Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора

София

Мнения: 423
Имам  2кг. круши от село, дайте идейка за някоя интересна рецепта!
Благодаря, предварително!
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
На компот . Ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=196282.60   съм обяснила как ги прави свеки без стерилизация . Ако те заинтригува , но нещо не ти е ясно питай на лични.
Цитирай


Мнения: 8 579
Сладкиш с круши

Съставки:
3-4 яйца
1 ч. чаша пудра захар
1 кафена чашка прясно мляко или вода
3/4 чаши олио, или 120 гр. масло
1 - 1 1/2 чаши пресято брашно(да стане пухкаво тесто)
1 бакпулвер
круши
ванилия

 Приготвяне: Отделят се жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбват много добре със захарта. Добавят се постепенно мазнината, прясното мляко и пресятото брашно с бакпулвера, ванилията. Сместта се изсипва в намазана с мазнина и поръсена с брашно тавичка. Пече се до порозовяване. Сладкишът се изважда от фурната и отгоре се нареждат плътно нарязаните на тънки филийки круши. Върху крушите се разстилат разбитите с 4-5 лъжици захар на сняг белтъци. Сладкишът се връща отново във фурната и белтъка се засушава да стане на целувка.

Получава се по-добре, ако крушите са от сочните.

 
Цитирай


Мнения: 3 330
Предлагам ти няколко рецепти за круши...

Мармалад от ябълки и круши
За този мармалад се избират предимно ябълки и круши, които са презрели и лесно се разкашкват. Измитите ябълки и круши се изчистват от вътрешната твърда част и семето и се слагат да врат на силен огън заедно с едно пликче канела и малко вода. Когато водата изври, плодовете пожълтява, смачкват се добре и се прекарват през гевгип или цедка. Към получената гладка и гъста каша се прибавя захар наполовина, рабърква се и се оставя да ври, като постоянно се разбърква с дървена лопатка, за да не загори на дъното. Когато мармаладът се сгъсти достатъчно, така че при бъркането лопатката да оставя следа по средата, маха се от огъня, прибавя му се малко настъргана кора от лимон и се изсипва топъл в буркани.

 PS:Като се сложат ябълките и крушите да врат, може да се прибави едно парче прясно масло, от което плодовете омекват много бързо. Това обаче не е задължително условие.


Конфитюр от круши и банани
Почистват се и се нарязват на кубчета 1/2кг добре узрели круши. Смесват се с 500гр захар и се оставят да престоят два часа. Добавят се нарязани на много тънки парченца 250гр банани. Сместа се вари до кипване и после още 3 минути. Налива се в чисти буркани, които се затварят плътно.


Компот от круши и ябълки
Вземаме здрави, уздрели, стегнати плодове, измиваме ги, нарязваме ги на резенчета или форми, попарваме 2-3 минути в кипяща подсладена вода. Охлаждаме ги и след това, изцеждаме и ги нареждаме в буркани. Заливаме ги с 50% захарен сироп и стерилизираме 15 минути.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
2кг ни най-малко не са много и не бих ги изхабила за никаква топлинна обработка, която скапва и отнема всичко полезно в тях. Бихме си ги хапнали пресни и безценни  Peace
Цитирай


Мнения: 2 057
2кг ни най-малко не са много и не бих ги изхабила за никаква топлинна обработка, която скапва и отнема всичко полезно в тях. Бихме си ги хапнали пресни и безценни  Peace

 Peace или плодова салата със мед и орехи Wink   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 7
И аз бих си ги хапнала така, а като ми писне да ги ям и са останали малко бих направила някакъв сладкиш. Ако са останали повече сладко или компот.
Цитирай

София

Мнения: 444
А някой знае ли рецептата за тези круши които май се варят в червено вино и се сервират като ветрило ?
Цитирай

в ябълковата градина

Мнения: 1 648
Аз също пих ги изяла пресни, но по 1-2.
Защото последният път един ден се отвисях в тоалетната, а изядох само 3 круши наведнъж.  Very Happy
Цитирай

София /Абсурдистан

Мнения: 2 724



Конфитюр от круши и банани
Почистват се и се нарязват на кубчета 1/2кг добре узрели круши. Смесват се с 500гр захар и се оставят да престоят два часа. Добавят се нарязани на много тънки парченца 250гр банани. Сместа се вари до кипване и после още 3 минути. Налива се в чисти буркани, които се затварят плътно.

Това ще го пробвам задължително. Дали освен с круши става и с друг плод? Например с пъпеш?
Цитирай


Мнения: 3 330
О, не съм пробвала и незнам, но пробваи и виж, може да стани нещо вкусничко, и непременно сподели какво се е получило .....  Hug
Цитирай


Мнения: 3 330
Конфиюр от круши с джинджифил
Необходими продукти:
3 лимона
1.3кг круши
40гр пресен джинджифил
1.5кг захар
2 пръчки канела
Приготвяне: Лимоните се изцеждат. Крушите се почистват и меката част се реже на парченца. Смесват се с лимоновият сок и се правят на пюре. Обеленият джинджифил се реже на малки кубчета и се смесва с пюрето. Добавят се захарта и канелата. Конфитюрът се разбърква непрекъснато докато кипне, след като се вари до готовност на умерения огън. Канелата се отделя. Конфитюрът се разсипва в предварително загряти буркани. Затварят се плътно и 15 минути престояват с капачката надолу.


Имам рецепта за крушевица, ако някой иска да запиша...
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 104
А някой знае ли рецептата за тези круши които май се варят в червено вино и се сервират като ветрило ?
Предлагам това.... не се варят с червено вино ама пък е на ветрило Smile.

Круши с крем "Англез"



на авторката още:

Пирог с круши и шоколад в чаши




Меден кекс с круши





Цитирай

София

Мнения: 19 739
Плодова пита с круши и коняк

4 круши
3 сл.коняк
3 сл. лим.сок
150 течна сметана /понякога ползвам и разбита, но не много твърда/
200 брашно
2 жълтъка
70 гр. бадеми смлени
100 пудра захар
150 гр.масло
щипка сол


* Фурната се загрява на 175
* В тавичка се слагат крушите срязани на половина, поляти с лим.сок. Поливат се с коняка, слага се фолио и се пекат 15-на минути.
* прави се тесто:
в купа се слага пресятото брашно+солта+ смлените бадеми - прави се кладенче в което се прибавят разбитите жълтъци със захарта и маслото. Омесва се леко и се слага в фолио/прозрачно/ и в хладилник да се поохлади.
* Разточва се  половината на пласт, който се поставя в тавата, и се притиска по стените, ненужното се изрязва.
*Нареждат  се крушите отцедени с обрязаната част надолу в кръг.
*разточва се другата част на кръгъл пласт - изрязва се отвор по средата - около 3-4 см.Слага се отгоре.
*Ръси се захар.
*Пече се 20-30 мин. докато порозовее.
* Докато е гореща питата в отвора се налива: смес от: сметана+течността от печенето на крушите +коняк
Да ви е сладко
Цитирай

София

Мнения: 423
Ей, момичета страхотни сте Hug!
Като ви прочетах какво сте писали, реших да да си ги ям натур !
Все пак два килограма не са много. Утре мога да спретна една плодово салата с мед и орехи. Много ги обичам тия круши, но само да не се прекалява с тях, че WC бързо ще те призове smile3550. moresmile
Иначе идейките са страхотни другата седмица като ми донесът още круши ще пробвам някоя от тях.Тенкюююююююююююююю Smile!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора