Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора


Мнения: 206
Мили мами ,предстои ми рожден ден на 6.09 и съм решила да изненадам семейството си с оригинална торта Тирамису! Извадих си рецептата ,но това което ме притеснява е използването на сурови жълтъци! Децата ми са малки ,а и времето е все още горещо за такъв експеримент! Посъветвайте ме как да избегна суровите жълтъци , някъде бях чела за крем който се приготвя от разбити със захар жълтъци, които се варят на водна баня , но не съм много сигурна в спомена си - само жълтъците ли се варяха и ли се добавя мляко ? Някой правил ли е такъв крем?
« Последна редакция: ср, 05 сеп 2007, 10:02 от Morena »
Цитирай

Seattle, USA

Мнения: 1 111
Аз ти предлагам моята многократно изпитвана рецепта за Тирамису без яйца

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=307.msg17451#msg17451
Цитирай

Бургас

Мнения: 507
Ммм, изглежда вкусноооо! И аз мисля да се възползвам в най-скоро време за един рожден ден от рецептата.
Tannita , благодаря!   bouquet
Цитирай


Мнения: 1 818
Tannita,чудесни торти видях в подписа ти ! Love Love Love
Поздравления за всичките ти рецепти!   bouquet  bouquet  bouquet
А торта Тирамису и аз ще пробвам по тази рецепта  Hug Hug Hug
Цитирай


Мнения: 326
рецептата на Танита е страхотна. Правила съм я поне 5 пъти  bouquet Сташно вкусно става тирамисуто и хубавото е, че няма какво да се обърка при приготвянето. Напоследък само тази торта правя. Ето как стана:
това е класическо тирамису: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=115787&photo=35
а това със захарно покритие : http://www.snimka.bg/album.php?album_id=115787&photo=27
а мъжът ми предпочита без украса и направо с лъжицата от тавата, понеже истинското тирамису не можело да се реже с нож и се ядяло с лъжица.  Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 2 592
Tannita- страшно лесно изглежда-дано и аз да успея да го направя,че нещо все подбирам лесното във форума а не мога да го направя Crying or Very sad
Цитирай

Ах, морето

Мнения: 374
рецептата на Танита е страхотна. Правила съм я поне 5 пъти  bouquet Сташно вкусно става тирамисуто и хубавото е, че няма какво да се обърка при приготвянето. Напоследък само тази торта правя. Ето как стана:
това е класическо тирамису: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=115787&photo=35
а това със захарно покритие : http://www.snimka.bg/album.php?album_id=115787&photo=27
а мъжът ми предпочита без украса и направо с лъжицата от тавата, понеже истинското тирамису не можело да се реже с нож и се ядяло с лъжица.  Mr. Green


Кони, а тези златисти панделки отгоре ядливи ли са и ако да - къде могат да се намерят?
Цитирай


Мнения: 326
не са ядливи .. за съжаление, нямах време да правя ядливи и сложих обикновени панделки.  Laughing
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
Ето тук съм описала как правя Тирамису-то, като заварявам яйцата, за да избегна момента със суровите жълтъци.
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
Аз ти предлагам моята многократно изпитвана рецепта за Тирамису без яйца

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=307.msg17451#msg17451


Tannita, може ли да дадеш снимка на бишкотите, които използваш  Blush

  bouquet
Цитирай

Seattle, USA

Мнения: 1 111
Ето тези има по нашите магазини



http://www.capriflavors.com/balocco.php
Цитирай

София

Мнения: 2 592
Tannita - гони ме ентусиазъм да правя торти и да се провалям,  Crazyзатова да разуча предварително преди да съм оплескала нешата:
Пакета с бишкотите, дето показваш не съм го виждала и да питам- колко ще ми трябват-в сайта им пише че са около 17бр/или 3 *17/..при нас има едни по 20бр. в пакет,ще стигнат ли?
  bouquet
« Последна редакция: пт, 07 сеп 2007, 18:04 от vnd »
Цитирай


Мнения: 6 167
а защо не купиш готов крем маскарпоне? не че нямат жълтъци  Laughing
савоярдите на балоко не са лоши и аз съм ги пробвала.
следвам винаги рецептата от плика савоярди.

Цитирай


Мнения: 1 378
Не съм от най-страстните почитатели на този сладкиш, но ето и моята рецепта. С претенции за оригиналност  Wink

Тирамису

1 кофичка (500 гр) маскарпоне
2 ч.ч. течна млечна сладкарска сметана
2 жълтъка
голям пакет бишкоти – 48 броя (по възможност да не са български)
1 ч.ч. захар
студено наситено еспресо с 1-2 (на вкус) с.л. ром
натурално вносно какао на прах – за поръсване

Разбиват се захарта и сметаната. Прибавят се жълтъците и накрая -  маскарпонето. Кремът е готов.
Бишкотите се  потапят за секунда в кафето с рома и се подреждат в правоъгълна форма в колонка по две. Начин на подреждане:
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____

Намазва се първият ред колкото се може по-обилно с крем. Нарежда се вторият ред натопени за  секунда в кафето бишкоти. Пак се маже обилно с крема. Ако остане крем, то няма да съжалявате да му се насладите и отделно  Wink
Поръсва се обилно с какао през цедка. Престоява в хладилника поне 12 часа преди консумация.
Реже се на правоъгълници - по две бишкоти в парче. Ето така: _____ 
                                                                                                          _____

Получават се 12 парчета.
Да ви е сладко!
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
това което ме притеснява е използването на сурови жълтъци! Децата ми са малки ,а и времето е все още горещо за такъв експеримент!

Моми4ета, обожавам Тирамису, но само аз ли мисля, 4е то никак не е подходящо за деца? ДОРИ НЕ ДАВАМ НА СИНА СИ ДА ОПИТА Тирамису, ако сме някъде на гости и там има. А у нас не правя пак по същата при4ина - за да не го изкушавам.
Вие какво мислите? Кафето ме притеснява, то е ясно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора