Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 септ. 2007, 18:05 ч.

Въпрос за лука?

  • 1 591
  • 32
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 398
От известно време се чудя дали да песна тема или не, но ето че се реших и пуснах. Та въпросът ми е как режете лука без да ви люти на очите, и дали въобще може да не люти. Някъде бях чела че лука се мокрел като се режел, пробвала съм няколко пъти-, но без резултат. В последно време ми се случва често да употребявам лук, но то не се издържа. Бихте ли споделили как е при вас?
Предварително благодаря на всички мами дали съвети.

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 1 934
Накисни ги за малко във вода!

# 2
  • Мнения: 4 112
Ще споделя нещо, не се бъзикам. Задържаш в устата си една голяма глътка вода, докато режеш лука. Действа, но го правя ако имам да режа доста лук, а това се случва рядко.

# 3
  • Мнения: 3 398
Ще споделя нещо, не се бъзикам. Задържаш в устата си една голяма глътка вода, докато режеш лука. Действа, но го правя ако имам да режа доста лук, а това се случва рядко.
Хм....интересно ще пробвам може пък да действа...

# 4
  • Русе
  • Мнения: 845
Много лесно е  Wink Обелваш главата и я слагаш цялата или в камерата на хладилника или във фризера за 2-3 мин. Никога не люти по този начин.След това си режеш спокойно. Опитай! Дано да съм била полезна.

# 5
  • София
  • Мнения: 3 416
Ако е повече от 1 глава лук, пускам на кухненския робот. Peace

# 6
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Режа го в блендера Wink.

# 7
  • Мнения: 818
Много лесно е  Wink Обелваш главата и я слагаш цялата или в камерата на хладилника или във фризера за 2-3 мин. Никога не люти по този начин.След това си режеш спокойно. Опитай! Дано да съм била полезна.
А не се ли умирисва фризера на лук?
Една пролет за да не изхвърля стария лук го нарязах и прибрах във фризера ,като мислих да си вадя по малко за готвене.
Фризерът така се умириса ,че се наложи да вадя всичко и да го  мия с препарат и въпреки това някои неща и след това воняха на лук

# 8
  • Мнения: 3 021
Много лесно е  Wink Обелваш главата и я слагаш цялата или в камерата на хладилника или във фризера за 2-3 мин. Никога не люти по този начин.След това си режеш спокойно. Опитай! Дано да съм била полезна.

Този начин го практикувам от дълго време  Peace

[А не се ли умирисва фризера на лук?

Не.  Поне аз не съм забелязала да се умирисва на лук.

# 9
Четох някъде, че близо до дъската за рязане се слага запалена свещ, или пък се кълца до горещ котлон. Не съм пробвала обаче.

# 10
  • София
  • Мнения: 656
С блендера. Чиста работа!

# 11
  • край морето
  • Мнения: 3 623

И аз  Peace

# 12
  • Мнения: 14 102
А кой ви го бели?  newsm78
Аз рева повече при беленето, не при рязането.

# 13
  • БУРГАС
  • Мнения: 1 545
Много лесно е  Wink Обелваш главата и я слагаш цялата или в камерата на хладилника или във фризера за 2-3 мин.
И аз така правя.Наистина не люти като го режеш.  chef

# 14
  • Мнения: 483
Аз използвам тези очила за рязане на лук, така са уплътнени, че нищо не стига до очите  Mr. Green

Същият ефект се постига с очила за плуване!

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт