Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

strawberry fields (forever)

Мнения: 94
Здравейте, знам че мога да разчитам на вас момичета за кулинарна помощ Smile
Донесоха ми около 2 кг елда и снощи я приготвих с масло и копър но нещо не ни допадна. Моля дайте някаква рецепта за да не я хвърлям Smile
Цитирай

на втория етаж

Мнения: 248
От един руски форум:
гречка(елда) 1 1/2 ч.ч.
вода 3 ч.ч.
две главички лук
2 сварени яйца
3-4 бели гъби сушени
олио - 6-7 с.л.
 Гречката се почиства от боклучетата,пише да не се мие,ама.... newsm78.Залива се с водата,вътре се натрошават сушените гъби и се слага на силен огън да заври,похлупена с капак.След завиране котлона се намалява на средно и се вари около 10 мин.След което се намаля на съвсем слабо и се оставя още 5-6 мин. докато поеме всичката вода.По време на варенето не се разбърква.Смъква се от огъня и се покрива с кърпа да се задуши добре.
През това време в друг съд,в олиото се запържва дребно нарязания лук,посолява се  и заедно с нарязаните яйца се изсипват в кашата.Разбърква се добре и се сервира топло.


Докато пишех рецептата и на мен ми се прияде,не съм я яла тази каша от детските си години.Ще потърся да видим дали ще намеря някъде в нашия град елда. Hug Thinking
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Манджи с елда/гречка?

Някой правил ли е сладка елда?
Цитирай


Мнения: 3 865
Здравей!
Аз много харесвам елдата. Дъщеря ми също. Приготвяме си я за закуска - сварена, с масло и сирене.    chef
Иначе съм чела най-различни рецепти. Някои я готвят като ориз - с месо, зеленчуци и т.н. Аз още не съм пробвала, но сигурно ще е вкусно.

Освен, че е вкусна, елдата е и много полезна.  Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.