Ние сме на 9 месеца и половина и от самото начало, тъй като бяхме малки и в кувиоз (една седмица), не искаше да суче. Мъчихме се доста време, докато накрая се предадох и започнах да я храня с изцедена кърма. Още в болницата имах проблем с гърдите(запушени канали) и ми се наложи да се изцеждам през половин час за да мога да ги отпуша и всички свързани с отпушването манипулации. И досега ми се случва като се притесня или от друго да спира да изтича кърмата и да ми се образуват буци и може би затова се мъча да се изцеждам винаги до край (докато ми омекнат напълно гърдите). Предполагам, че съм получила свръх производство, защото до следващото цедене, не дай си боже да се забавя, гърдите ми отново се пълнят и втвърдяват, а тук четох, че гърдите трябва да са меки  Rolling Eyes( но това се отнасяше за кърмещите мами).
По принцип изцеждам около 200 милилитра от гърда. Вече намалих цеденето на 4 пъти, но ми отнема от 40мин до час, а и от едната ми гърда изтича по-бавно.
Малката е изключително на кърма. Хапва по около 6 пъти. Захранена е с плодови, зеленчукови и местни пюрета (птици).
Притеснявам, че няма да и стигне кърмата, защото по едно време малката  беше започнала да изяжда доста големи количества кърма, а ядеше и пюрета, но си искаше кърма. Но покрай жегите престана да яде въобще пюрета (даже и кърма ядеше по много малко) и набляга на водата (а преди вода въобще не искаше). Но предполагам че е нормално, а и зъбки я мъчат Cry
Как е при вас? Стават ли ви твърди гърдите, моите преди изцеждане са доста твърди и на буци?
Еми май това е всичко. Моля споделете своя опит.

Последна редакция: пт, 24 авг 2007, 13:03 от bi4o