Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 2 септ. 2007, 12:51 ч.

Помощ за курабийки.Моля!!!!!!!!!!!!!!

  • 994
  • 5
  •   1
Отговори
  • гр.Варна
  • Мнения: 1 425
Момичета помогнете моля ви с рецепта за курабийки. Praynig
Страшно са ми се преяли ,но не знам как се правят, че да станат такива ронливи а не като камък. Sick
Веднъж направих и ги изхвърлих станаха многооооооооо твърди. Embarassed Embarassed EmbarassedПомагайте! Praynig Praynig Praynig

# 1
# 2
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
НОВОГОДИШНИ КУРАБИЙКИ, изпитани и много вкусни.

# 3
Тези ги обичам най-много. Стават мекички и ронливи, наподобяват бишкоти. За да са меки, трябва да са с амонячна сода. Такива са ми останали впечатленията. Знам ги от моя близка, католичка.  Затова им казвам "Католишки курабийки". Те правят в огромни дози, с машинка за мелене на месо. Има специална приставка за сладки. Но може да се разточи и тесто около 1 см и да се изрежат формички.
Ако искаш, можеш да намалиш продуктите наполовина.

Католишки курабийки

1 кофичка кисело мляко
1 непълна кофичка мас (може и по-малко)
2 ч.ч. захар
5-6 яйца
4 амонячни соди
1 бакпулвер
ванилия
лимонова кора
брашно - около 2 кг

Тестото трябва да е по-твърдичко. Минават се през машинка за месо или от тестото се разточва дебела кора - 1 пръст, от която се изрязват формички.


ПП: С прясно мляко са чудесна закуска. Предполагам, че могат да се използват и вместо бишкоти за торти. Но не съм пробвала.

# 4
  • Мнения: 1 391
Ето ме вече регната.
Трябва да се поправя в гората рецепта. Захарта  е повече.


Католишки курабийки

1 кофичка кисело мляко
1 непълна кофичка мас (може и по-малко)
3 1/2  ч.ч. захар (700 гр)
...

# 5
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 891
Ето това е моята рецепта. Стават страхотни и се запазват дълго време.

6 яйца
1 чаена чаша топена мас
1 чаена чаша кисело мляко
2 чаени чаши захар
1 кафена лъжичка хлябна сода
4 амоняка
Брашно колкото поеме за не много меко тесто.

В киселото мляко се слагат содата и амоняка, да се "угасят". Аз разбърках всичко без брашното с миксера и после добавих брашното. Добре е да поседи няколко часа тестото, но може и веднага да се режат курабийките. И понеже аз ги обичам да се поразлеят малко (т.е от по-меко тесто) ги правих веднага, но забелязах че последните вече си запазваха формата, само се надигаха нагоре. Отгоре се маже със жълтък (отделно от 6-те яйца) и се ръси със захар, а може и със сусам.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт