Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 32 отговора


Мнения: 3 331
От известно време се чудя дали да песна тема или не, но ето че се реших и пуснах. Та въпросът ми е как режете лука без да ви люти на очите, и дали въобще може да не люти. Някъде бях чела че лука се мокрел като се режел, пробвала съм няколко пъти-, но без резултат. В последно време ми се случва често да употребявам лук, но то не се издържа. Бихте ли споделили как е при вас?
Предварително благодаря на всички мами дали съвети.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 934
Накисни ги за малко във вода!
Цитирай


Мнения: 4 112
Ще споделя нещо, не се бъзикам. Задържаш в устата си една голяма глътка вода, докато режеш лука. Действа, но го правя ако имам да режа доста лук, а това се случва рядко.
Цитирай


Мнения: 3 331
Ще споделя нещо, не се бъзикам. Задържаш в устата си една голяма глътка вода, докато режеш лука. Действа, но го правя ако имам да режа доста лук, а това се случва рядко.
Хм....интересно ще пробвам може пък да действа...
Цитирай

Русе

Мнения: 845
Много лесно е  Wink Обелваш главата и я слагаш цялата или в камерата на хладилника или във фризера за 2-3 мин. Никога не люти по този начин.След това си режеш спокойно. Опитай! Дано да съм била полезна.
Цитирай

София

Мнения: 3 387
Ако е повече от 1 глава лук, пускам на кухненския робот. Peace
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Режа го в блендера Wink.
Цитирай


Мнения: 688
Много лесно е  Wink Обелваш главата и я слагаш цялата или в камерата на хладилника или във фризера за 2-3 мин. Никога не люти по този начин.След това си режеш спокойно. Опитай! Дано да съм била полезна.
А не се ли умирисва фризера на лук?
Една пролет за да не изхвърля стария лук го нарязах и прибрах във фризера ,като мислих да си вадя по малко за готвене.
Фризерът така се умириса ,че се наложи да вадя всичко и да го  мия с препарат и въпреки това някои неща и след това воняха на лук
Цитирай

в полите на Балкана

Мнения: 2 692
Много лесно е  Wink Обелваш главата и я слагаш цялата или в камерата на хладилника или във фризера за 2-3 мин. Никога не люти по този начин.След това си режеш спокойно. Опитай! Дано да съм била полезна.

Този начин го практикувам от дълго време  Peace

[А не се ли умирисва фризера на лук?

Не.  Поне аз не съм забелязала да се умирисва на лук.
Цитирай
Четох някъде, че близо до дъската за рязане се слага запалена свещ, или пък се кълца до горещ котлон. Не съм пробвала обаче.
Цитирай

София

Мнения: 606
С блендера. Чиста работа!
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623

И аз  Peace
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 485
А кой ви го бели?  newsm78
Аз рева повече при беленето, не при рязането.
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 1 545
Много лесно е  Wink Обелваш главата и я слагаш цялата или в камерата на хладилника или във фризера за 2-3 мин.
И аз така правя.Наистина не люти като го режеш.  chef
Цитирай


Мнения: 483
Аз използвам тези очила за рязане на лук, така са уплътнени, че нищо не стига до очите  Mr. Green

Същият ефект се постига с очила за плуване!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 32 отговора