Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 34
Искам да се науча да правя содена /прясна/  питка /без мая/, но все не успявам да я направя както трябва. Става много твърда и клисава. Ако има майсторици, моля за съвет! Embarassed
Цитирай


Мнения: 11 612
Продукти:

1 яйце
1 кофичка кисело мляко + малко прясно мляко и вода
1 ч.л. хлебна сода
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. олио
1/2 ч.л. оцет
брашно,колкото поеме

Значи....може и без прясното мляко,а с водата майка ми измива леко кофичката от киселото мляко. Захарта и солта - без купка, също може и без яйце......

Незнам...всеки път я правя без нещо да сложа...естествено слагам кисело мляко със содата задължително, но съм я парвила и без яйце, и без оцет,а баба ми дори я прави с хладка вода с няколко капки оцет и сода без мляко.......

Успех!
Цитирай


Мнения: 34
Благодаря, а след като се замеси тестото оставя ли се да втасва или веднага се слага във фурната и трябва ли да е предварително загрята?
Цитирай


Мнения: 11 612
Благодаря, а след като се замеси тестото оставя ли се да втасва или веднага се слага във фурната и трябва ли да е предварително загрята?

Не, не втасва...В умерено нагрята фурна - 200 градуса - я слагаш и печеш...забравих да допълня,че след като я направя питката с вилица я бода навсякъде и така я слагам....Не знам защо това се прави...Баба ми и майка ми така правеха, и аз сега......
Цитирай


Мнения: 3 332
Звучи много вкусно, много обичам тестени работи
Мамо Цоцоланке мерси за рецептат, отива веднага в тевтера.   bouquet
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 1 545
Питката по рецептата на Мама Цоцоланка става страхотна.
Цитирай


Мнения: 34
Благодаря на Мама Цоцоланка за съветите. Утре ще пробвам рецептата и пак ще пиша - дано този път да я направя както трябва, защото досега все не ми става, пък повече обичам прясна питка. Другите /с мая/ ги правя без грешка, но такава не мога и не мога.
Цитирай

София /Абсурдистан

Мнения: 2 735
В същото тесто съм слагала и натрошено сирене и така с него се пече - става супер.
Цитирай


Мнения: 2 229
Мама Цоцоланка страхотна рецепта  Peace за първи път месих питка и стана супер  bouquet Благодаря Hug  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.