Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора


Мнения: 2 083
Имаме много тиквички и се чудя как да си ги запазя newsm78 Замразени във фризера сурови май не стават много добре,пробвала съм.....Пържени съм замразявала,като че ли не са лоши.
Дали има някакви хитрости и за тях? Хеееелп Very Happy
Цитирай


Мнения: 375
Аз ги нарязвам на кубчета, слагам в буркани, малко нарязан копър и допълвам с вода, 1 аспирин. Изварявам 5 мин. Може и без аспирин, но с него остават хрупкави.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 865
Миналата година замразих пържени. Както казваш - не са лоши. Тази година обаче реших да ги опека на грил тигана без мазнина и така да замразя. Мисля, че ще се получи.
Няколко пъти ги правя така за ядене и моите хора много ги харсесват.
Цитирай

Balchik

Мнения: 1 732
Аз ги нарязвам на кубчета, слагам в буркани, малко нарязан копър и допълвам с вода, 1 аспирин. Изварявам 5 мин. Може и без аспирин, но с него остават хрупкави.

Това е моят вариант.след отваряне на бурканчето стават и за супичка и за пържене,какво като са на кубчета.  chef
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Аз ги нарязвам на кубчета, слагам в буркани, малко нарязан копър и допълвам с вода, 1 аспирин. Изварявам 5 мин. Може и без аспирин, но с него остават хрупкави.

И аз ги правя така  Peace Повече ми харесват от замразените, те някак си се разкашкват
Цитирай

Старата столица

Мнения: 5 363
Нарязвам ги на кубчета,бланширам и във фризера.Винаги са ставали Wink
Цитирай

Габрово

Мнения: 699
Ако обичате кюфтета от тиквички, можеш да си настържеш и като се отцедят от сока, да си ги замразиш така - на мен ми е много удобно, даже в пликчето слагам и накълцан копър, магданоз, ако имам зелен чесън и лук, слагам и тях накълцани. Така ми заемат доста по-малко място във фризера, а и после не се цапам всеки път със сока им (само заради него мразя да ги стържа).
Иначе и вкъщи замразяваме изпържени, но с уговорката, че не ги овалваме в брашно преди пърженето, че не знам това нещо като се размрази на какво ще прилича.
Печени на грил-тигана също ги обичаме, но ми е голяма играчка да правя зимнина така - каквото опека, се изяжда веднага.
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Нарязвам ги на кубчета,бланширам и във фризера.Винаги са ставали Wink

Така и аз,но без да бланширам.Направо в торбички и във фризера.
Цитирай


Мнения: 2 083
Ясно ми е горе долу вече Laughing
Много благодаря на всички отзовали се Hug
Цитирай

краставицата

Мнения: 917
майка ми ги прави, като си ги пържи във фритюрника, след което в торбички ги замръзява. като се разпразят си ги приготвя с кисело мляко и чесън и стават същите на вкус като пресни
Цитирай

Раднево

Мнения: 780
Аз настъргах тиквичките , сложих копър и ги оставих да се изцедят , след това в торбички във фризера - и за зимата ... кюфтета от тиквички Peace
Цитирай


Мнения: 2 381
Дес Smile
Аз ги нарязвам на кубчета или шайби, в полиетиленови пликове и във фрзера Peace
Цитирай

София

Мнения: 571
Аз ги режа според това как ще се консумират кубчета,шайби или настъргани в плик и във фризера.Не съм привърженик на бланширането струва ми се излишно Peace
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 1 545
Пържа ги и тогава ги слагам във фризера. Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 705
Аз ги нарязвам на кубчета, слагам в буркани, малко нарязан копър и допълвам с вода, 1 аспирин. Изварявам 5 мин. Може и без аспирин, но с него остават хрупкави.

Това е моят вариант.след отваряне на бурканчето стават и за супичка и за пържене,какво като са на кубчета.  chef
И аз съм на същото мнение, баба ми правеше тиквички в буркан, както правеше кисели краставички.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора