Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора
Моля Ви дайте ми някаква рецепта за скариди. Купих, а сега ги гледам и се чудя какво да ги правя. По принцип много обичам всякакви морски неща и като видях, че продават пресни скариди се нахвърлих и купих, ама не се сетих че всъщност не мога да ги сгатвя newsm78
Цитирай


Като за начало можеш да ги свариш.
Слагаш водата да заври и след завирането й пускаш скаридите вътре.Варят се докато порозовеят.Водата трябва да е подсолена.
Внимавай, защото за секундичка кипват и после ще трябва да чистиш печката.
След като са сварени можеш и нищо повече да не ги правиш, а да си ги хапваш така.С биричка, например.М-м-м... Crazy
Ако решиш да правиш нещо с тях ,трябва да преглътнеш мисълта, че ако не са изчистени винаги се усещат обвивките им.
Цитирай


Дала съм няколко рецепти в категория Морски дарове
Цитирай


Благодаря ви.  bouquet Май ще се спра на варианта да ги сваря и после може леко на тигана с масълце,  ч.пипер и чесън. Яла съм ги някъде така, ама не знаех дали преди това се сваряват или направо се пържат.
Цитирай


Ако искаш да ги пържиш, в никакъв случай не ги вари преди това, ще станат безвкусни. Сложи ги направо в тигана.
Цитирай


Ако искаш да ги пържиш, в никакъв случай не ги вари преди това, ще станат безвкусни.

Много ти благодаря. Искам ги вкусни, затова няма да ги варя предварително. chef Сега се заемам.
Цитирай


jenap станаха ли скаридите? Кажи по какъв начин ги направи
Цитирай


Ако искаш да ги пържиш, в никакъв случай не ги вари преди това, ще станат безвкусни. Сложи ги направо в тигана.

точно така. Направо се пържат, с малко чесън в мазнинката стават страхотни.
Внимавай да не ги препържиш, че в такъв случай се белят много трудно
Цитирай




 Здравейте и от мен,

искам да споделя с вас една много вкусна салатка сас скариди:
 зеле
 авокадо
 скариди
 рукола( по желание)

СКаридите не се варят предварително,а само се запържват! Овкусява се с готов салатен сос за скариди или с малко олио и сол Laughing

Цитирай


Ако искаш да ги пържиш, в никакъв случай не ги вари преди това, ще станат безвкусни. Сложи ги направо в тигана.

точно така. Направо се пържат, с малко чесън в мазнинката стават страхотни.
Внимавай да не ги препържиш, че в такъв случай се белят много трудно

И аз така ги правя, но включвам и една "тайна"  Smile -когато са почти готови им лисвам 50 мл бренди. Става убиец деликатес.  Peace
Цитирай


1-9 от 9 отговора