Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 27 авг. 2007, 01:09 ч.
  • Преглеждания  2 372  Мнения  20  Онлайн  1
Отговори
  • В царството на троловете , елфите и викингите :')
  • Мнения: 3 353
Бях на гости  на моята най-добра приятелка в Тексас.Сготви ни пържолки ..облизахме си пръстите! Heart Eyes Естествено веднага копнах рецептата... Whistling...и вече ги готвих няколко пъти! Sunglasses Предлагам ви  и на вас рецептата ... Hug 

Пържолките на Диди!


4 свински пържоли се начукват добре,осоляват с със сол,също така се ръси малко смлян черен пипер и малко лютив червен пипер/чили/...на вкус.

Овалват се  в брашно и се запържват на силен огън до зачервяване!

След това се изваждат и се слага в тенджерка,заливат се  1 1/2 чаена чаша вряща вода+ 1.с .л.  оцет.

След около 1 минутка се прибавя  и  1 с. л  горчица...захлупват се и се  задушават на среден огън...докато омекнат.Гарнират се в същия сос.... Heart Eyes


Сос за заливка:


1 1/2 ч.ч.  -вода
1 с. л.      - горчица
1 с.л.       -оцет

Бон апетит!!!
     chef

Реклама
# 1
  • Atlanta ,USA
  • Мнения: 2 850
Че и бързо стават ,като чета .Ще ги пробвам .

# 2
  • край морето
  • Мнения: 3 623
Много апетитно ми се струва с тази горчица

# 3
  • Мнения: 1 818
Hug Роза,наистина са много вкусни тези пържолки...Аз ги правя с бяло вино ,вместо с вода и слагам гъбки и маслини.

# 4
  • В царството на троловете , елфите и викингите :')
  • Мнения: 3 353
Много апетитно ми се струва с тази горчица
Да горчицата им дава един много специален вкус... Wink а и оцета също...Наистина инересна и различна рецептичка.

Hug Роза,наистина са много вкусни тези пържолки...Аз ги правя с бяло вино ,вместо с вода и слагам гъбки и маслини.
Габи....ще ги пробвам с бяло вино и аз....само се притеснявам какво ще стане като се омешат оцета с горчицата и виното... newsm78 Ти така ли ги прваиш...с горчица,оцет и вино... newsm78

# 5
  • Мнения: 1 818
Roza,не слагам оцет и горчица...но ще пробвам и този вариант...щом казваш.че се е получило добре...вярвам ти  Heart Eyes

# 6
  • В царството на троловете , елфите и викингите :')
  • Мнения: 3 353
Roza,не слагам оцет и горчица...но ще пробвам и този вариант...щом казваш.че се е получило добре...вярвам ти  Heart Eyes
Габи.....да наистина стават много  различни на  вкус...Heart Eyes Аз си помислих че и ти  ги правиш като тази рецепта....с горчица ,оцет ..и после добявяш вино... Joy
Та затова те питах де....да не окепазя пържолите с тази комбинация... Joy Аз пък ще направя твоите с вино,маслини и гъби.... Heart Eyes

# 7
  • София
  • Мнения: 3 268
Аз точно така приготвям пържолките,но вместо оцет,слагам чаша вино и не слагам голчица,а различни сухи подправки-риган,дивесил,чубрица,черен пипер.Когато пържолките са телешки,слагам вместо изброените подправки само розмарин.Моята рецепта е италианска.

# 8
  • София
  • Мнения: 2 954
Горе-долу колко време ги варите с оцета и горчицата? То ясно, че зависи от конкретното месо, но примерно 20 мин, час, два? Благодаря!

# 9
  • Мнения: 5 003
Мдаа,ще пробвам, мерси!

# 10
  • София
  • Мнения: 3 266
ОО,щом са бързи ще ги пробвам и аз Mr. Green

# 11
  • Мнения: 1 818
Розе,и аз голямо обяснение направих,чак те обърках  Grinning Исках да кажа ,че ТЕЗИ пържолки...пържени и задушени след това са хубави...

# 12
  • Мнения: 2 094
Пържола ли е , няма как да не е хубава  spoko

Предполагам и с пилешки пържоли ще стане нали  Grinning

# 13
  • В царството на троловете , елфите и викингите :')
  • Мнения: 3 353
Пържола ли е , няма как да не е хубава  spoko

Предполагам и с пилешки пържоли ще стане нали  Grinning
Да,сигурно... newsm78

# 14
  • В царството на троловете , елфите и викингите :')
  • Мнения: 3 353
Розе,и аз голямо обяснение направих,чак те обърках  Grinning Исках да кажа ,че ТЕЗИ пържолки...пържени и задушени след това са хубави...
Няма проблем Габи....  Hug Важното е че се  разбрахме !  Grinning


Горе-долу колко време ги варите с оцета и горчицата? То ясно, че зависи от конкретното месо, но примерно 20 мин, час, два? Благодаря!


bib.bib....ами трудно ми е да ти кажа наистина... newsm78...
Понеже никога не съм засичала с часовник времето.... Rolling Eyes ....и затова  не искам да те подлъжа.
Аз ги варя докато омекнат.Пробвам месото като бучна с виличката...и то се усеща когато месцето е  станало крехко.И тогава са готовички.... Heart Eyes
А за гарнитурка ние много харесваме картофено пюре и варен грах.  В пюрето слагам разбъркано едно цяло яйце/става много пухкво пюрето.../  и прибавям 2 супени л. масло , а  варен грах/купувам готов в консервите и само го запържвам в масло за 1 минутка...... Heart Eyes
Тук продават течно масло,което е много удобно за готвене,понеже не  губя време да разтапям масло на котлона.Предполагам че го има вече и в България....
 

Последна редакция: пн, 27 авг 2007, 18:15 от roza66

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт