Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 авг. 2007, 04:11 ч.

за или против детската градина в Щатите

  • 597
  • 6
  •   1
Отговори
За ли сте или против детската градина
мъжът ми е твърдо против, аз също бях, но установих, че на дъщеря ми й е скучно вече само с мен е с бебето, затова я записах на почасова детска градина тя е на три години, след което доста от тукашните майки ми казаха, че не биха си изпратили децата в тукашна детска градине във Флорида сме. Аз изобщо не съжалявам, че я записах, още не е тръгнала, но мисля че постъпвам правилно. Въпросът ми е как да преценя коя детска градина е хубава и коя не

# 1
  • Мнения: 1 147
Аз определено съм за детската градина, особено след определена възраст на детето. Социализира се, придобива умения, има дисциплина, учат се на ред, на толерантност. Особено от един момент нататък, детето има нужда от общуване с други деца. Детска градина избирай на базата на препоръки от други родители и лични впечатления, като ги обикаляш на място.

# 2
  • Мнения: 613
Аз скоро започвам 9-та година откакто съм тук и никога не съм чула такова негативно мнение срещу детските градини тук. Дъщеря ми е на градина тук от 6 месечна възраст /работеща майка съм/. Сменили сме няколко градини, но впечатленията ми са много добри. Не само дъщеря ми, но и децата в групите й винаги са ходели с голямо желание. На мене лично системата, по която обучават децата ми харесва много.

Наесен дъщеря ми ще е в първи клас. Точно преди няколко дена погледнах curriculum-a на училището, в което ще бъде. Напълно подготвена е след прискуула и kindergarten-а.
Ние сме в Delaware. Пиша го, защото знам, че има разлики за много неща от щат в щат. 

# 3
  • Мнения: 2 093
Според мен детска градина е по добра алтернатива от стоенето в кьщи, особено на 3 години, така че не се разколебавай. Сигорна сьм че там кьдето си има и добри и лоши детски градини и ми е странно че всички около теб се изказват така негативно. Пьрвата стьпка е да разучиш колко вида детски градини имате. Например тук има два вида - лицензиран центьр и home day care. Пьрвия вариант е доста по скьп, защото този вид градини трябва да отговарят на определени изисквания,от рода на: колко деца се падат на един учител, вьзрастова група, храна, дневен режим.... Втория вид градини са един човек се грижи за деца в кьщатата си и като цяло няма много изисквания и изцяло зависи от това как този човек се грижи за децата. Според мен и двете си имат предимства и недостатьци и вьпроса е кое е по важно за родителите.

 Най-добрия начин да прецениш е като отидеш на място и придобиеш представа как протича деня на децата, какво им е настроението, каква е атмосферата. Спред мен, не винаги скьпа детска градина гарнтира най-доброто за едно дете. По важно е детето ти да се чуства добре.

# 4
  • Мнения: 994
Аз лично, тези по нашите географски ширини,  не ги харесвам. Говоря за тези, които са си баш целодневни детски градини. Децата спят на пода с дрехи и обувки  Shocked, храната е лоша, цените са прекалено надути. Таксата е задължителна за целия месец, няма значение дали детето е отсъствало или не. И това са ми наблюдения от признати за добри градини - такса от 850+.
За съм за тип училище - половин ден, без спане и храна осигурена от вкъщи.
За тези, които са home based също съм с резерви, но след упорито търсене и препоръки, мисля че можеш да попаднеш и на добро място. Имам няколко приятелки, които след месечни търсения си намериха добри гледачки.
След това, което видях се отказах да ползвам тукашните детски градини. На 4 години ги дадох на public preK. Много добре се справят с училището и в контактите с другите деца.

# 5
  • Мнения: 1 783
Аз определено съм за детската градина, особено след определена възраст на детето. Социализира се, придобива умения, има дисциплина, учат се на ред, на толерантност. Особено от един момент нататък, детето има нужда от общуване с други деца. Детска градина избирай на базата на препоръки от други родители и лични впечатления, като ги обикаляш на място.
И аз така мисля. Моят син тръгна на 18 месеца след стоене в къщи с бабите. Ами, честно да си кажа (не им казвайте не тях Simple Smile) не му липсват изобщо, толкова му харесва с децата и учителките си обича, един път не плакал за тях. Не е идеално, но има много предимства. Аз на твое място бих я дала, 3 години вече е добра възраст, а и пъблик скул прескул дей кеър започват на 3, не е ли така при вас? Аз съм в Минесота, но при нас дори от град до град има разлика.

# 6
  • Мнения: 1 147
Аз гледам племенниците ми. Голямата започна детска градина на 3, малката малко след навършване на 1. И в двете има огромна промяна към добро. Много по-послушни са, съобразяват се, много по-лесно се заиграват, общуват, развиват се, имат толерантност към мнението и желанието на другите, дисциплинирани са, за седмици се научиха на неща, които не можаха да научат вкъщи с месеци. Една баба ( или майка) дори при най-добро желание не успява да даде всичко. Просто децата имат нужда от други деца.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт