ние в родата си семейството нямаме друг с това име)

По едно време даже не се обаждаше да пита как сме, ходеше при другото си внуче, на нея подаръци носеше на нас нищо. Как да не ми е криво? Ама си казвам, че не ми пука, ако ще и на глава да ходи, тва е положението.

Имала си избор - ти сама си избрала детето да се казва така. Съжалявам, че съм толкова пряма и откровена, но няма връщане назад. Каквото и да се каже сега, няма да прекръщаваш детето, я. Все пак мъжа ти не те е заставил - ако не го кръстиш на баща ми - край! нали? Твоето семейство няма нищо общо със семейството на мъжа ти или който и да било друг. Какво си решавате вие си е за вас и никой няма прави да ви държи сметка.

Знам, че ти е трудно, не е лесно, когато направиш компромис със себе си, знам идеално как се чувстваш, но ще трябва да го преживееш, защото само ще се измъчваш.

# 4
 • Там,където живеят Мишетата
 • Мнения: 421
   Мила Августовска мамо... Не смятам написаното от теб за глупаво.Всеки претърпява големи промени в отношенията си заради такива дреболии - нещо като повратна точка.
    Моят съвет е следния - намери галено име или прякор на детенце и му викай така - миши,мушко,мечи,пате,зайо...ит.н и т.н  Grinning сигурна съм,че фантазията ти ще проработи!
    Относно неговите родители - бъди над тях,но за свое удовлетворение можеш да им кажеш колко всъщност си великодушна и как някой ден ако детенце не си харесва името поне няма да си виновна ти - направи го тактично.
     И.... направи компромис заради мъжа си -той е застанал зад теб и те е подкрепил,все пак крайното решение си взела ти.Стисни зъби и не прави потърпевш именно него.
     Успех   bouquet

# 5
Не исках да огорчавам никой, а се получи така, че огорчих себе си  Sad и тормозя мъжа си с вкисната си физиономия...Знам че името не прави човека, а човека името, ама този яд така ме е обзел, че не мога да се понасям  Sick Дано намеря мир в себе си  Praynig и дано е скоро!!!!
 

# 6
 • В полето на неограничените възможности.
 • Мнения: 4 448
Идеята на Просто Аз е много добра. Намери галено име на името, което да си е само твое, което да ти харесва, така ще се промени, например, ако се казва Тодор ти да му викаш Део.

Според мен, ако свекър ти ти благодари за компромиса, който си направила, ако е искрен с теб ще ти мине, а и ако ти по някакъв начин му обясниш как се чувстваш. Той вече е казал как се чувства и е станало на неговото, сега сигурно е спокоен,но идва ред да се успокоиш и ти.

Всичко ще се нареди!  Heart Eyes

# 7
 • Sofia
 • Мнения: 2 865
Тресе те следродилната депресия, но ще ти мине. Кръстила си вече детето, така че просто се радвай на майчинството. Не си го изкарвай на мъжа ти , той не е виновен, и само ще си развалите отношенията. Както се казва, това са бели кахъри.  Да ви е жив и здрав малкия и много да ви радва.  bouquet
 По-гадно е ти да го запишеш с едно име , амъжа ти да отиде да го смени без да те попита, докато ти си още в родилното.

# 8
 • София
 • Мнения: 3 069
Виж сега...в крайна сметка ти си човека който е избрал на кой и с какво име да кръсти детето си.
Сигурна съм, че с времето ще свикнеш, защото детето си е индивидуална личност и не името е решаващо за неговия живот.
По-добре е да приемеш, че си спазила традициите!Аз ЗА тях!
Ще ти дам пример за моя колежка, която гръсти детето на свекър си само с първата буква:Теодор на Тодор и нейните свекъри си му казват Тошко а не Теди...
Понякога трябва да се правят компромиси, но можеш да им натриеш носа като сама си избереш как да го наричаш на галено, пък те нека си се сърдят.
Аз не бих се съгласила някой да има претенции към името на детето което АЗ съм родила, но понякога с компромис се постига много повече!
Не си го слагай на сърцето мила.Радвай се детенце и мрази свекърите на воля Grinning

# 9
 • В полето на неограничените възможности.
 • Мнения: 4 448
Виж сега...в крайна сметка ти си човека който е избрал на кой и с какво име да кръсти детето си.
Сигурна съм, че с времето ще свикнеш, защото детето си е индивидуална личност и не името е решаващо за неговия живот.
По-добре е да приемеш, че си спазила традициите!Аз ЗА тях!
Ще ти дам пример за моя колежка, която гръсти детето на свекър си само с първата буква:Теодор на Тодор и нейните свекъри си му казват Тошко а не Теди...
Понякога трябва да се правят компромиси, но можеш да им натриеш носа като сама си избереш как да го наричаш на галено, пък те нека си се сърдят.
Аз не бих се съгласила някой да има претенции към името на детето което АЗ съм родила, но понякога с компромис се постига много повече!
Не си го слагай на сърцето мила.Радвай се детенце и мрази свекърите на воля Grinning

Абе то с мразене няма да стане! Трябва да е над нещата да не й пука!

Да се радва на детенцето, на мен в началото и Калоян ми беше странно... като го родих адски много ми заприлича на татко му, и понеже имаше такива размисли и страсти дали да не е на него, се чудех, но пък мъжа ми каза - както ти решиш, и аз реших да е така, както си бяхме решили двамата. После се свиква с името, все пак тепърва ще се опознавате. Пък и още един Александър Александров.....  Whistling

В началото ми беше трудно да измисля някакво различно обръщение, галено на Калоян, но така стана, че братовчедка му неможа да каже КАЛО и каза КАЙО и така, вече е КАЙО. И ми харесва, различно е! Само мое. Нека да се сърди кой ще! Мен ме кефи Simple Smile


# 10
 • София
 • Мнения: 23
Ох, те и мъжете понякога са .... нямам думи. "Както ти си решиш, скъпа...", а пък после не поемат отговорност и да треснат с ръце по масата или каквото там има.. И свекър ти постъпва неправилно, и мъжа ти е трябвало да бъде малко по-корав с тях. Дано да се оправиш скоро и да си обичаш името на детенцето! В крайна сметка, какво е името?

# 11
 • Мнения: 672
Не се тревожи дай си малко време и така ще обикнеш името на детенцето си,че след година примерно,няма да можеш да си представиш твоето дете с друго име

Последна редакция: вт, 21 авг 2007, 11:08 от mamaYanni

# 12
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 943
Аз пък едно не мога да разбера...
Жената бременее 9м. Има достатъчно време, да си съгласувате желанията за дадено име и после следва само запис на това име.
А кой ще се сърди, кой ще се тръшка - негова си работа. Важното е аз, таткото и детето как ще се чувстваме.

# 13
 • София,Младост
 • Мнения: 109
Не трябва да се само-навиваш.Твоето бебче само ще краси името.И не се знае дали един ден то няма да си харесва името.Аз от опит го знам- като малка  не си понасях името,е сега дори се гордея с него.

# 14
 • В полето на неограничените възможности.
 • Мнения: 4 448
Ох, те и мъжете понякога са .... нямам думи. "Както ти си решиш, скъпа...", а пък после не поемат отговорност и да треснат с ръце по масата или каквото там има.. И свекър ти постъпва неправилно, и мъжа ти е трябвало да бъде малко по-корав с тях. Дано да се оправиш скоро и да си обичаш името на детенцето! В крайна сметка, какво е името?

Да, кажи името и да ти помогнем да измислим тука нещо различно!

 Heart Eyes

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт