Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Пиле на сол

  • 29 авг. 2007, 11:08 ч.
  • Преглеждания  1 699  Мнения  30  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 423
Здравейте! Довечера ще имам гости и искам да направя пиле на сол, но тъй като не съм правила досега не смея да рискувам да го пека по-късно, защото може да останем гладни Embarassed си мисля да го изпека сега, за да видя какво ще се получи, но незнам като изстине дали не се изсушава и дори и да е хубаво като го извадя от фурната за довечера да не е толкова добре. моля ви помогнете който го е правил

Реклама
# 1
  • Мнения: 3 373
В една тава изсипваш 1кг. сол и слагаш пилето което предварително е омазнено с олио, масло или маргарин-вътре и отвън (пилето)...вътре гго посоляваш леко. Слагаш го да се пече във фурната, градусите определяш сама, все пак всяка фурна пече различно. По време на печенето го обръщаш ту от едната, ту от другата страна за да може да се опече равномерно. Ами това е от мен   chef

# 2
  • София
  • Мнения: 444
В една тава изсипваш 1кг. сол и слагаш пилето което предварително е омазнено с олио, масло или маргарин-вътре и отвън (пилето)...вътре гго посоляваш леко. Слагаш го да се пече във фурната, градусите определяш сама, все пак всяка фурна пече различно. По време на печенето го обръщаш ту от едната, ту от другата страна за да може да се опече равномерно. Ами това е от мен   chef
А не става ли кожата много солена  newsm78 , и така изпечено в сол променя ли си вкуса , различава ли се по някакъв начин от обикновено печено пиле !!! Интересно ми е не съм яла никога по този начин

# 3
  • Мнения: 3 373
А не става ли кожата много солена  newsm78 , и така изпечено в сол променя ли си вкуса , различава ли се по някакъв начин от обикновено печено пиле !!! Интересно ми е не съм яла никога по този начин
Не, разбира се че нестава кожата и самото пиле си поемат сол, колкото е необходимо...и аз съм се замисляла как така не става толкова солено с 1кг. сол...просто слагаш пилето върху солта, без да го овъргаляш в нея...най-дбре според мен е пилето да се намаже с маргарин или с масло, аз така съм го правила- не съм пробвала лично аз с олио, но близки са правили  и казват, че резултата е същият...Наглеждаш пилето постоянно и като мислиш че е готово го обръщаш обратно, за да може да се изпече равномерно. Пилето става, се едно е печено на грил.

# 4
  • Мнения: 2 097
Солта не трябва ли да е едра морска?  newsm78

# 5
  • Мнения: 3 373
Солта не трябва ли да е едра морска?  newsm78
Не...поне аз не съм го правила с такава сол  Peace

# 6
  • Бургас
  • Мнения: 213
Баба ми го правеше върху морска сол. Беше много вкусно, коричката като че ли се "отлепя" от пилето и е много хрупкава. Аз не съм посмяла да го правя, защото все ми се струва, че нещо което баба ми е правила, аз само мога да разваля  Cry

# 7
  • далече от Златото на леля ;(
  • Мнения: 2 591
за първи път чувам  Rolling Eyes ще ми се да се изпробвам и аз обаче  Blush

Аз не съм посмяла да го правя, защото все ми се струва, че нещо което баба ми е правила, аз само мога да разваля  Cry

имаш право - и аз имам благоговение към нещата, които правеше баба ми (и нейните винаги бяха толкова божествено вкусни)

# 8
  • Мнения: 2 097
Честно казано си мисля , че ако е върху нормална дребна готварска сол , ще стане солено , а едрата сол няма как да се попие, поне не толкова лесно

# 9
  • далече от Златото на леля ;(
  • Мнения: 2 591
да, но щом Сладко и солено го е правила....  Rolling Eyes

# 10
  • София
  • Мнения: 6 317
Аз разрязвам пилето през гърдите, разтварям го и го слагам директно върху солта без да го мажа с нищо отгоре. Важното е веднага след като се изпече да се махне от солта, защото ще поеме много.

# 11
  • Мнения: 3 373
Баба ми го правеше върху морска сол. Беше много вкусно, коричката като че ли се "отлепя" от пилето и е много хрупкава. Аз не съм посмяла да го правя, защото все ми се струва, че нещо което баба ми е правила, аз само мога да разваля  Cry
Глупости говориш, как ще го развалиш...не си пробвала, не си го направила, щом аз мога ще можеш и ти....няма кой знае каква философия да направиш пиле на сол...никак не е трудно, това бих казала е една от най- лесните и вкусни рецепти. Вярвам че ако пробваш ще го сготвиш, убедена съм. А за морската сол...дали е обикновенна кристална сол или морска..няма значение, все солчица...

# 12
  • Мнения: 10
И аз знам ,че се пече върху едра сол. Тя предава друг вкус на пилето.

# 13
  • Бургас
  • Мнения: 213
Баба ми го правеше върху морска сол. Беше много вкусно, коричката като че ли се "отлепя" от пилето и е много хрупкава. Аз не съм посмяла да го правя, защото все ми се струва, че нещо което баба ми е правила, аз само мога да разваля  Cry
Глупости говориш, как ще го развалиш...не си пробвала, не си го направила, щом аз мога ще можеш и ти....няма кой знае каква философия да направиш пиле на сол...никак не е трудно, това бих казала е една от най- лесните и вкусни рецепти. Вярвам че ако пробваш ще го сготвиш, убедена съм. А за морската сол...дали е обикновенна кристална сол или морска..няма значение, все солчица...
Благодаря ти за думите  bouquet
Ще взема да опитам, пък каквото стане...Сещам се, че на баба ми фурната беше слаба и не се затваряше добре - подпираше я с точилката, може и затова да са по-вкусни нещата - по-бавно като стават Thinking

# 14
  • Мнения: 3 373
За фурната ...незнам аз си я оставям затворена, а иначе градусите определяш сама, въобще не се притеснявайте за солта...гарантирам ви.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт