Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
moje li njakoj da mi dade rezepta za barz, vkusen i lesen kozunak?
kakva e tainata, za da ne izsahva kozunaka barzо???
Цитирай
o i az ot koga tarsia!!!
Цитирай
njamate interes ili ne iskate?!!!
Цитирай
Ми то такъв козунак май няма Wink , дето да отговаря на всичките ти изисквания Very Happy . Иначе там дето се вихрише темата за машините за хляба излязоха и рецепти за козунак, които се джуркат от машината (пък това май е лесно Wink  Flutter )
Цитирай

Ottawa, Canada

Мнения: 2 452
Аз съм правила козунак - правя го като питите, които се описваха тук по Коледа, като му слагам повече захар. Иначе всичко друго е май същото. Просто се смесват колкото се може повече яйца със захар, ванилия, лимонова есенция, брашно, мляко и мая за хляб (пропорции и др. като при питите) и се замесва тесто. Оставя се да втаса, слага се в тавичка, намаслена и набрашнена и отново се оставя да втаса; слага се в гореща фурна и се пече. Може да се направи и руло със стафиди и счукани орехи, както и да се сплете плитка от 3 парчета тесто. Понеже както си личи от описаниято ми работя малко "на око" не мога да дам гаранция за качество, но от 3 опита, двата бяха много успешни, а третия ми козунак бе малко твърд.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.