Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 2 септ. 2007, 15:39 ч.

2 лесни рецепти за сладкиши.....

  • 7 023
  • 37
  •   1
Отговори
  • Мнения: 11 610
Та...първата е нещо като визитна картичка на майка ми...що народ я е научил и я прави и до ден днешен от десетки години.......

Сладкиш с орехи(Кекс)

5 яйца
1 1/2  ч. ч. захар
5 с.л. олио
4 с.л. вода
2 ч.ч. брашно
щипка сол при първоначалното разбъркване на яйцата
орехи за отгоре - 1 ч.ч.

Забъркват се в купа в тази последователност продуктите с миксер, като е желателно яйцата и захарта да се бъркат по-дълго време. Изсипва се в намазана кръгла тавичка, и се слагат изчистените орехи най-отгоре. Пече се в добре загрята фурна. Изстива и се реже на ромбове напр. и се поръсва с пудра захар.

Аз го правя този кекс във форамата за кекс с дупка. Става идеален и се надига много без никакви набухватели. Никога не съм слагала такива и резултата е идеален.



Плодово реване

4 яйца
4 с.л. олио
1 ч.ч. захар
1 1/2  ч. ч. брашно и в него 1/2 ч.л. амонячна сода
2 компота от кайсии

Разбъркват се продуктите с миксер без компота. В намазана тавичка се нареждат плодовете, добре изцедени с дупката надолу и отгоре се изсипва сместта. Пече се в добре загрята фурна. Щом стане готово(кафява коричка отгоре), се обръща веднага в по-голяма тава и се залива със сиропа на компотите.

Реването става и с 1 компот, но по-не е сиропиран и в нашата къща е борба за кайсиите....

Добър апетит!

Нямам снимки, но това са може би 2 от най-често изпълняваните рецепти в нашата къща, а плодовото реване е любимото на мъж ми и като студенти е изяждал сам цяла тава! С реването го подкупвам за определени неща напр.......

Последна редакция: нд, 02 сеп 2007, 23:22 от Мама Цоцоланка

# 1
  • Варна
  • Мнения: 1 858
Тъкмо влязох да търся рецепта за кекс  Wink
Ще пробвам първата ти рецепта Party
 Hug

# 2
  • Мнения: 3 420
Мамо  Цоцоланке веднъж бях яла сладкиш с орехи, приготвен по същият начин за който си дала рецепта, в най- скоро време ще го пробвам и аз, а и вторият не е за изхвърляне. Засега рецептите отиван в тевтера, а скоро ще ви покажа как съм се справила все с един от двато. Много ти благодаря за рецептите!   bouquet  bouquet  bouquet Ни спираш да даваш невероятни рецепти.

# 3
  • Варна
  • Мнения: 1 858
Забърках го и е във фурната.обаче нямам пудра захар,а сега не ми се излиза Blush
И без нея ще мина Mr. Green
ще дам отзиви после като го резна Wink

# 4
  • Мнения: 6 109
Плодовият сладкиш и аз го правя по подобен начин, само че аз първо карамелизирам захар на дъното на тавичката и после подреждам кайсиите. После и тестото добавям. Peace

Много хубава рецепта, мерси, че ми я припомни  bouquet

# 5
  • Варна
  • Мнения: 1 858
Сладкиша стана много хубав Peace
Благодаря за рецептата  bouquet

# 6
  • Мнения: 3 420
Хм, сега като се замисля, този вторият сладкиш и аз го правя, но моята рецепта е ето тази....Вкъщи много го обичат. Става много вкусен и сладък.
Сладкиш с компот от кайсии
Необходими продукти:
4 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
1 компот от кайсии
1/2ч.ч. олио
Приготвяне:
Всичко без компота се разбива с миксер, на части, до получаването на гъста хомогенна смес. В една средно голяма тава се отрязва едно парче хартия за печене или обикновенна(зависи каква имате), толкова голямо, за да може да покрие цялата тавичка, намазва се обилно с олио. Слагат се плодовете от компота(нареждате ги както искате) и отгоре изсипвате сместа, слагате да се пече в предвапително загрята до 150* фурна. След като се опече се обръща в поднос или по- голяма тавичка и се сиропирва с сока от компота. Оставя се да престои половин- един час и се консомира след това. Приятен апетит!

# 7
  • София
  • Мнения: 24 801
Ще ги пробвам, мерси   bouquet

# 8
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 352
Ще ги пробвам, мерси   bouquet
И аз!  Peace

# 9
  • Мнения: 2 005
И аз ще пробвам реването Peace

# 10
Ето една рецепта :

КАКАОВ КЕКС С ГЛАЗУРА

Необходими продукти :
2 и половина чаени чаши брашно
1 и половина чаени чаши захар
3 супени лъжици какао
4 супени лъжици олио
2 кофички кисело мляко
1 чаена лъжица сода

Необходими продукти за глазурата :
1/2 чаена чаша захар
1/2 пакетче масло
2 супени лъжици какао


Начин на приготвяне :
Брашното , захарта , какаото и олиото се разбъркват . После се прибавят киселото мляко и содата . Бърка се с миксер до получаването на смес с плътност подобна на боза . Изсипваме сместа върху предварително намазнена тава , печем на температура 200-220 градуса до готовност ( когато набодем кекса с клечка не трябва д остава тесто по нея ).
Глазурата се прави много лесно -  в малка касерола поставяме всички продукти и ги оставяме на котлон докато не заври . Разбъркваме .
След като кекса е вече изтинал го нарязваме на парчета и заливаме с глазурата .


Надявам се рецептата ми да ви е харесала . Simple Smile

# 11
  • София
  • Мнения: 4 294
Мама Цоцоланке, много благодаря за рецептата за плодовото реване   bouquet
Вчеря я направих и до вечерта нямаше и троха от сладкиша  Mr. Green

Обещах на моите хора да я правя тази рецепта - та тя е толкова лесна и бърза за приготвяне  Peace
Момичета пробвайте я  Laughing

# 12
  • Мнения: 6 035
аз кат пълен идиот да питам... реването в колко нагрята фурна го слагате.. на колко градуса.. и горе-долу по средата на фурната или?

# 13
  • Мнения: 1 818
Тъкмо се чудих какво лесничко сладкишче да им направя на моите...Благодаря Цоци! Но компот от кайсии къде да търся... newsm78 Виж от праскови се намира...

# 14
  • София
  • Мнения: 4 294
аз кат пълен идиот да питам... реването в колко нагрята фурна го слагате.. на колко градуса.. и горе-долу по средата на фурната или?

Моята фурна е с числа от 0 до 11 и съответно числата отговарят на градуси, но вече съм изхвърлила книжката и честно съм забравила кое число на какъв градус отговаря. Аз вече си познавам фурната, с каква сила работи на дадено число и си пека без проблем.
Та аз го изпекох на 9, сложих тавата (беше кръгла тавичка) точно по средата на фурната  Peace

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт