Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Искам бебе
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

New York / Плевен

Мнения: 19
Моля ви погледнете ми хормоните и кажете смятате ли че всичко е наред? Бях на лекар днес и след като ми погледна резултатите ме изпрати при негов колега, който специализира инфертилност. Втория щял да ми обясни какво точно се случваало в тялото ми. Между другото отидох на лекар защото опитваме да имам бебе, но аз започвам неизвестно все още защо да кървя на 20 ден от цикъла?!!! Днес ми откриха и малък миомен възел 8мм.
Резултатите от хормоните са следните:

TSH 3RD GENERATION- 2.49 при ( 0.40-4.5mIU/L)

FSH- 5.1  при Follicular phase 2.5 - 10.2
                      midcycle peak   3.1-17.7
                      Luteal phase 1.5 -9.1
                      postmenopausal  23.0-116.3

LH- 8.0  при Follicular phase 1.9-12.5
                      midcycle peak   8.7-76.3
                      Luteal phase 0.5-16.9
                      postmenopausal  5.0-52.3

PROLACTIN 18.9 при postmenopausal 2.0-20.0
                                  Pregnant 10.0-209.0
                                  non pregnant 3.0-30.0

ESTRADILOL  <32  при Follicular phase <165
                              midcycle peak   146-526
                              Luteal phase  <196
                              postmenopausal  <32

PROGESTERON  0.4  при Follicular phase <1.4
                              midcycle peak   4.4-28.0
                              Luteal phase  3.3-26.0
                              postmenopausal  <0.7

От ехо графа е установено че имам миомен възел 8мм. Яйчниците ми изглеждат нормални и десния съдържа 1,3 см фоликул. При прегледа имах кръвотечение което все още не беше ясно дали ми е менструалния цикъл или нещо друго.
Благодаря на всички които ще внесат малко яснота в моя ден.




                     
Цитирай

MA

Мнения: 820
Здравей naniiva,
Хормоните на кой ден от цикъла са правени, колко дълъг ти е цикъла и кога ти е била овулацията? Така не е ясно кои референтни стойности да се гледат. При мен от 2 малки миомни възела получавах слабо кървене около 6 дни преди менструация. След като се оперирах този проблем изчезна.
Цитирай
Здравейте, искам да попитам нещо. Не мога да разбера кога точно се правят тези хормонални изследвания? Между 3 и 5 ден, но кое ми е първи ден - като ми дойде или първият чист ден?
Цитирай

MA

Мнения: 820
За първи се брои първия ден на менструацията (кафявото зацапане не се счита за менструация).
Цитирай

New York / Плевен

Мнения: 19
Изследванията са правени на 3 ден от цикъла ми и не е ясно дали сам имала овулация защото цикъла ми последните два месеца беше много къс 20 дена, а обикновено е 31 дена и беше супер редовен до преди тези 2 месеца. При мен няма кафяво зацапване а директно още първия ден започва големия те4.
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Съотношението ЛХ:ФСХ малко не е добре. Поликистозни яйчници нямаш надявам се.
Кървенето е от миомата, ако е вътрешна, много е важно къде се намира.
Цитирай

New York / Плевен

Мнения: 19
А какво ще кажете за естрадиола ми?
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Добре е.
Цитирай

София

Мнения: 176
Моля ви за коментар и по моите резултати. Днес си пуснах изследване за прогестерон - 19ти ден от цикъла ми е и резултата е 0.793. В референтите стойности за овулаторната фаза е, но е на долната граница, а знам, че ниския прогестерон пречи на забременяването. От 5 месеца правим опити, знам че е рано за паника, но истината е, че съм ужасно изплашена.  Tired Иначе останалите ми хормони (които пуснах на 3ти ден от МЦ) са ОК.
Според вас има ли проблем с прегестерона?
Благодаря ви много!  bouquet
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 244
Здравейте,и аз ще помоля за коментар по моите изследвания,ако е възможно
ден 5
LH ................11.27     жени фоликулярно фаза 1.5-8.00   mu/ml
FSH................6.10      жени фоликулярна фаза 2.9-12 mu/ml
Estradiol.......59.89     жени фоликулярна фаза 18-147 pg/ml
Testosteron...4.33      жени менструален цикъл 0.35-3.33 nmol/l
DEAS..............3.12      жени 19-48 г. 0.1-3.33 micromg/ml
IgG.................3.10 VE    <9  отрицателен
IgM.................2.98 VE    <11 отрицателен
ден 22
Progesteron...1.10      жени фоликулярна фаза 0.1-0.54 ng/ml,жени овулаторен пик 0.12-6.22,жени в лутеална фаза 1.5-20
Prolactin.........6.89      1.3-25 ng/ml

Благодаря ви предварително.   bouquet Утре съм на лекар,не ме свърта вече. #Crazy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.