Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 169
Здравейте, бременни мамчета,

Как се справите едновременно с бремеността и с гледането на първото ви вече ПОРАСНАЛО бебе, което е на възраст да кажем между 1 г. 6 м. и 2 и нещо - т.е някъде около възрастта на моя син. И за да стане случаят още по-частен говоря за бременните майки, които още не са се върнали на работа, а те самите си гледат голямото бебе в къщи. Останалите случаи, с детски градини и поверяване на баби, ги изключвам не поради друга причина, а защото ме интересува опитът на майките, които са в моето положение. Защото иначе темата ще се разводни.

Та така - трудно ли ви е, чувствате ли се изтощени?

Сега съм в началото на 4 месец бременна. И поне вкъщи свикнах да се справям, особено след повече от две седмичен опит да съм съвсем сама в къщи с детенце, таткото беше в чужбина. Е. някой път се случва домакинската работа временно да куца, но като цяло се справям. Намерих начин и да го вдигнам минимално, избягвам да го нося.

Обаче РАЗХОДКИТЕ са ми проблем - страшно се изтощавам. Едно е да разхождаш малко бебче в количка, друго нещо да разхождаш ходещо и тичащо навсякъде човече и то бременна. На 30-тата минута коремът ми вече почва да се стяга ниско долу, появява се нещо като напрежение. А не върви такова голямо бебе да го вържеш в количка, така би било лесно, но то има нужда от движение. А пък някой трябва да тича след него. Бях 1-2 м бременна и синът ми си разби веждата, лепиха му я в Пирогов, не беше сериозно, казаха, че би трябвало да не остане белег. Но аз оттогава като че се стреснах и го държа по-изкъсо повреме на разходките.

# 1
 • Бургас
 • Мнения: 1 787
Моето е същото положение ,ама с трета бременност.
Никой не ми помага,сама се оправям.Мъжо е на работа цял ден.Ходим на разходки 2 пъти на ден,тичам след него,нося го и се надявам ,когато коремът ми стане огромен някоя баба да ме съжали и да реши да ми помогне.Мъжо предлага да го пращам на частна ясла поне отвреме на време,за да си почивам и да не изнервям много ,обаче още не съм решила.

# 2
 • София
 • Мнения: 9 006
Труднооооооо!!!!

# 3
 • Мнения: 2 538

Така е.
Но още по-трудно става като се роди второто.

# 4
 • София, Дружба
 • Мнения: 378
ами трудно,

сега съм с голям корем и пакси тичам подир него - изтощавам се - ама това , няма кой - бабите- едната работи, другата не ще да го гледа че и тя се била изморявала........
стискаш зъби и и това е - по принцип гледам всеки следобед да спя с него точно защото ми е много изморително, но сега пък не мога вече да спя - и това е. освен това си го гледам сама почти - таткото се прибира към 20,30 или дори по късно , понякога дори не се засичаме  - толкова късно си идва. ама със всичко се свиква. сега ми е малко по тежко щото корема стана голям , ама понеже много търчах по рано по него и много му се карах - сега сякаш е малко по послушен. гледам да не го вдигам, като цяло съм си направила удобствата - но винаги се случва да го вдигна. до към 5-6 месец си го вдигах на общо основание - дали заради столчето за хранене да го сложа или нещо друго - но поне по 5-6 пъти на ден се случваше. сега е максимум по 1-2 на ден

успех с бременността.

ПС решила съм ако мног оиздивея да търся детегледачка - разбрах че на бабите ми не мога да разчитам ....

# 5
 • Мнения: 994
Аз гледам дъщеря си сама и не ми е кой знае колко трудно,може би най-вече зависи от детето - ако е по-спокойно...
Само в началото постоянно ми се спеше,докато я приспивах заспивах преди нея  Simple Smile
Сега я дадох за една седмица на гости на баба и дядо - в друг град и ми е страшно скучно без нея...

# 6
 • София
 • Мнения: 169
Е радвам се, че има и други, които се справят сами. Нашите баби - едната е далече, другата работи, а и ние предпочитаме сами да го гледаме. Таткото също ми помага, особено за разходките, щото това ми е зорът, но не може всеки ден.
Всичко зависи много и от детето - нашето е доста буен момък, и малко ми действа като фитнес.
Иначе съм мислела дали да не наема някаква жена да ми помага чисто физически за разходките. Аз детенце на друг НЕ поверявам, особено непознат, но поне да ме придружава, да не съм сама и да ми бъде един вид "ръце", примерно 5 пъти седмично за по 2-3 часа. Имате ли идея колко би струвало на час?

# 7
 • Мнения: 4 141
Определено ще ти е полезен помагач за разходките - и сега, а най-вече след раждането.

Нямам идея за плащането.  Rolling Eyes
Както се договориш. По-добре с някоя съседка-пенсионерка, или роднина, позната, а не детегледачка, която ще иска по-високо заплащане.
В частните градини примерно заплащането е между 10 и 20 лв дневно. Детегледачките за цял ден взимат около 300-400 лв месечно - значи около 15-20 лв дневно за 8 часа.  Значи, за 2-3 часа можеш да плащаш общо около 5 лв, при положение, че става дума само за разходки...А и ти ще си там. 25 лв седмично, 100 лв месечно - все някоя баба ще се зарадва и ще иска да  се "захване".

А като родиш - 1,30 часа помощ за разходка, 1,30 час помощ за обяд и приспиване на баткото.

# 8
 • София
 • Мнения: 169
Определено ще ти е полезен помагач за разходките - и сега, а най-вече след раждането.

Нямам идея за плащането.  Rolling Eyes
Както се договориш. По-добре с някоя съседка-пенсионерка, или роднина, позната, а не детегледачка, която ще иска по-високо заплащане.
В частните градини примерно заплащането е между 10 и 20 лв дневно. Детегледачките за цял ден взимат около 300-400 лв месечно - значи около 15-20 лв дневно за 8 часа.  Значи, за 2-3 часа можеш да плащаш общо около 5 лв, при положение, че става дума само за разходки...А и ти ще си там. 25 лв седмично, 100 лв месечно - все някоя баба ще се зарадва и ще иска да  се "захване".

А като родиш - 1,30 часа помощ за разходка, 1,30 час помощ за обяд и приспиване на баткото.


за после ще му мислим, иначе аз точно детегледачка в пълния смисъл не искам, първо че и аз ще съм там, може би по-скоро някое момиче, и ми трябва да го вдига, да го пази да не падне просто. Да го държи и тя за ръка като пресичаме, да го вдигне на пързалката...
Но това е само идея, засега инцидентно някоя приятелка идва с мен някой път, за два часа и те се изтощават Simple Smile
иначе сами се оправяме  Peace

# 9
 • Варна
 • Мнения: 250
И аз се оправям съвсем сама. Скоро малкия проходи, ама пак нон-стоп си го вдигам на ръце. До сега не се изморявах, но вече влязох в 7 мес. и май започвам повечко да се поуморявам, а и някоя друга контракцийка се появява. Домакинствотро съм го оставила на второ място. Първо гледам да си оправя детенцето-ядене, обличане, разходки, игри. Домакинствам като спи или вечер, като се прибере таткото.

# 10
 • в сърцето на мъжа си!
 • Мнения: 1 081
Тъкмо и аз това се чудех.  ooooh! На мен сега ми е тежко не мога да си представя и да съм бременна. Ще следя темата.

# 11
 • Мнения: 672
И аз съм в положението ти,но съм молко по-добре,защото каката е на 3 години и ходи на градина,но като се върне си наваксва за цял ден.А и като се роди бебето ще я спра от градината,да не ми носи вируси,е тогава ще е големия кошмар.А ще съм самичка,нищо,че свеки е на горния етаж.
А за вдигането-няма как,понякога просто се налага.

# 12
 • Somewhere in space
 • Мнения: 2 746
Хе хе хе, а моят  помощник е вече на 8 години и много ме улеснява!  Laughing
Успех на всички чакащи второ или трето бебче!

# 13
 • Sofia
 • Мнения: 1 216
Предстои ми да разбера как ще се справям.  Разликата между децата ми е по-голяма от вашата,н о ще следя темата, защото тя е за всички родители на повече от едно деца.
Баткото е на 4,5, малкия е на месец. Засега се оправяме изключително с помощта на таткото. Докато бях бременна ситуацията беше като, че ли по-лесна. Сега ми се иска да съм и с двамата бандити едновременно, но в сравнително малко ситуации мога да угодя и на двамата "по-равно" (имайки пред вид, че единия се движи само гушнат). Ще се борим и веселим.

# 14
 • Мнения: 1 866
Трудно е и с напредването на бременността става все по-трудно. Мисля, че ако вземеш някоя жена да ти помага, няма въобще да ти е излишно.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт