Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 1 287
Мили момичета,

Някоя от вас да знае как се приготвя
филе "Миньон" ?

Доколкото знам е телешко месо което се
залива със сос Бернез, но не съм сигурна.

Ако някои знае как се прави, моля да го сподели с мен

Smile

Благодаря
Цитирай

Варна

Мнения: 3 827
Филе "Миньон"
Отрежете пражоли по около 150 гр. от филето от младо говеждо месо. Намажете ги с разтопено масло и ги оставете да отлежат около 1 час.
Изчистете и измийте 300-350 гр. печурки. Оставете цели по-дребните гъбки, а по-едрите нарежете на ивички. Сварете нарязаните и целите гъбки в подсолена вода.
Запържете леко 2 равни лъжици брашно с 3 лъжици масло и го разредете до умерено гъст сос с отварата на гъбите. Прибавете нарязаните гъби и черен пипер на вкус. Варете соса 5-6 минути.
Отрежете филийки от бял хляб (колкото са пражолките). Потопете ги за момент в прясно мляко или вода, а след това в разбито яйце и ги изпържете до златист цвят.
Посолете и поръсете с черен пипер пражолките и ги изпържете.
Наредете изпържените хлебни филийки в голяма чиния и върху всяка от тях сложете по 1 пражола. Полейти ги след това със соса.

Това е рецепта от готварската книга на баба. Аз лично никога не съм я правила. Дано да съм ти била полезна.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
Много ти благодаря Деспина
 Very Happy
за рецептата, като я пробвам ще уведомя
за реултата Smile)
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.