Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 28 авг. 2007, 12:59 ч.
  • Преглеждания  11 994  Мнения  33  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 641
Рецептата  е от Смолян, там опитах сладкиша за 1 път.

1 кисело мляко
1 чаена чаша захар
2-3 супени лъжици олио
2.5 чаени чаши брашно
2-3 ванилии
2 чаени лъжици сода за хляб

Киселото мляко се разбърква със захарта, като е особено важно да престои така поне един час на стайна температура, може за по-лесно от предишната вечер. Защо е важно не знам, но иначе не се получавал сладкиша. След това се добавя содата, като се бърка да шупне добре, слага се олиото, ванилията и брашното. Разбива се добре с миксер, по преценка може да се добави още половин чаша брашно, да получи гъстотата на кексова смес. Половината от сместа се пече в намазана и набрашнена тавичка на 180 градуса без вентилатор, аз пека на 150 с вентилатор. Формата ми е с диаметър 25 см., тортена.  Щом се запече хубаво се вади, залива се със сладко по желание, но така че по ръба да остане сухо, след което отгоре се изсипва останалата част от сместа. Допича се веднага. След като изстине се ръси с пудра захар.
Сладкишът няма яйца, но никога не бихте познали, а вкус на сода не се усеща.
Да ви е вкусно!

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 641

http://images19.snimka.bg/003824880.jpg[/img]]

Последна редакция: вт, 28 авг 2007, 13:44 от macro

# 2
  • New Zealand
  • Мнения: 5 184
Изглежда апетитно.

# 3
  • Съседка на Карлсон, а иначе почти на плажа
  • Мнения: 272
Ще го пробвам и ще докладвам. Благодаря за рецептата  bouquet

# 4
  • Мнения: 3 377
ММмммм много вкусно звучи...ще го пробвам скоро, днес няма да е, защото не ми се стой отново над фурната....  Peace

# 5
  • София
  • Мнения: 3 415
Записах си я и ще я пробвам.  bouquet

# 6
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 417
Копнах си я. Мерси!

# 7
  • Мнения: 2 538
Копнах, ще пробвам и ще се отчета с резултат.
Мерси за рецептата!  bouquet

# 8
  • София
  • Мнения: 1 021
А с какво сладко е най-добре да се приготви?

# 9
  • Мнения: 2 096
Изглежда вкусно и лесничко.Аз го правя,но с яйца.Този обаче много ми допада,ще го пробвам Peace

# 10
  • Мнения: 16 979
правила съм го и е много приятно, а и не е задължително това със захарта да се прави
много върви със сладко от кайсии, сливи, малини, но е въпрос на вкус разбира се
вариант2:същата смес но с какао и орехи се изпича нацяло, пак е много вкусно

# 11
  • Мнения: 3 377
Аз пък мисля че ще въви много със сладко от ягоди....Кажете, правили ли сте с такова сладко?

# 12
  • София
  • Мнения: 641
Сладкиша върви с всякакво сладко. Аз съм го яла с малини и праскови.

Последна редакция: пт, 31 авг 2007, 11:35 от macro

# 13
  • София
  • Мнения: 21 695
Аз го правя, но слагам сладко в сместа, разбърквам и тогава пека.

# 14
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 293
Слагам го в раздел "мързеливи рецепти" и ще го пробвам още утре  chef

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт