Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 166
По причина, че темата за анонимките бе заключена след класифицирането й като изчерпана, отварям нова тема с конкретни въпроси, конкретни отговори и предложения.
Съгласна съм, че предишната тема в своята същност нямаше за цел и идея да дава някакви световнозначими отговори, но за сметка на това зададе доста значими въпроси, които за съжаление не получиха възможност да бъдат широко обсъдени, а се концентрираха в един некрасив личностен спор.
Въпреки това, за мен продължава да бъде интересно мнението на форумките по тези въпроси.
След прочита на темата "Ползата и вредата от анонимките":
1. Успяха ли модераторите да върнат доверието ви в анонимността?
2. Бихте ли написали анонимна тема?
3. Бихте ли отговорили с нужната сериозност на анонимна тема?
4. Как би могла да се ограничи злоупотребата с анонимността /визирам т.нар. пързалки/?
И както е редно да направи един автор в подобен род теми - излагам първо собствената си позиция.
1. Доколкото ми е възможно да се доверявам и в живота - имам доверие почти в същия процент и на модераторите тук.
2. Бих.
3. За съжаление засега мога да разчитам единствено на собствената си интуиция, която да ми помогне да разгранича "истинската" история.
4. Многократно беше изказвано мнението, че пързалките си личат. Е, очевидно някои са по-късогледи или нямат интерес и възможност да следят психологичните прилики и разлики в два потребителя - регистриран и гост. Така че ако е възможно за хората, чиято работа е да следат за реда във форума, а имат и достъп до по-непопулярна информация, предлагам темите-анонимки, будещи подобни подозрения и заключения, да бъдат заключвани след възникването им. Това е защита на интереса на всеки един форумец. Все пак да те правят за резил, пускайки те по пързалките, ми се струва най-малкото обидно. Не мисля, че НЯКОЙ има право на това - да се подиграва с  n- броя хора, доверили се на този форум. И ако НЯКОЙ има право да спре подобна подигравка, това са именно модераторите. Не съм запозната със задълженията им като такива, но ми се струва логично и необходимо едно такова правомощие. Мисля си, че след третата спряна пързалка, броят им ще бъде ограничен до минимум.
Благодаря за вниманието! Пожелавам успех на темите-анонимки! Peace

# 1
 • Мнения: 2 556
Не бих написала анонимна тема по 2 причини: Първо, ако е от моя компютър, ще се разбере коя съм, така че всякаква идея за анонимност отпада. Ако все пак се навия да пиша отнякъде другаде, това означава, че ще трябва да прочета страшно много мнения по тема, която ме засяга лично и да съм готова да търпя и градивни критики в името на това да имам и някаква полза от споделянето. А аз не съм готова на това, тоест ако имам действително сериозен проблем, не бих го решавала с пом ощта на форума.

Иначе не ме притеснява, ако отговарям на неистинска тема, защото ситуацията, която е описана, реално се случва все някъде в живота.

# 2
 • София
 • Мнения: 6 154
А как модераторите да са сигурни, че дадена тема е пързалка?
Все пак, колкото и невероятно да звучи една история, то тя не е непременно измислица.

1. Успяха ли модераторите да върнат доверието ви в анонимността? - Вярвам, че модераторите не злоупотребяват с правата си. Но в нета като цяло, анонимността е много относителна  Laughing
2. Бихте ли написали анонимна тема? Едва ли.
3. Бихте ли отговорили с нужната сериозност на анонимна тема? Зависи от темата. В такива, които ми се струват истински - отговарям. На пързалките не се качвам...или поне се старая Thinking
4. Как би могла да се ограничи злоупотребата с анонимността /визирам т.нар. пързалки/? Не може.

# 3
 • Bapнa
 • Мнения: 757
Къде е тази заключена тема на анонимките ?

# 4
 • София
 • Мнения: 3 327
Къде е тази заключена тема на анонимките ?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=220560.0

# 5
# 6
 • Мнения: 4 111
1. Успяха ли модераторите да върнат доверието ви в анонимността? - и аз вярвам, че не злоупотребяват с правата си, ясно напомниха що е анонимност в интернет.
2. Бихте ли написали анонимна тема? - не.
3. Бихте ли отговорили с нужната сериозност на анонимна тема? - да, отговаряла съм.
4. Как би могла да се ограничи злоупотребата с анонимността /визирам т.нар. пързалки/? - не може, съжалявам хората, които се забавляват по подобен начин. Жалко, че заради такива могат да се подминат и хора със сериозни проблеми или да получат лошо отношение.

# 7
 • София
 • Мнения: 4 233
1. Успяха ли модераторите да върнат доверието ви в анонимността?
Не бих казала, че някога са го губили. Да бъдеш модератор означава също така и да спазваш неписан морален кодекс. Особено във форум с толкова деликатни теми съм убедена, че подборът е сравнително строг. Също така напълно съм наясно с т. нар. анонимност в интернет и по-точно с липсата й. В тази връзка, ако напиша тема, за която е от особено важно знаение за мен да остана анонимна, бих взела елементарни мерки (интернет клуб без членска карта, сменен изказ и правопис, без конкретика и т.н.), не излизайки от рамките на добрия тон и учтивост.

2. Бихте ли написали анонимна тема?
Да, бих, и наистина не разбирам какъв е проблемът  newsm78 Не желая всеки, който в крайна сметка ме разпознае в този форум в един момент, да бъде в течение на абсолютно всичките ми проблеми, които бих се престрашила да споделя сред иначе сравнително непознати хора.

3. Бихте ли отговорили с нужната сериозност на анонимна тема?
Да, разбира се. Който си прави шега с нещо, го прави за своя сметка - Съдбата си знае работата и рано или късно ще му "отдаде" дължимото.

4. Как би могла да се ограничи злоупотребата с анонимността /визирам т. нар. пързалки/?
Не мисля, че е възможно, защото хорската "простотия" и желание за подигравка нямат граници. Хората без работа пък нямат край.

# 8
 • Берковица
 • Мнения: 1 859
Мисля, че не бих пуснала анонимна тема и рядко гледам сдобро око на такива. Смятан, че има начин да се спрат анонимните теми!!! В много форуми е невъзможно да пишеш като гост и смятам, че ако и тук е така тези теми ще секнат.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт