Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Русе

Мнения: 952
Привет кулинарки LaughingИскам да направя кис.краставички за зимата но нямам рецепта. Най важното условие е да се запазят хрупкави през цялата зима че иначе не ги ядем Rolling Eyes и понеже ще експериментирам у дома на терасата ако може да не се варят после а направо да ги обърна с капачките на долу и на слънце...има ли такава рецепта newsm78
Цитирай


Мнения: 8 579
Прегледай темата, може би ще си харесаш рецепта.
Цитирай

Русе

Мнения: 952
мерси много  bouquet мисля че в тази тема ще намеря и моята рецепта Hug само дето се чудя след колко време ще са готови за консумация,след като няма да се варят newsm78
Цитирай

София

Мнения: 3 387
След много експерименти реших, че най-добрия и сигурен вариянт е суровата туршия. PeaceСамо че ги правя по-късно, като застудее.
Цитирай

гр. София

Мнения: 243
Кисели краставички без стерилизация
Доза за 1 буркан от компот
оцет до чертата (долната на буркана); 1 суп. лъж. захар; 1 суп. лъж. сол; няколко зърна черен пипер; листо дафинов лист; лук кромид - около глава и 2 аспирина. Няколко дни бурканите се обръщат и след това се прибират. Да ви е сладко.
Цитирай

Русе

Мнения: 952
да мерси  Русалка, мисля и аз да се ориентирам към тази рецепта,но ми се ще да сложа синапово семе,откъде да го купя ?   geleva, а какво имаш в предвид под сурова туршия,как се прави пък туй чудо newsm78
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
Синап се купува от аптеката . Аз ги правя по рецептата на Русалка , но ги заливам с гореща вода , запечатвам и обръщам или ги заливам с горещ фикс на Д-р Йоткер за трушии . Ако намериш пикант не бой се не е хич лют .
Цитирай

София

Мнения: 3 387
malka s4etka, суровата туршия я правя така:
10 кг краставички
0.400 кг сол
0.300 л оцет (може и без него, слага се за по-бърза ферментация)
10 л вода
Нареждат се в бидонче краставичките, като между редовете се слага целина, може и копър.Залива се със студената саламура, предварително направена от солта, оцета и водата. Задължително е да се затиснат с нещо отгоре за да не изплуват.
По същия начин приготвям и сурова туршия от моркови, карфиол и зелени доматчета. Peace
Цитирай

София /Абсурдистан

Мнения: 2 724
но ми се ще да сложа синапово семе,откъде да го купя ? 
Отиваш на пазара, там където бабите продават подправки Very Happy Трябва да купиш зрънца бял синап, не черен, има разлика. На един буркан от компот (800гр) се слагат 3-4-5 зрънца макс. Те запазват краставичките много хрупкави, вече съм го изпробвала, станаха супер.
Цитирай

Русе

Мнения: 952
но ми се ще да сложа синапово семе,откъде да го купя ? 
Отиваш на пазара, там където бабите продават подправки Very Happy Трябва да купиш зрънца бял синап, не черен, има разлика. На един буркан от компот (800гр) се слагат 3-4-5 зрънца макс. Те запазват краставичките много хрупкави, вече съм го изпробвала, станаха супер.
мерси много, тъкмо щях да пиша за синапа,че днес купих от аптеката и аптекарката беше убедена че този се купува за туршии, защото черния ставал бял после при консервирането Crazy и аз я гледах гледах и го купих ама все ме глождеше че нещо ме завъртя и то така се оказа  #Cussing out
 купих и от кисело сладкия фикс на д-рЙоткер ама незнам топъл ли да го оставя или да го чакам да изстине и тогава да го изсипя в бурканите newsm78
Цитирай


Мнения: 195
 
Остави го малко да изстине и след това залей краставичките. Аз така правя есенно време и туршиите.
« Последна редакция: пн, 14 апр 2008, 15:24 от mocarella »
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
Фикса го наливам врящ - запечатвам и обръщам да вакумират капачките . Всичко се запазва хрупкаво и трайно . Имам от миналата година и са още хубави .
Цитирай

Пловдив

Мнения: 966
и аз ще се възползавам от рецептата на Русалка  bouquet
Цитирай

Габрово

Мнения: 1 198
Моята рецепта е като на Русалка,само че слагам копър със семената и  3-4 зрънца бахар.
Дафинов лист не съм слагала,но ще пробвам.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.