Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 8 септ. 2007, 17:41 ч.
  • Преглеждания  9 856  Мнения  4  Онлайн  1
Отговори
  • Pazardjik
  • Мнения: 7
Здравеите,искам да ви попитам дали знаете как се прави сос от топено срене и сметана ,наскоро биахме на ресторант и там ядохме пил.сърца с такъв сос,предварително ви благодаря! Simple Smile

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 2 211
Прави се бешамелов сос, но по - редичък и към него се прибавят топеното сирене и сметаната. Бърка се докато сиренето се разтопи и сосът се сгъсти. Като свалиш от котлона, прибавяш подправки и четвърт лимон.

Друг вариант е направо в иенска тенджера да се сложи месо, подправки, топено сирене и сметана + бульон. Слагаш капака, пъхаш в незагрята фурна, печеш и воала.

Последна редакция: сб, 08 сеп 2007, 20:56 от tety

# 2
  • Мнения: 1 349
Аз го правя в МВ Mr. Green
Размивам сметаната с малко вода, нарязвам топеното сирене, малко подправки и това е. Бъркам периодично докато стане хомогенна сместа.

# 3
  • София
  • Мнения: 1 211
1 заквасена сметана (при липса успешно е и с около 200-250 те4на готварска), 3-4 сиренца от триъгълните или друго топено сирене,  малко масло, 5-8с.л. вода, 1/2 настъргана глава лук, 1 с.л. брашно (понякога се налага и малко пове4е), който оби4а може да добави и 1 жълтък, но аз не слагам .
в маслото се запържва настъргания на ситно лук, става прекрасно и без нея, като му изври те4ността се запържва до жълти4ко брашното, добавя се сметана и нарязаното на ситно  сирене. бърка се внимателно и лъжица по лъжица се добавя водата до необходимата гъстота. подправки на вкус. ако се слага жълтък, то се добавя в края след като съда е махнат от котлона и се разбърква енерги4но.
аз лично го правя не с топено а със синьо сирене и не слагам подправки. когато ползвам обикновено топено слагам малко куркума и 4ерен пипер. или друг вариант с 4есън или гъби.
този сос е доста универсален.
другият път ще пробвам и мързеливи4ък вариант в МВ. Simple Smile

# 4
  • варна
  • Мнения: 220
Равни количества прясно мляко и заквасена сметана,завират на котлона,след това се добавя топено пушено сирене.Задушавам филе от бяла риба или бяло пилешко месо на късчета с малко олио,след това поседователно добавям горните продукти за соса и на края малко чесън.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт