Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 121
Здравейте, имам едно бурканче сладо от смокини (не от цели) и желание да направя нещо Smile Ако имате изпитана рецепта за някакъв сладкиш или кекс , моля да споделите. Предварително благодаря!
Цитирай


Мнения: 3 332
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=218144.0
Пробвай това, не съм го пробвала, но много мами са- и са много доволни, има и снимки.
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
Записвам се и аз да следя темата, имам едно бурканче но от цели смокини и ми се иска да го използвам.
Цитирай

Бургас

Мнения: 253
Кейк с конфитюр от смокини
4 яйца
1ч.ч. захар
1/2ч.ч. олио
3ч.ч.брашно
1бурк.конфитюр от смокини
1в.ч. газирана вода
1ч.л.сода бикарбонат/или амонячна сода/
1ванилия
   Всички съставки се разбиват добре с миксер и кейка се пече около 20 мин. в умерено загрята фурна.
Цитирай

София

Мнения: 19 799
Аз правя Дамски каприз

Продукти:
 
  блат:
3 цели яйца+ 3 жълтъка ;
1  ч. ч. захар;
2  ч.ч. брашно;
1/2 ч.ч олио
1 пак. бакпулвер;
1 пакетче ванилия

Върху блата:
3 белтъка
1 ч.ч захар
1 ванилия
1 ч. ч. смлени орехи
сладко от смокини /плодовете нарязани на лентички/
Начин на приготвяне:
* Жълтъците се разбиват със захарта на крем. Прибавя се олиото+пресятото  брашно с бакпулвера+ванилията.
* Тестото  се изсипва в намаслена и посипана с брашно тавичка -пече  20- 30 мин. в умерена фурна /175 градуса/.
* Още топъл се намазва със сладкото и се поръсва с орехите.
* Белтъците се разбиват със захарта на твърд сняг+ ванилията,  и се разтилат върху блата
Пече се на горен реотан  около 2 часа на 70-80 градуса да се изсушат, но да не покафенеят /като целувки трябва да е/


ПП Ще потърся снимка
Понякога оцветявам половината тесто с какао и редувам сместа за да се получат шарки
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 504
Нарязваш смокините на парченца, оставяш ги в подходящ съд (гевгир) да се изцедят от сиропа, после ги овалваш в грис и ги ползваш вместо стафиди в какъвто и да е кекс или сладкиш.  Wink
Цитирай


Мнения: 1 351
Може и френска нуга да спретнеш! Peace
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
Мерси за идеите  Peace Ще се пробват  Very Happy

Може и френска нуга да спретнеш! Peace

А рецепта може ли?
Цитирай


Мнения: 3 332
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=215311.msg4728689;topicseen#msg4728689
Ето рецептата....малко трябва да потърсиш  Mr. Green
Цитирай


Мнения: 121
Много ви благодаря, ще се възползвам от идеите ви.  Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.