Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 авг. 2007, 14:41 ч.

зеленчуци на скара

  • 2 811
  • 18
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 244
моркови, тиквички, патладжан, лук, домат, кис. краставици, гъби
Няма ограничение в бройките. На когото колкото му се иска
Желателно е скарата да има отделение с плоча - там ще се правят гъбите,
морковите, лукът и кис. краставички. Всичките трябва да са нарязани на
тънки ивици. Може да ги сложите поотделно, а може и заедно като добавите малко олио, черен пипер и сол. Обръщайте ги колкото се може по-често. Останалите продукти през това време са на скарата - задължително трябва да ги намажете с четчица с малко олио и от време на време да ги поръсвате с вода. Ако нямате плоча не пречи - просто ги нарежете по едро и ги правете като тиквичките и патладжана. Най-важното е да не сте изгладнели много докато ги правите, защото е хубаво да ги оставите всичките в една тенджера за около 30 минути - ако има и някоя мръвка с тях ще стане още по-добре

# 1
  • Мнения: 3 359
Гледам с леко недоверие Rolling EyesДа си призная, предпочитам мръвките на скара,но някой път ще опитам и това Laughing

# 2
  • край морето
  • Мнения: 3 623
Мноооого обичам зеленчуци на скара и винаги като ходим на вилата си правим Wink

# 3
  • София
  • Мнения: 444
стават сухички по тоя начин .... хубаво е да покиснат поне 0:30- 1 час в марината .... тагава стават страхотни наистина !!!! Аз режа всичко на колелца !!!

# 4
  • Габрово
  • Мнения: 848
стават сухички по тоя начин .... хубаво е да покиснат поне 0:30- 1 час в марината .... тагава стават страхотни наистина !!!! Аз режа всичко на колелца !!!
Сега ако кажеш и каква е маринатата, ще е супер. Правих тиквички, гъби и лук това лято на орабрения тиган, което си е пак като на скара, но ми се искада ги мариновам с нещо, ча така ми бяха леко безвкусни, но не знам с какво.

# 5
  • София
  • Мнения: 444
стават сухички по тоя начин .... хубаво е да покиснат поне 0:30- 1 час в марината .... тагава стават страхотни наистина !!!! Аз режа всичко на колелца !!!
Сега ако кажеш и каква е маринатата, ще е супер. Правих тиквички, гъби и лук това лято на орабрения тиган, което си е пак като на скара, но ми се искада ги мариновам с нещо, ча така ми бяха леко безвкусни, но не знам с какво.
Аз я правя така : олио или зехтин , малко соев сос , малко лимонов сок или няколко капки оцет , малко чесън (може и без него) черен пипер , риган - 30 мин престой при мен е достатъчно , а зеленчуците режа на шайби като тези които стават най хубави според моя вкус са : патладжан (махам горчивката) , тиквичка , лук и морков 

# 6
  • София
  • Мнения: 8 621
Надявам се да се шегуваш...... рецепта за зеленчуци на скара.....

Може ли да ми кажете как да изпържа картофи? Или яйца? Много се чуда точно как да ги направя. Идеи???

# 7
  • София
  • Мнения: 572
Лук и тиквичка са страхотни за скара и то без особени приготовления просто докато се пече мръвката слагаш и тях.

# 8
  • Габрово
  • Мнения: 848
Надявам се да се шегуваш...... рецепта за зеленчуци на скара.....

Може ли да ми кажете как да изпържа картофи? Или яйца? Много се чуда точно как да ги направя. Идеи???
Това не е отправено към мен, надявам се.
Поисках идея за марината, понеже нито съм правила преди това зеленчуци на скара, нито пък съм опитвала мариновани по някакъв начин и след това изпечени. В същото време ми се струва добра идея да се овкусят преди печенето. А за пържени яйца и картофи ми се струва, че съм чела "рецепти" в този форум

# 9
  • София
  • Мнения: 8 621
Това не е отправено към мен, надявам се.
Поисках идея за марината, понеже нито съм правила преди това зеленчуци на скара, нито пък съм опитвала мариновани по някакъв начин и след това изпечени. В същото време ми се струва добра идея да се овкусят преди печенето. А за пържени яйца и картофи ми се струва, че съм чела "рецепти" в този форум

Не, не е към теб - към авторката на темата е.
Относно пържените яйца - лично аз съм пускала една рецепта- на майтап. За пореден път бях потресена от "рецепти", "рецепти" и още "рецепти"

# 10
  • София
  • Мнения: 444
Надявам се да се шегуваш...... рецепта за зеленчуци на скара.....

Може ли да ми кажете как да изпържа картофи? Или яйца? Много се чуда точно как да ги направя. Идеи???
Хаха за пържени картофки и яйца не , но мога да ти кажа трик за чипс, за да не се слепва !!!

# 11
  • Там край гората
  • Мнения: 202
Кажи трика за чипс, за да не се слепва.

# 12
  • Мнения: 2 099
Незнам какво й има на темата?
Нали за това е форума, да се обменят идеи...
предложения .....
Ако има тема за компоти. защо да няма тема за зеленчуци на скара?  Tired

А иначе тиквички нарязани на ленти, печени на скара или барбекю
след това, със зехтин и лимонов сок-става страхотна салатка  Wink

# 13
  • София
  • Мнения: 444
Кажи трика за чипс, за да не се слепва.

Картофа се обелва и се реже с картофобелачката ...... накисва се в хладка водичка за около 20 минути след което се изплаква обилно !!!! Аз лично пържа във фритиурник , става точно като пакетчетата български чипс !!!

# 14
  • Мнения: 3 139
Когато мариновам месо за скара правя малко повече марината и след като метна пържолките на скарата, нарязвам картофи, тиквички, цели гъбки и каквито други зеленчуци имам, слагам ги във фолио, изливам останалата марината от месото, завивам добре и пакетчетата също на скарата. Става страхотна гарнитура. Маринатата ми е подобна като на Магия 27, само че ако месото е пилешко слагам розмарин вместо риган  chef



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт