Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 2 403
Мъжо е решил да сготви нещо завързано, чете тука една книга дето пише, че месото трябвало да се шпикова.  Пита жена си, а тя не знае ...
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Върху месото се прави разрез (малък) с нож и вътре се слага чесън или подправки и т.н.
Цитирай

София

Мнения: 2 403
Много благодаря за бързия отговор   bouquet
Цитирай

Пловдив

Мнения: 243
Ако месото е сухо или бяло, то се шпикова /дупчи се и се пълни с по-мазно месо-бекон, сланина или се пълни с късчета масло/. Същото е и когато искаш да овкусиш месото - то се дупчи и се пълни с чесън. Peace
Цитирай


Мнения: 3 330
Ето една рецепта за...
Шпиковано свинско
Необходими продукти:
800гр свински шол
1 морков
1 глава лук
олио
MAGGI Вълшебен вкус 10 зеленчука
Картофено пюре за гарниране
Приготвяне: Месото се поръсва с MAGGI Вълшебен вкус 10 зеленчука и се остава за 5 минути. С остър нож се пробива месото, като се правят дупки, в които се поставят резени лук, морков и чесън. Така приготвеното месо се запържва от всички страни в тиган с малко олио. След това се постава в глинен съд с мазнината от пърженето и се пече 40 минути. Сервира се нарязано на филийки с картофено пюре. Приятен апетит!


PS:Източника на рецептата е списание MAGGI клуб. Лично аз съм изпитвала рецептата и гарантирам че е много хубаво и вкусно ястието.
Цитирай
а как се шпикова заек?
Цитирай


Мнения: 8 581
Когато пека заек, точно така го приготвям - правя разрезчета и в тях слагам парченца сланинка и чесън. Вкусно е, като се опече, сочно и ароматно.

Цитирай


Мнения: 3 330
Когато пека заек, точно така го приготвям - правя разрезчета и в тях слагам парченца сланинка и чесън. Вкусно е, като се опече, сочно и ароматно.


Много точно си го казала. На заешкото невероятен аромат му придава чесъна. Аз го шпиковам само с чесън, но ще пробвам да сложа и сланина!   bouquet Peace
Цитирай

София

Мнения: 6 121
И парченца морков може да сложите на заека, като подправка лично на мен ми харесва с розмарин. Опитайте.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.