Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 21 авг. 2007, 14:23 ч.
  • Преглеждания  1 053  Мнения  10  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 139
Може ли някой да ми обясни каква е разликата между
Па(ъ)рцуца, Първак и Цуйка?

И изобщо какво означава всяко от тях?

Знам че първака и пърцуцата са ракии - силна и слаба...

Реклама
# 1
  • София / Пловдив
  • Мнения: 8 070
 Crazy  Crazy  Crazy

Аааа, сега е ред на мъжете. Да беше питала нещо за Мохито  Laughing

# 2
  • София
  • Мнения: 3 447
Цуйка е румънската ракия, доколкото знам.

# 3
  • София
  • Мнения: 10 955
Струва ми се, че първак казват на това, което се получава при първоначалното ферментиране и е най-силната ракия, става само за разтривки Laughing Другите не ги знам.

# 4
  • София / Пловдив
  • Мнения: 8 070
Цуйка е румънската ракия, доколкото знам.

Да, така е. Сега ме подсети. Но беше някаква сливова ракийка с по -нисък градус май  newsm78

# 5
  • София
  • Мнения: 43
И аз знам , че първака е първата ракия която излиза докато се пече , тя служи неразредена само за разтривки , а за да се пие трябва да се разреди с дестилирана вода.

# 6
  • Мнения: 740
Първак - първата потекла ракия при дестилирането - с много висок градус.
Цуйка - слаба ракия, обикновено двойно препечена
Пърцуца - последната слаба ракия, която тече от казана. Обикновено се събира и се пуска при материала за следващото варене на ракия

# 7
Миналата година имаше тема " Момичета кажете ми рецепти за хубави летни коктейли с ракия". Laughing

# 8
  • на пясъка при черупките от миди
  • Мнения: 1 226
Може ли някой да ми обясни каква е разликата между
Па(ъ)рцуца, Първак и Цуйка?

И изобщо какво означава всяко от тях?

Знам че първака и пърцуцата са ракии - силна и слаба...


Пърцуца=шльокавица е слаба, некачествена ракия

Първак е първата потекла от втечнителя течност при производството на ракия
Цуйка пък е сливова ракия с нисък градус,румънкса най- често

 Peace Peace Peace

# 9
  • Варна
  • Мнения: 984
Парцуца е току-що направената ракия /сливова най-често/, която се складира в шишета да отлежава. Обикновено е доста силна 45-55 градуса.
Първак е първата потекла ракия след дестилацията, обикновено се изхвърля.
Цуйка е слаба ракия - доколкото съм чувала като употреба.

# 10
  • софия
  • Мнения: 7 282
Миналата година имаше тема " Момичета кажете ми рецепти за хубави летни коктейли с ракия". Laughing

хахаха, значи имало и зимни, така ли Laughing

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт