Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 27 авг. 2007, 11:04 ч.
  • Преглеждания  4 559  Мнения  44  Онлайн  1
Отговори
  • Galaxy 13197853088
  • Мнения: 2 449
Моля да споделите как обръщате омлет със сирене без да го скъсате? Два пъти го късам, 3-я път първо го изсулих в една чиния и с нейна помощ го обърнах, но предполагам има по-лесни начини ...

Реклама
# 1
  • weltweit
  • Мнения: 6 086
И аз така предполагам, но още не съм го открила  ooooh!

# 2
  • Варна
  • Мнения: 606
Аз понякога го обръщам, друг път - не. Чувала съм, че трябва да се пече на слаб котлон, за да може да се стегле и отгоре яйцето и да не се налага да се обръща. Аз съм постигала това, но ако реша да го обръщам в повечето случаи се къса, защото го правя в голям тиган и няма как да го обхвана целя. Иначе, ако е по-малък тигана става без проблем - обръща се като палачинка.

# 3
  • Плевен
  • Мнения: 51
Аз го пбръщам с две дървени лъжици, по-точно лопатки, еданата отгоре, другата отдолу и готово.
Но пак не е гаранция, че няма да се прасне тук-там...

# 4
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 332
Аз понякога го обръщам, друг път - не. Чувала съм, че трябва да се пече на слаб котлон, за да може да се стегле и отгоре яйцето и да не се налага да се обръща.

аз го правя така Peace

тиганът ми е около 28 см и пържа на слаб огън, с похлупак. даже вътре слагам сирене, зеленчуци - каквото има Laughing
режа после като торта.

# 5
  • Мнения: 1 349
За пръв път чувам да се обръща омлета. Аз го пека в тигана с капак (така се надува) и когато яйцето е стегнало отгоре само го прегъвам през средата и след минутка го вадя.

# 6
  • под тепетата
  • Мнения: 2 123
И аз не го обръщам, преди да са се стегнали яйцата слагам сиренето(пълнежа) в срещуположния край на дръжката и като стегнат яйцата го прегъвам на две и похлупвам с чинията.Обръщам на обратно и готово. Или го вадя с лопатка. Таткото обича по принцип яйцата (на омлет, бъркани) да не са съвсем стегнати и така става сочен омлета.

# 7
  • София
  • Мнения: 7 071
Първо хубаво го разклащам в тефлоновия тиган, за да се уверя, че се е отлепил и после го обръщам със широка дървена лопатка. Повечето пъти ми се получава  Wink

# 8
  • София
  • Мнения: 3 268
Никога не обръщам омлета.Когато отдолу се зачерви до готовност,прегъвам го на половинат с дървена шпатулка и го сервирам.Изобщо не остава суров.

# 9
  • София
  • Мнения: 3 414
За пръв път чувам да се обръща омлета. Аз го пека в тигана с капак (така се надува) и когато яйцето е стегнало отгоре само го прегъвам през средата и след минутка го вадя.
Правя го по абсолютно същия начин, така няма нужда от обръщане. Поръсвам с продуктите, които съм приготвила, прегъвам на две и сервирам. Hug

# 10
  • Мнения: 6 142
Не обръщам.
Пека отдолу в тигана и после запичам отгоре във фурната.

# 11
  • Пловдив
  • Мнения: 496
Никога не съм го обръщала - в рецептите пише да се прегъва и така съм го правила винаги. Става перфектен.

# 12
  • София
  • Мнения: 3 266
Аз го пбръщам с две дървени лъжици, по-точно лопатки, еданата отгоре, другата отдолу и готово.

И моят метод е това.

# 13
  • Galaxy 13197853088
  • Мнения: 2 449
ок . значи разковничето било в бавния огън ... ще се изпробва

# 14
  • Балчик
  • Мнения: 7 155
Не обръщам.
Пека отдолу в тигана и после запичам отгоре във фурната.

И аз така правя . Peace Или го прегъвам на две. Зависи дали ме мързи да включа фурната. Laughing

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт