Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 3 септ. 2007, 23:26 ч.
  • Преглеждания  2 883  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • София-Лозен
  • Мнения: 621
Моля ви, дайте идеи как да съхраня босилек?
Хладилник, изсушаване нещо друго по-оригинално сещате ли се?
 Peace

Реклама
# 1
  • Мнения: 466
Аз събирам листата , измивам ги , отцеждам ги от водата и ги слагам в камерата в найлонов плик. Когато ми потрябва си изваждам и го слагам директно в манджата, в доматен сос  или каквото  се приготвя. Лично на мен така замразен ми харесва повече отколкото изсушен.

# 2
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Аз също го слагам в камерата. Така му се запазва повече мириса, от колкото сушен.

# 3
  • край морето
  • Мнения: 3 623
Аз съм си купила малки кутийки за фризера в които си държа подправки - магданоз, копър и др. Когато ми потрябват си вадя и хубавото е че си остават свежи и с по хубав аромат от сушените

Последна редакция: вт, 04 сеп 2007, 10:12 от Tasha

# 4
  • weltweit
  • Мнения: 6 035
Или в пликчета във фризера, както са ти казали момичетата по-горе или сушен. Само не в хладилника, че се скапва и увяхва

# 5
  • ...нямам дом, но имам път!
  • Мнения: 651
Аз събирам листата , измивам ги , отцеждам ги от водата и ги слагам в камерата в найлонов плик.
а аз в кутийки, но имам и изсушен /на пица например слагам от изсушения/
За други варианти не се сещам просто.

# 6
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 303
Моля ви, дайте идеи как да съхраня босилек?
Хладилник, изсушаване нещо друго по-оригинално сещате ли се?
 Peace


аз миналата година си правих песто дженовезе.

имах много босилек и не ми се сушеше. накъсах листата, добавих сол и кедрови ядки. смлях с пасатора и доливах на тънка струя зехтин. трябва да стане на гъсто пюре. после добавих и твърдо настъргано сирене - пармиджано се слага.

затворих в бурканчета, като долях зехтин отгоре да няма контакт с въздуха. стоеше в хладилника
за спагети е супер Peace

# 7
  • Ancona-Italia
  • Мнения: 2 804
А нямаш ли възможност да си го засадиш в саксия и да си имаш пресен ?!?

Аз си купувам или в саксия или замразен .

# 8
Точно това е Simple Smile В саксия е най-добре.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт