Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 22 авг. 2007, 11:48 ч.
  • Преглеждания  23 429  Мнения  74  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 1 818
Реших да споделя с вас това чудесно ястие...До сега съм пекла в плик пиле с картофки,само пиле,само картофки...но за първи път реших да го напълня с ориз...

Пълнено пиле с ориз,печено в плик

За плънката на пилетата...направих ги две,че едно у дома не стига...задуших 1 глава лук,морковче и чушка и добавих чаша и половина ориз...с пилешки бульон варих всичко до полуготовност,подправих с черен пипер и магданоз...Напълних пилетата ,заших ги и хубаво ги намазах с мазнина ,червен пипер и сол...Така приготвени ги сложих в пликовете.Пекох ги около 40 мин.След това срязах кесийките и включих фурната само отгоре ,за да се зачервят ...


Пилетата,готови за печене...

вече опечени...

Да ви е ладко!

Последна редакция: чт, 23 авг 2007, 11:19 от gaby_s

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 4 163
Тези пликове така и не се научих как се използват...
Пликът трябва ли да е надупчен?
Трябва ли да се оставя въздух вътре?

# 2
  • Vienna, AUT
  • Мнения: 533
а някакви специални ли пликове се ползват?

# 3
  • София
  • Мнения: 444
Много апетитно изглежда !!!!
Искам да попитам , има ли разлика между пиле печено с фолио и пиле печено в плик   newsm78

# 4
  • София
  • Мнения: 4 163
а някакви специални ли пликове се ползват?



Ми да, продават се пликове за печене, бях си купила, но не знам как се използват  Embarassed

# 5
  • БУРГАС
  • Мнения: 1 545
Тези пликове така и не се научих как се използват...
Пликът трябва ли да е надупчен?
Трябва ли да се оставя въздух вътре?
Аз ги надупчвам с игла преди да ги сложа да се пекат.  chef
а някакви специални ли пликове се ползват?

Тези пликове ги продават навсякъде.Аз от Била ги купувам.Пише си на тях пликове за печене.

# 6
  • София
  • Мнения: 4 163
Тези пликове така и не се научих как се използват...
Пликът трябва ли да е надупчен?
Трябва ли да се оставя въздух вътре?
Аз ги надупчвам с игла преди да ги сложа да се пекат.  chef


А в тавичката под плика слага ли се някаква мазнина или вода?

# 7
  • Бг-мама
  • Мнения: 1 702



нищо не се слага в тавата
плика се дупчи с голяма игла или шиш на 5-6 места слага се в него 1-2 лъжици брашно и се раздрусва хубаво така че брашното да иде по целия пакет и се слага в него пилето
много е лесно и вкусно  Hug

А в тавичката под плика слага ли се някаква мазнина или вода?

# 8
  • Мнения: 250
Не, нищо не се слага в тавичката - това им е хубавото на пликовете .
Даже вътре в самия плик може да не се слага мазнина.
Пише че може да се сложи малко брашънце в плика.
Слагаш пиленцето , картофки , подправки , завързваш и си готова.
Могат да се ползват и за микровълнова , но тогава се използват гумени ластичета , а не тези които са в опакаовката.

# 9
  • Мнения: 2 548
Много добре изглежда!
Ще се пробва! Благодаря за рецептата!
Аз бих сложила и гъби в плънката, много обичам  Crazy

# 10
  • Мнения: 3 358
gaby_s ,поздравления!Изглежда страхотно!  bouquet
Аз съм ползвала такива пликове и съм много доволна-лесно,бързо и чисто HugА и месото не може да изсъхне или припече-става чудно  chef

# 11
  • Мнения: 3 365
Много благодаря за рецептата, станало е страхотно...мъжът ти има с какво да се гордее, много добра готвачка си...Поздравления   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 12
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Рецептата  е страхотна и аз гарантирам за нея, защото и аз така я правя , но слагам и гъби при ориза и другите подправки преди да зашия пилето и да го пъхна в плика.

# 13
  • Плевен
  • Мнения: 51
За гъбите съм съгласна, и аз за тях се сетих.
Майка ми много готви с тези пликове, май е време и аз да пробвам.
А има ли нещо специално при пълненето, какточно го правиш, другото ми е ясно, но никога не съм пълнила нищо?

# 14
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Самия плик е доста голям, има си и пластмасова лентичка за затваряне и е хубаво да се надупчи плика с игла, защото при високата температура се надува.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт