Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

Белгия/София

Мнения: 27 528
Търся идеи за люти чушлета. Намерих за чорбаджийски в книгата, но за стерилизиране. А аз търся за в кутия и в хладилника. Знам, че трябваше сол, оцет, сол, олио, вода, захар... и копър или магданоз?  Thinking И да я варя ли саламурата? И от кое по колко?
Цитирай

София

Мнения: 7 616
аз, освен изброените от теб съставки (и копър и магданоз), слагам и чесън. Нищо не варя. И точни пропорции не мога да ти кажа, защото го правя на вкус.


П.П. Блонди, защо ги наричаш "рибки"? newsm78
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
А, да, и аз съм приготвила много чесън. Рибки са вида люти чушлета, които съм взела. Както има камби, капии, сещаш ли се? Рибките са едни приплеснати, прави, нито малки, нито големи. Поне така знам, че се казват. Ако намера снимка, ще пусна  Peace А има и чили, пили-пили, ама не са нашенски.
А кипваш ли маринатата или със студена ги заливаш?
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Не намерих на никакви видове   33uu
Цитирай

София

Мнения: 7 616
Нищо не кипвам, само разбърквам съставките и всичко е на вкус.
Захар слагам съвсем мъничко и то, ако чушлетата са много люти. Иначе може и без нея.

Това сигурно го знаеш, но да кажа за всеки случай - при пукането на чушлетата е хубаво да ги надупчиш с вилица за да не пръскат при пукането
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
след като напукам чушлетата ги затварям веднага в кутията да се задушат, режа морковите, чесъна, копъра, магданоза - всичко в кутията.

в тиган затоплям олио със сол и заливам в кутията, после слагам оцет и раздрусвам кутията.
захар не слагам.

имаше такава тема и имаше и други рецепти.потърси назад
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Търсих уж, ама нали знаеш, че ако не е е написано точно, не излиза. А да ровя страница по страница  Tired
Добре, мерси, ще действам на око  Smile
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
Търсих уж, ама нали знаеш, че ако не е е написано точно, не излиза. А да ровя страница по страница  Tired
Добре, мерси, ще действам на око  Smile

на втора страница беше

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=127609.0;all

а и гугъл предлага търсене на ключова дума в определен сайт Wink
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
В Гугъла се рових сигурно час, но както и да е. Съжалявам, ако съм те раздразнила. Ясно ми е, че във форума угодия няма  Tired
Цитирай

София

Мнения: 444
Стават страхотни , по горе са ти казали как ..... и аз директно поливам с олио , оцет , чесън на филийки (да си пусне но да не стане тежко ) сол , и много копър и магданоз  Peace
Много хляб изяждат  : Wink , а и какъв апетит се отваря от тях  Embarassed
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
Съжалявам, ако съм те раздразнила.

не си  Wink
опитвам се да бъда полезна.
да са ти сладки чушлетата Cool
Цитирай


Мнения: 34
Ако след като ги изпукаш ги оставиш в маринатата за 24 часа, после ги слагаш в бурканчета и ги затваряш /без да ги вариш/, могат да ти изкарат до следващата година. Аз така си направих миналата година не само люти, но и обикновени чушки и още имам от тях. Много да вкусни.
Цитирай

София

Мнения: 3 447
Нищо не варя. Слагам в буркан, докато са топли, между редовете ръся чесън, копър и магданоз и заливам с оцет, олио и сол.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 865
При нас рибки казваме на едни други чушлета - не са люти, по-дългички и сплескани.

Ползвам следната марината за буркан половинка (от лютеница):

4 супени лъжици оцет
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица сол
1 аспирин

Пека, редя ги топли в буркана, слагам и чесън, затварям капачката и обръщам за 24 часа. Олио също може да се сложи, но ние не ги ядем веднага и затова не слагам. Мирише ми после на стара мазнина ако има олио.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
При нас рибки казваме на едни други чушлета - не са люти, по-дългички и сплескани.

Същите са, де, обаче са леко лютички  Peace
Мерси за маринатата, аз си правя за ядене до седмица-две, държа ги в хладилника и няма проблем. Не ги стерилизирам за дълго време.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора