Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Марината за пукани рибки?

  • 29 авг. 2007, 19:26 ч.
  • Преглеждания  14 812  Мнения  15  Онлайн  1
Отговори
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Търся идеи за люти чушлета. Намерих за чорбаджийски в книгата, но за стерилизиране. А аз търся за в кутия и в хладилника. Знам, че трябваше сол, оцет, сол, олио, вода, захар... и копър или магданоз?  Thinking И да я варя ли саламурата? И от кое по колко?

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 8 386
аз, освен изброените от теб съставки (и копър и магданоз), слагам и чесън. Нищо не варя. И точни пропорции не мога да ти кажа, защото го правя на вкус.


П.П. Блонди, защо ги наричаш "рибки"? newsm78

# 2
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
А, да, и аз съм приготвила много чесън. Рибки са вида люти чушлета, които съм взела. Както има камби, капии, сещаш ли се? Рибките са едни приплеснати, прави, нито малки, нито големи. Поне така знам, че се казват. Ако намера снимка, ще пусна  Peace А има и чили, пили-пили, ама не са нашенски.
А кипваш ли маринатата или със студена ги заливаш?

# 3
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Не намерих на никакви видове   33uu

# 4
  • София
  • Мнения: 8 386
Нищо не кипвам, само разбърквам съставките и всичко е на вкус.
Захар слагам съвсем мъничко и то, ако чушлетата са много люти. Иначе може и без нея.

Това сигурно го знаеш, но да кажа за всеки случай - при пукането на чушлетата е хубаво да ги надупчиш с вилица за да не пръскат при пукането

# 5
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 330
след като напукам чушлетата ги затварям веднага в кутията да се задушат, режа морковите, чесъна, копъра, магданоза - всичко в кутията.

в тиган затоплям олио със сол и заливам в кутията, после слагам оцет и раздрусвам кутията.
захар не слагам.

имаше такава тема и имаше и други рецепти.потърси назад

# 6
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Търсих уж, ама нали знаеш, че ако не е е написано точно, не излиза. А да ровя страница по страница  Tired
Добре, мерси, ще действам на око  Simple Smile

# 7
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 330
Търсих уж, ама нали знаеш, че ако не е е написано точно, не излиза. А да ровя страница по страница  Tired
Добре, мерси, ще действам на око  Simple Smile

на втора страница беше

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=127609.0;all

а и гугъл предлага търсене на ключова дума в определен сайт Wink

# 8
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
В Гугъла се рових сигурно час, но както и да е. Съжалявам, ако съм те раздразнила. Ясно ми е, че във форума угодия няма  Tired

# 9
  • София
  • Мнения: 444
Стават страхотни , по горе са ти казали как ..... и аз директно поливам с олио , оцет , чесън на филийки (да си пусне но да не стане тежко ) сол , и много копър и магданоз  Peace
Много хляб изяждат  : Wink , а и какъв апетит се отваря от тях  Embarassed

# 10
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 330
Съжалявам, ако съм те раздразнила.

не си  Wink
опитвам се да бъда полезна.
да са ти сладки чушлетата Sunglasses

# 11
  • Мнения: 34
Ако след като ги изпукаш ги оставиш в маринатата за 24 часа, после ги слагаш в бурканчета и ги затваряш /без да ги вариш/, могат да ти изкарат до следващата година. Аз така си направих миналата година не само люти, но и обикновени чушки и още имам от тях. Много да вкусни.

# 12
  • София
  • Мнения: 3 447
Нищо не варя. Слагам в буркан, докато са топли, между редовете ръся чесън, копър и магданоз и заливам с оцет, олио и сол.

# 13
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 889
При нас рибки казваме на едни други чушлета - не са люти, по-дългички и сплескани.

Ползвам следната марината за буркан половинка (от лютеница):

4 супени лъжици оцет
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица сол
1 аспирин

Пека, редя ги топли в буркана, слагам и чесън, затварям капачката и обръщам за 24 часа. Олио също може да се сложи, но ние не ги ядем веднага и затова не слагам. Мирише ми после на стара мазнина ако има олио.

# 14
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
При нас рибки казваме на едни други чушлета - не са люти, по-дългички и сплескани.

Същите са, де, обаче са леко лютички  Peace
Мерси за маринатата, аз си правя за ядене до седмица-две, държа ги в хладилника и няма проблем. Не ги стерилизирам за дълго време.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт