Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 44 отговора

Galaxy 13197853088

Мнения: 2 449
Моля да споделите как обръщате омлет със сирене без да го скъсате? Два пъти го късам, 3-я път първо го изсулих в една чиния и с нейна помощ го обърнах, но предполагам има по-лесни начини ...

Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
И аз така предполагам, но още не съм го открила  ooooh!
Цитирай

Варна

Мнения: 590
Аз понякога го обръщам, друг път - не. Чувала съм, че трябва да се пече на слаб котлон, за да може да се стегле и отгоре яйцето и да не се налага да се обръща. Аз съм постигала това, но ако реша да го обръщам в повечето случаи се къса, защото го правя в голям тиган и няма как да го обхвана целя. Иначе, ако е по-малък тигана става без проблем - обръща се като палачинка.
Цитирай

Плевен

Мнения: 51
Аз го пбръщам с две дървени лъжици, по-точно лопатки, еданата отгоре, другата отдолу и готово.
Но пак не е гаранция, че няма да се прасне тук-там...
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
Аз понякога го обръщам, друг път - не. Чувала съм, че трябва да се пече на слаб котлон, за да може да се стегле и отгоре яйцето и да не се налага да се обръща.

аз го правя така Peace

тиганът ми е около 28 см и пържа на слаб огън, с похлупак. даже вътре слагам сирене, зеленчуци - каквото има Laughing
режа после като торта.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
За пръв път чувам да се обръща омлета. Аз го пека в тигана с капак (така се надува) и когато яйцето е стегнало отгоре само го прегъвам през средата и след минутка го вадя.
Цитирай

под тепетата

Мнения: 1 893
И аз не го обръщам, преди да са се стегнали яйцата слагам сиренето(пълнежа) в срещуположния край на дръжката и като стегнат яйцата го прегъвам на две и похлупвам с чинията.Обръщам на обратно и готово. Или го вадя с лопатка. Таткото обича по принцип яйцата (на омлет, бъркани) да не са съвсем стегнати и така става сочен омлета.
Цитирай

София

Мнения: 7 065
Първо хубаво го разклащам в тефлоновия тиган, за да се уверя, че се е отлепил и после го обръщам със широка дървена лопатка. Повечето пъти ми се получава  Wink
Цитирай

София

Мнения: 3 268
Никога не обръщам омлета.Когато отдолу се зачерви до готовност,прегъвам го на половинат с дървена шпатулка и го сервирам.Изобщо не остава суров.
Цитирай

София

Мнения: 3 387
За пръв път чувам да се обръща омлета. Аз го пека в тигана с капак (така се надува) и когато яйцето е стегнало отгоре само го прегъвам през средата и след минутка го вадя.
Правя го по абсолютно същия начин, така няма нужда от обръщане. Поръсвам с продуктите, които съм приготвила, прегъвам на две и сервирам. Hug
Цитирай


Мнения: 6 142
Не обръщам.
Пека отдолу в тигана и после запичам отгоре във фурната.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 480
Никога не съм го обръщала - в рецептите пише да се прегъва и така съм го правила винаги. Става перфектен.
Цитирай

София

Мнения: 3 255
Аз го пбръщам с две дървени лъжици, по-точно лопатки, еданата отгоре, другата отдолу и готово.

И моят метод е това.
Цитирай

Galaxy 13197853088

Мнения: 2 449
ок . значи разковничето било в бавния огън ... ще се изпробва
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 070
Не обръщам.
Пека отдолу в тигана и после запичам отгоре във фурната.

И аз така правя . Peace Или го прегъвам на две. Зависи дали ме мързи да включа фурната. Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 44 отговора