Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 31 авг. 2007, 14:34 ч.

Питане към мами юристи

  • 397
  • 2
  •   1
Отговори
Ако темата ми не е за тук,моля да бъде преместена.Накратко:баба ми и сестра й /които са починали/са наследници на гора по южното черноморие.В момента цялата гора се води на името на майка ми.От месеци се опитва да събере братовчедите си и брат си,за да могат да отидат и да разделят гората на две-т.е. на наследниците на баба ми и наследниците на сестра й.След многобройни молби от майка ми, най-сетне братовчедите й се събраха,но......Сега вуйчо ми се дърпа.Нямал време,не можел да си позволи да си вземе един почивен ден и т.н.Майка ми му предложи да й направи пълномощно,но той й затворил телефона.Когато се обадила повторно да го пита какво става ,вуйна ми грабнала слушалката и започнала да приказва разни глупости.Как така щели да дадат пълномощно на майка ми и разни други,сякаш жената ще ги излъже.Майка ми предложила като не иска на сестра си, да направи поне на жена си или на някое от децата си,но не.Притеснено ми е,защото майка ми е на животоспасяващи лекраства/инфаркт,инсулт,диабет и т.н./.Сега е решила да заведе дело и по съдебен път да се раздели гората.Моля ако има мами юристи да се включат/може и на лични/и да ми кажат каква е процедурата,колко време отнема и разбира се приблизителна сума за едно такова дело.Срока е до 20/09 и майка ми затова се тревожи.Благодаря.  bouquet

# 1
  • София
  • Мнения: 6 154
Накратко - искова молба се подава пред районния съд по местонахождение на имота. Производството е двуфазно. Първа фаза - по допускане на делбата и втора - сметки.
Необходимо е да се призоват всички сънаследници.
Заплаща се държавната такса 4% и 2% местен данък върху стойността на дела от всеки съделител.
За делба на гора, част от горския фонд има специални изисквания. Ако ще се дели на 2, то трябва имота да е поне 2 декара. Един реален дял не може да бъде по-малък от един декар.
Към молбата се прилагат скица на имота, удостоверение за наследници, евнтуално и решението за възстановаване на собствеността, издадено от съответната Общинска служба “Земеделие и гори” (бившите Поземлени комисии) или от издаден въз основа на това решение Нотариален акт и др.

Потърсете адвокат  Peace

# 2
Biby ,благодаря ти за отговора  bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт