Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 513С хей ритниче, хей ги две,
бебче палаво расте,
за радост на тати и мама,
през декември ще дойде засмяно!
Нашите вестителки, на чудни новини носителки!

mamaYanni - 0895706907
dari76(Дарина) - 0897800900
ivalinai (Ива) - 0896745568

104 мами сме, на лафче събрали се!
за сега отбора на момчетата "бие" отбора на момичетата с 38:28, а 38 са в "скритата" публика!


Предложения за нови заглавия:

1. Ей го где е тоз декември, с бебета ще ни зарадва ведри!
2. С декемврийче в корема мама пак е пред дилема 
    рокля или панталон- за да не изглежда  като слон!
3. Всяка мама чу сърце,декемврийче в коремчето расте!
4. Всяка мама чака от сърце,декември рожба да и донесе!
5. Зимата ще дойде,сняг ще завали и наште бебчета ще видим ний!
6. Чакаме Декември с нетърпение, бебоците да гушнем с умиление!
7. Време не остана, през Декемрви ще съм мама!

 
Нашите стари теми:
 
1. Декември е и той далеч, но ние чакаме нетърпеливо веч!!!
2. Пролет, лято, есен, зима, през ДЕКЕМВРИ бебчета ще има!
3. Майско слънце вън пече, ДЕКЕМВРИЙЧЕ във коремчето расте!
4. Слънце грее и припича, а ДЕКЕМВРИ с бебета към нази тича!
5. Бързо 9мес. ще отлетят, ДЕКЕМВРИ наште бебета ще се родят!
6. Юли на морето с тумбалаци, а ДЕКЕМВРИ идат нашите юнаци!
7. ДЕКЕМВРИ ще съм горда мама на малък мъж или на дама!
8. Слънце пече, много е добре, а през ДЕКЕМВРИ бебе ще реве!
9. В коремчето ми бебе се върти, ДЕКЕМВРИ то ще се роди!
10. Бебе в корема на мама расте, ДЕКЕМВРИ ще покаже момиче ли е то или момче!
11. Вече рита малкото човече, но ДЕКЕМВРИ още е далече!
12. Слънце, плаж, море, а през ДЕКЕМВРИ бебе ще реве!
13. Много мина,малко ни остава-нека през ДЕКЕМВРИ всяка да е горда мама!
14. С повече търпение и усмивки,ше дочакаме декември всички!
15. ДЕКЕМВРИ бързо наближава,скоро мама на бебчо ще се наслаждава!
16. В обличкото ми коремче има ДЕКЕМВРИЙСКО бебче!
17. Мъничко юначе през ДЕКЕМВРИ в къщи ще заплаче!
18. Радостта ми е голяма - ще съм ДЕКЕМВРИЙСКА мама!
19. Ей ги на, останаха й дни 100-тина на ДЕКЕМВРИЙСКАТА дружина!

Нашите албуми
За добавяне на снимки: ВХОД с потреб. име: december2007 и парола: bebeta

Полезни връзки:
Полезни връзки - всичко за мамчета и бебчета! 
Календар на бременността по седмици!
Временна неработоспособност и майчинство!  
Майчинството-счетоводно на български език !!! - плюс пример + полезни нещица  
1.Определяне пола на бебето - руски
2.Определяне пола на бебето - англ.
3.Определяне пола на бебето според лунния календар - англ.
4.Определяне пола на бебето - БГ.
5. 18 забавни начина да разберете дали чакате: момче ;момиче
6. Таблица с размерите на бебчето по седмици
7. ДА или НЕ... или какво трябва да съблюдавате преди и по време на бременност
8."Обезболяване по време на раждане

За Раждането и след това:
За Родилния Дом 1, За Родилния дом 2, За Родилния Дом 3, За Родилния Дом 4
За Бебоците 1, За Бебоците 2
Списък за Бебоците от Бг-Мама с линкове към ДаНет
Основни въпроси, свързани с кърменето

Следродилни процеси на възстановяване

Възстановяване след раждането 1
Възстановяване след раждането 2
Възстановяване след раждането 3

За акта за раждане и еднократната помощ (инфо от ДейзиГ - Майски мами):
Актът за раждане се получава в общината по адресна регистрация на майката до 14 дни след раждането. По принцип може да е готов и по-рано но това е определеният срок. В същата стая се попълва една декларация и след заплащане на минимална такса около 2 лв. на касата ти дава Удостоверение за семейно положение. След това се попълва Молба-декларация за отпускане на еднократната помощ в службата по социално подпомагане пак по адресна регистрация на майката. Към нея се прилага оригиналът на Удостоверение от общината и актът за раждане на детето и копия от личните карти на родителите, като носите и оригиналите за сверка. Не забравяте да си напишете номера на банковата сметка /IBAN/ в молбата. Тази помощ може да се поиска до три години от раждането. Сумата се изплаща около 15-17 число на месеца, следващ този на подаването. При подаването на молбата можете да си подадете и  Молба-декларацията за детски добавки - единственото условие за нея за неосигурените е молбата да не се подава в месеца на раждане на детето, например ако е родено март можете да подадете молба най-рано през април, за да не пропуснете месец. Оригиналът на акта за раждане остава в Социалната служба до изплащането на помощта и затова ви съветвам да си направите копие за всеки случай.
За болничните и майчинството (цитат на gmsvetla):
Така, реших най-накрая да синтезирам информацията за бумагите около болничните и майчинството. Ако по-късно излезе още нещо, ще го добавям. Тъй като не успях да направя директна връзка към документине за НОИ, ви пиша адреса на страницата на НОИ : http://www.noi.bg/ Отивате на този адрес, там в ляво са дадени различните раздели. Отивате на раздел Нормативни актове  и от там си свалете един зипнат файл (написът е с червени букви) "Текст на Наредбата с приложенията към нея".  По- долу ще ви пиша за всеки отделен случай кое приложение точно ще ви трябва.
Първа стъпка: Издават ви болничния за брем. и раждане 45 дни преди термина. Този болничен, заедно с “Д Е К Л А Р А Ц И Я за банковата сметка за изплащане на паричните обезщетения и помощи от ДОО”  и копие от документ, издаден от съответната банка, с данни за личната банкова сметка, носите на работодателя и той има грижата да ходи до НОИ и да носи документите ви. Тази декларация е дадена в приложение № 7 от файла, който трябваше да си свалите.
Втора стъпка: Издават ви втория болничен от родилния дом след раждането  - носите си го на работодателя. Не намерих да искат някакви документи към него.
Трета стъпка: Издават ви болничен след 42-рия ден от раждането. Него, заедно с “ДКЛАРАЦИЯ за обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50 и 51 КСО”  си го носите на работодателя. Тази декларация е дадена в приложение № 1  от файла.
Четвърта стъпка: Изтичат ви 135-те дни болнични. За остатъка  до 315 календарни дни  си пишете молба до работодателя, че искате да ползвате този отпуск (това е отпуск по чл.163 ал.1 от Кодекса на труда). Заедно с молбата до работодателя (свободен текст) попълвате и  “МОЛБА – ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50 и 51 КСО за остатъка от 135 до 315 календарни дни” съгласно приложение № 2. Работодателят ви пише заповед за разрешаване на отпуска (не може да го откаже) и заверено копие от тази заповед, заедно със заверено копие от акта за раждане на детето се прикрепят към молба-декларацията, която се носи в НОИ, но отново е работа на работодателя.
Пета стъпка: След като изтекат тези 315 дни, си подавате молба до работодателя да ползвате платен отпуск за отглеждане на дете до 2 години по чл. 164 ал.1 от Кодекса на труда. Попълва се  и “МОЛБА – ДЕКЛАРАЦИЯ  за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 КСО” – приложение № 3. Към тази молба-декларация се добавят отново заверено копие от разрешение на работодателя за ползване на този отпуск и заверено копие от акт за раждане на детето. Работодателят отново има задължението да представи документите в НОИ.
Шеста стъпка:  Ако не ползвате отпуска по чл.164 ал.1 от КТ, имате 2 възможности:
I възможност : Връщате се на работа и влизате в условията на чл. 164 ал.5 от КТ, а именно :” 5) (изм.,ДВ,бр.25 от 2001 г.) В случаите, когато не се ползува отпуск по ал.1 или лицето, което ползува такъв отпуск, прекъсне неговото ползуване, на майката (осиновителката), ако работи по трудово правоотношение, се изплаща парично обезщетение от Държавното обществено осигуряване в размер на 50 на сто от минималната месечна заплата, установена за страната.”. 
В този случай си попълвате “МОЛБА – ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 54 КСО” – приложение №4, и приложено към нея заверено копие от акта за раждане на детето. Документите отново се представят в НОИ от работодателя, вашето задължение е да ги представите пред него.
II възможност: Прехвърляте майчинството на баба, дядо или наемате гледачка от борсата. Условието да се прехвърли на баба или дядо (може и на таткото) е към момента на прехвърлянето да работи на трудов договор, за да има право да ползва отпуск. Каква ще е точно процедурата обаче все още не ми е ясно, а и не съм се ровила, за да проверя.
Ако настъпят някакви промени по подадените документи (независимо за кой случай сте подали), сте длъжни в 7 дневен срок да декларирате факта.
Ако след изтичане на 135-те дни болнични за бременност и раждане не подадете молба за ползване на остатъка до 315 дни, то за този период до изтичане на 315-те дни нямате право на обезщетение по чл.53 от КСО, т.е. за отглеждане на дете до 2 годишна възраст(прословутите 180лв.). Такова право придобивате едва след като изтекат 315-те дни.
 Ако се върнете на работа след като изтекат 135-те дни (можете да се върнете на работа), но преди да са изтекли 315-те, нямате право на обезщетение по чл.54 от КСО, т.е. ще си получавате само заплатата без никакви допълнителни плащания от НОИ. Право на обезщетение по чл.54 от КСО (т.е. 50% от обезщетението за отгл. на дете до 2 год.възраст) придобивате едва след като изтекат тези 315 дни. Остатъкът от отпуска за бременност и раждане  135 до 315 дни не може да се прехвърля на баби, дядовци и т.н. или да се ползва детегледачка от борсата. Тази опция става едва след като изтекат тези 315 дни.

ЧАНТА ЗА БОЛНИЦАТА:
Някои болници имат специални изисквания.

1.   Документи: лична карта; обменна карта; направление за хоспитализация;
2.   Чехли за стаята.
3.   Джапанки за банята
4.   Къси чорапи.
5.   Нощница с копчета отпред (в повечето болници дават служебни – всеки ден се сменят със стерилни)
6. ;;  Сутиен за кърмене; долно бельо - тип бабешко – т.е. по-дълбоки гащи (ако си след операция, плитките гащи ще се падат точно на шева)
7.   Халат/Жилетка
8.   Тоалетни принадлежности (четка/паста за зъби, шампоан, сапун), мокри кърпи (за обтриване – ако си секцио, не трябва да се мокриш).
9.   Четка за коса, грим (J), ластик за коса.
10.  Кърпи: за баня, за лице и ръце, за гърди, изолационна кърпа при кърмене. Хубаво е да са нови – особено тези за гърдите, и изпрани с бебешки прах
11.   2 пакета дамски превръзки, лигнин (обикновено в болницата дават)
12.   Мокри кърпи, салфетки.
13.   Минерална вода (ако си секцио – поне 3 л., налята в малки шишета със спортен накрайни + 1 л. сок зелена ябълка, налят пак в такива шишета).
14.   Джобни пари.
15.   Фоно-карта, зарядно устройство, мобилен телефон.
16.   Прибори захранене (чаша, вилица, лъжица, нож).
17.   Медикаменти-гармастан (при нужда), течен аналгин, витамин С (помага за лохиите)
18.   Помпа за изцеждане (при нужда)
19.   Тоалетна хартия.
20.   Подплънки за гърди за кърмачки (при нужда)
21.   Ластични гащи

ЗА БЕБЕТО В БОЛНИЦАТА:
1.   Неотворен пакет бебешки памперси - 20 бр.
2.   Мокри кърпи-малък пакет.
3.   Памучни ръкавички

ЗА БЕБЕТО ПРИ ИЗПИСВАНЕ:
Каквото си решите като дрешки
1.   Боди с дълго ръкавче.
2.   Официален тоалет - от 2 части или гащеризонче, но пръстчетата да се закрити, може и с чорапки.
3.   Терлички, памучни ръкавички, памучна шапчица, чорапки
4.   Одеало-тънко памучно или по-дебело.
5.   Памперс.
6.   Шише с преварена вода + захар (една чаена лъжичка захар на 100 мл вода)
Преди 6тия месец на бебето Световната Здравна Организация препоръчва да не се дава (ОСОБЕННО на новородени!)
7.   Фотоапарат, камера.
8.   Столче за кола

ЗА БЕБЕТО У ДОМА:
1.   Креватче, протектор за дюшека
2.   Памучно спално бельо - 2 комплекта + обиколник + балдахин
3.   Хавлийки - 2 - 3 бр.
4.   Тензухени пеленки (2-3 бр. – слагат се върху хавлията за след баня)
5.   Бархетни пеленки (7-8 бр. – постилат се при повиване, на консултации, шезлонг, люлка)
6.             Кърпички от илиенци J - 4 лв. за повръщане, плюене и там каквото още
7.   Ваничка + стойка за ваната (анатомична или хавлиена), леген за пране, пластмасово канче за поливане + кофа за вода.
Термометри - за вода, за въздух, педиатричен 
8.   Клечки за уши с ограничител
9.   Ножичка за нокти
10.   Памперси
11.   Шишета – авент – комплект от 2 големи и 2 малки + четка
12.   Биберони-залъгалка
13.   Уред за изваряване на шишетата и бибероните
14.   Козметика:   
   
      14.1. бебешко олио или най-добре зехтин
      14.2. крем за дупе против подсичане
      14.3. шампоан
                14.4. сапун,
      14.5. мокри кърпи
   
15.   Памук; спирт 90 % (за пъп), топицин или др. антибиотична пудра (за пъп)
16.   Простор за сушене на дрешките вътре
17.   одеалца 2 бр. - тънко и дебело, олекотена завивка   
18.   бодита – 6-10 бр.- да не се обличат през главата
19.   комплект ританки с блузки - 2-3 бр.
20.   гащеризончета - колкото бодитата
21.   чорапи 3-4 ч.
22.   терлички 2 ч.
23.   лигавници 5-6 бр. 
24.   аспиратор за нос
25.    пижамки – 2-5
26.    шапка за след баня - 1-2
27.    памперси

ДРУГИ:
1.   сироп за температура – калпол, панадол, нурофен
2.   Чай против колики на "НІРР-лайка, копър, анасон"
3.   Капки Саб Симплекс, инфакол или др. срещу колики
4.   Няколко ампули физиологичен серум - за почистване на очи, нос
5.   Бебефон
6.   Гребенче, четка с естествен косъм

ЗА РАЗХОДКА
Количка
Термобокс (за шишета)
Шапка
Одеало/портбебе
Кошница/столче за кола

Списък от сайта на Тина Киркова: http://www.1agb.com/qa.php
 1. Документи: лична карта, „Направление на бременната до родилно заведение” (обменна карта на бременната), направление за хоспитализация.
2. За майката: чаша, прибори за хранене; лично бельо; чехли (да стават и за баня); 1-2 хавлиени кърпи; тоалетни принадлежности; 1-2 чифта чорапи; връхна дреха - халат, жилетка, елек. По желание може да се носят: помпичка за кърма (в Родилно отделение има електрическа); 1-2 пакета дамски превръзки, ако с тях родилката ще се чувства по-удобно. Извън този списък, бременната може да носи и други вещи, но трябва да се има предвид, че мястото за багаж е ограничено.
Да не се носят скъпи вещи и големи суми пари!
3. За бебето: в Детско отделение разполагат с всичко необходимо за отглеждане на новороденото. Ако бременната желаете и имате възможност, може да донесе 1 пакет памперси за новородено.
Дрешките за изписването на бебето и облекло за майката могат да донесат близките в деня на изписването от болницата.


Онлайн магазини

София:
1. "Щъркел" , бул. Стамболийски 188
2. "Малечко" ,бул. Константин Величков №85
3. "Царството на детските стоки", бул. Константин Величков, ъгъла с ул. Пиротска.
4.    "Пинокио" ,Дружба 1; бул. "Княз Дондуков" 39; кв. "Лозенец", ул. "Малин камък"
5. "Бебе Маркет" ,кв. Иван Вазов, ул. "Янко Забунов", бл. 41
6. магазин зад Била на бул. България.
7. магазин в Люлин
8. "Пакостник" ,жк. Овча купел 1, ул. Монтевидео и Обиколна, "Търговски център Овча купел", ет. 2
9. "Стефи"
10. ж.к."Хаджи Димитър" ул"Макгахан" бл.69 (до пазара)- 3 магазина /дрехи, колички, кошари, аксесоари/
11. Premaman - бул. Тодор Александров 11, ЦУМ 3ти етаж
12. Хиполенд - Търговски център Sky City, ж.к. “Гео Милев”, ул. “Коста Лулчев” №52


Пловдив:
1. "Щъркел", бул."Свобода"10
2. "Пинокио" ,бул. "България" 190
3. Детска стокова борса Вис Виталис- бул. 6-ти Септември No.258
4. Хиполенд - Търговски комплекс “БЕНЧМАРК”, бул."Санкт Петербург", (до МЕТРО - Пловдив)


Варна:
1. "Щъркел" , ул. Бр. Миладинови 20
2. Хиполенд - Търговски комплекс  “Пикадили - Практикер”, бул. “Владислав Варненчик” № 268


Русе:
1. "Щъркел" ,ул. Борисова 63

Бургас:
1. "Щъркел" ,ул. Антим І 26, до Археологически музей
2. Хиполенд - Търговски комплекс “Пикадили”, кв. “Изгрев” №147


Стара Загора:
1. Premaman- ул. " Х. Д. Асенов" 96

Велико Търново:
1. Хиполенд - Central Mall, ул. “Оборище” №18
01.12.2007

Kalinuccia - 35 г., 2-ро бебче    
Mama Boby - 32г., 2-ро бебче 
Veneta80 - 1-во бебче02.12.2007

Ivalinai - 40 г., 1-во бебче      
Ellenzeto - 1-во бебче   
Gogito - 28г., 2-ро бебче
Elly_y - 28г., 1-во бебче 
Mei - 25г., 1-во бебче
Iloni - 28г., 1-во бебче03.12.2007

Lady_V - 26 г., 1-во бебче   
Milen4o - 1-во бебче   
Mel2222 - 1-во бебче
04.12.2007

ViFresh - 23 г., 1-во бебче05.12.2007

Blo - 1-во бебче   
BabaToHka - второ бебче 
Malenush - 24 г., 1-во бебче
Lili83 - 24г., 1-во бебче
Vencho - 30 г., 1-во бебче06.12.2007

Anna_nik - 32 г., 2-ро бебче
ValiaR - 31г., 1-во бебче
Neli - 30г., второ бебче07.12.2007

Kлер - 2-ро бебче
Dani_t - 28 г., 1-во бебче
Irina - 25г., 2-ро бебче08.12.2007

Veshti4ka - 35г., 2-ро бебче
Toni_ilievaa - 28г., 1-во бебче09.12.2007

Dени - 22г., 1-во бебче
Moonlight - 2-ро бебче10.12.2007

Fifelota - 24год., 1-во бебче
Niky26 - 33 г., 3-то бебче
Biska-piska11.12.2007

Zhaygarova-31 г.,2-ро бебче
12.12.2007

Dive - 25 г., 1-во бебче
Niki1974
Natikot
13.12.2007

Malka-mama - 17 г., 1-во бебче
Desska - 33г., 2-ро бебче 
Magiq27 - 27г., 2-ро бебче   
Rozita1 - 31 г., 3-то бебче14.12.2007

Ohcaroline - 25 г., 1-во бебче
Katiousha - 30г., 1-во бебче   
Dary - 34г., 2-ро бебче  
Anichka - 2-ро бебче  
Poctor - 29 г., 1-во бебче
Rorina37 - 38г., 3-то бебче15.12.200716.12.2007


Peoopi - 30 г., 2-ро бебче17.12.2007

Chia - 32 г., 2-ро бебче
Tsvetito - 25г., 1-во бебче    
Golden Rose - 30 г., 1-во бебче18.12.2007

Chiges - 30г., 2-ро бебче
Pink77 - 29г., 1-во бебче
19.12.2007

Varfly - 30 г., 2-ро бебче
Shantal
20.12.2007

Bebobo - 1-во бебче   
Denitsa23 - 22г., 1-во бебче
G-Baby - 27 г., 1-во бебче21.12.2007

Dari76 - 30 г., 1-во бебче
Maxi d&d - 30 г., 2-ро бебче22.12.200723.12.2007

Rorina - 34 г., 3-то бебче   
Denitsata - 27 г., 1-во бебче
chocolate23 - 23г., 1-во бебче   
Anaise - 32 г., 2-ро бебче   
Gillda - 25г., 2-ро бебче   
Iта - 24 г., 1-во бебче24.12.2007

Aнима - 28 г., 1-во бебче
Skaj - 28г.   
Rozi - 30г., второ бебче
25.12.2007

Valkata78 - 1-во бебче
Munieca - 26г., първо бебче
Galchoo1 - 27г., второ бебче
26.12.2007

Macata - 24 г., 1-во бебче
Haus - 29г., 1-во бебче 
Lionkata - 31г., 2-ро бебче
[color=black27.12.2007[/color]

Amadis - 34 г., 2-ро бебче 
Gergana - 26г., 1-во бебче
Larisa - 30 г., 2-ро бебче
28.12.2007

Dix6 - 27 г., 1-во бебче
Bori-Ana - 32 г., 2-ро бебче
Mishenka-23г., 1-во бебче 
DeSiBaRaBeSi - 21 г., 1-во бебче
nellyli -  
Scorpia - 29г., 1-во бебче
29.12.2007

Sofilina - 22г., 1-во бебче 
30.12.2007

[
Stella Maria - 3-то бебче
Desiniko - 1-во бебче
Galinanik - 29г., 1-во бебче
31.12.2007

[
Xixi - 31 г., 1-во бебче
Iva_moni - 33г., 1-во бебче
Gardi - 33г., 1-во бебче   
Shantal - 25г.,1-во бебче   
Desan4e - 25 г., 1-во бебче   
MamaYanni - 22 г., 2-ро бебче
Pусенка - 30г., 2-ро бебче
Konic - 36г., 2-ро бебче   
Tопчица - 2-ро бебче
Други мамчета, чакащи декемврийски бебчета:
   
tedsan
nevena78
div4o
Maginty
irina_a
Vanjap
slan4ogled


Последна редакция: ср, 12 сеп 2007, 20:33 от ivalinai

# 1
 • Русе, у дома
 • Мнения: 493
Пу, първа. Много хубаво оформление, отново, адмирации за ivalinai.
На мен ве4е двама лекари ми казват моми4е отново, така 4е може да ми сложите розова коли4ка. И без това само на розови дре6ки ме избива, пак....
Съжалявам за 4-ките и 6-те, но на тази DE клавиатура от която пи6а не ги откривам.

# 2
 • София
 • Мнения: 214
Записче и от мен, и отново едно браво на Ивето за хубаво оформената темичка Simple Smile
barfly честита розова количка! А иначе клавиатурата трябва да си е същата бе (само Z и Y обикновенно са разменени, и някой знаци). Както и да е, прощаваме ти Wink

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 127
И аз да се запиша в новата темичка-както винаги е прекрасна,благодарение на Ивето!
Маленуш,благодаря за помощта за снимката,мисля.че най-после схванах! Laughing
  Днес ходих по банките се разплащам с кредитите,дето ги имаме,и останах много неприятно изненадана-Лихвата по ипотечния ни кредит е скочила с 60 лв. #Cussing outБях чула по тв за някакво повишаване на лихвите,но мислех че се отнася за новоизтеглени кредити,а нашия го взехме преди година и половина.Обаче не!Вкиснаха ми настроението за цял ден,ама какво да се прави!
 И аз имам такива гадни кожни израстъци по шията,като малки брадавички са,но щом казвате,че след раждането ще изчезнат,да не им обръщам внимание.А чая на HIPP и аз си го купих,но още не съм го почнала.Може ли да се подслажда с мед?
  Приятни почивни дни на всички работещи мами Grinning

# 4
 • In his arms
 • Мнения: 285
Запис и от мен.Страхотна темичка-както винаги   bouquet

# 5
 • София
 • Мнения: 164
Запис и от мен. Simple Smile
Такива кожни образувания ми излезнаха и на мен. Но явно толкова съм разсеяна, че ама хич пък не ми хрумна че може да са от бременноста. А някъде към 4-5 месец ги изчетох всички тези статии и имах представа, че могат да се появат. Но щом не ми се появиха кафяви петънца реших че и друго няма да има и приключих с темата. И сега от къде на мен милата да ми хрумне за тях.

# 6
 • София
 • Мнения: 164
Иве темичката и страхотна наистина

# 7
 • Русе
 • Мнения: 280
Запис в готината тема и от нас  Laughing напоследък свикнах да говоря за себе си в множествено число, нали сме двама  Laughing

Топчица ,честита ученичка. Да я нагушкаш и от нас  Grinning сега има да учите заедно.

А пак за чайчето, мисля че няма нужда от подслаждане, защото си е сладко. А като се разтваря в хладка вода е като сокче. Джасваш го на екс и си 6.

# 8
 • Мнения: 1 065
Добре дошла и от мен на Мариана!
Топчица, и аз не съм забелязала да изчезват, напротив- множат се. Наскоро обаче забелязах, че имам и по ареолата. Много внимавам да не ги закачам и се чудя как ще им понесе кърменето. Успех на твоята сладурана и по- леко да минат разделите през деня  Heart Eyes. Дано при другите момичета изчезнат след бременността, но явно аз не съм от тази порода. Дари, уж и аз го четох това, ама такъв растеж ми идва множко.
Аз като започна с питанките, та чак нямам спиране. С предната си бременност ходех на прегледи все с листчето с въпросите, а сега все забравям какво исках да питам- стоя и гледам в една точка белким ме осени прозрение. Така и така съм се сетила, поне да питам вас- от втория месец имам болки в областта на срамната кост. Имам чувството, че ми се разхлабват връзките, но всъщност е много рано. И понеже на всяко обръщане нощем се събуждам от болка, а през деня нямам проблеми, все забравям да питам. Някоя има ли подобно усещане и споделила ли е с гинеколога си?
katiousha, аз може би много им се вглеждам, защото ги закачат косми по врата ми или пък точно от там под гърдите минава сутиена и ми е едно такова шашливо да не им направя нещо. А и сега в такава близост до зърното...

# 9
 • Варна
 • Мнения: 630
Запис и от мен и отново поздравления за Ивалинаи   bouquet
Konic добре дошла  Hug
Дари - мерси за линкчето!
Венчо - много добър  списък - набелязах си някои неща и се подсетих, че матрака на кошарката, която имаме от Марина е за подмяна. За стерилизатора на Авент за МВ чух хубави неща. Сега остава и МВ да си купим  Laughing
Качих 2 снимки от почивката и...май е това.
Чудя се дали причината, поради която не са ми излезли резултатите от изследването на кръв може да е , че съм по здравна каса  newsm78, но ...хайде , ще го преглътнем.
Приятна почивка на всички!

Chiges - е те това ме е пропуснало.

# 10
 • Мнения: 1 065
Chiges - е те това ме е пропуснало.

 Grinning Вярвай ми, нищо не си загубила  Grinning

# 11
 • Русе
 • Мнения: 280
Наскоро обаче забелязах, че имам и по ареолата. Много внимавам да не ги закачам и се чудя как ще им понесе кърменето.............
........Така и така съм се сетила, поне да питам вас- от втория месец имам болки в областта на срамната кост. Имам чувството, че ми се разхлабват връзките, но всъщност е много рано. И понеже на всяко обръщане нощем се събуждам от болка, а през деня нямам проблеми, все забравям да питам. Някоя има ли подобно усещане и споделила ли е с гинеколога си?
И моите по гърдите са основно там ,на ареолата. Ще питам другата седмица ,ако не забравя де, но не мисля че е проблем. Толкова много мами имат такива и си кърмят без проблем.
А за болките долу и аз си ги имам и таза ме боли доста особено нощем като се въртя в леглото. Просто костите се раздалечават и няма как да не ни наболява. Мойте болки почнаха в 5-я месец.

# 12
Брей,ама сте бързи момичета.А толкова суках и пазих да се запиша първа поне веднъж и аз в някоя темичка,ама нейсе не сколасах. Grinning Аз пък имам вторични зърна по ареолата Shocked,имах ги и при предишните ми бременеения,ама по малко се личаха,а сега... Tiredлелее.Доки каза че си е в реда на нещата да ги има..

# 13
 • София
 • Мнения: 164
Момичета какво мислите по въпроса със съхранението на стволови клетки. Напоследък има доста материали по въпроса и доста се замислям. Има опция и даже на разсрочено плащане. Бях останала с впечетлението , че става въпрос за 10 - на хиляди лева, а то се оказа доста по малко. Някъде около 3100 и то за 20 години.
http://cryo-save-bulgaria.agcabinet.info/?page_id=15

# 14
 • Sofia
 • Мнения: 2 641
това за тези стволови клетки ми изглежда в момента като лека заблуда...така де познавате ли някой на който да са му сложили? толкоз народ е болен и нищо. тези клетки стават и от донор, но никой за сега не ги прилага. а и в БГ им нямам вяра за таквоз нещо...още сме много назад в медицината и в тази област.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт