Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

в Лувъра

Мнения: 413
Пастицио
Необходими продукти:
1 пак макарони - едри фигури
1 глава лук
1 морков
200 мл дом.сок
1/2 кг кайма
1/2 л прясно мляко,2 яйца,2 суп лъжици брашно- за сос бешамел
Начин на приготвяне:
Макароните се варят до полуготови. През това време се задушават лука и моркова и като поомекнат се прибавя каймата+доматения сок и подправки в зависимост от предпочитанията. Каймата се разбърква хубаво, за да не останат големи гранули. Задушават се до изпаряване на водата.
След това в тава се слагатполовината от макароните, отгоре цялата смес от каймата и за трети пласт другата половина от макароните. Заливт се със сос бешамел, който трябва да поври по-дълго, за да е с гъстотата на крем и най-отгоре се настъргва кашкавал. Доливат се около 100-150мл вода и се слага във фурната за 30мин на 200 градуса.Сервира се топло
Бон апети!
Цитирай

на лунната пътека

Мнения: 588
Ммммммм звучи добре ще го пробвам, копнах рецептата. Very Happy
Цитирай

sofia

Мнения: 1 606
Вкусно,лесно и бързо , присъединявам се и аз.
 Само че си изпуснала същественото за "пастициото" - а именно, че в каймата се слага канела! - 1 чаена лъжичка!
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 199
Цитат на: bomboto
че в каймата се слага канела! - 1 чаена лъжичка!


ей това би ме отказало, мразя канела
Цитирай
Цитат на: bomboto
Вкусно,лесно и бързо , присъединявам се и аз.
 Само че си изпуснала същественото за "пастициото" - а именно, че в каймата се слага канела! - 1 чаена лъжичка!

za kanelata ne sam ubedena!
mojat priatel e grak i gotva4.mnogo 4esto pravim vka6ti pasticio po originalna recepta. v neia niama kanela. osven tova triabva da se otbeleji, 4e kaimata e samo ot tele6ko meso. kam neia se pribavia 1/2  4aena laji4ka zahar. sled kato poizstine kaimata se podbarkva s 250gr nastargan ka6kaval Greyerzer ili parmezan i edno яйце.
макароните се объркват с масло или зехтин.
в соса бешамел се настъргва и малко мускатово (индийско) орехче- по желание- придава приятна миризма и вкус.

Сос бешамел за пастицио- 2сл кр.масло се разтопява, прибавят  се 2сл брашно и се бърка добре.бавно на струйка се прибавя топлото мляко(250мл)  като бъркаме бързо,за да не се образуват грашки. след като поизстине сместа се добавят 3 яйца.
Цитирай

sofia

Мнения: 1 606
evpraksia, посмъртно няма да разбереш че това е канела, когато го ядеш впросното пастицио Very Happy
mistikistria , аз пък съм убедена, но вероятно има и регионални особености, въпреки че съм я яла сготвена от приятели от различни части на Гърция, включая и острови и във всички имаше канела. Very Happy
 Със или без нея ястието е адски вкусно!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.