Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Pazardjik

Мнения: 7
Здравеите,искам да ви попитам дали знаете как се прави сос от топено срене и сметана ,наскоро биахме на ресторант и там ядохме пил.сърца с такъв сос,предварително ви благодаря! Smile
Цитирай

София

Мнения: 2 211
Прави се бешамелов сос, но по - редичък и към него се прибавят топеното сирене и сметаната. Бърка се докато сиренето се разтопи и сосът се сгъсти. Като свалиш от котлона, прибавяш подправки и четвърт лимон.

Друг вариант е направо в иенска тенджера да се сложи месо, подправки, топено сирене и сметана + бульон. Слагаш капака, пъхаш в незагрята фурна, печеш и воала.
« Последна редакция: сб, 08 сеп 2007, 20:56 от tety »
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Аз го правя в МВ Mr. Green
Размивам сметаната с малко вода, нарязвам топеното сирене, малко подправки и това е. Бъркам периодично докато стане хомогенна сместа.
Цитирай

София

Мнения: 1 211
1 заквасена сметана (при липса успешно е и с около 200-250 те4на готварска), 3-4 сиренца от триъгълните или друго топено сирене,  малко масло, 5-8с.л. вода, 1/2 настъргана глава лук, 1 с.л. брашно (понякога се налага и малко пове4е), който оби4а може да добави и 1 жълтък, но аз не слагам .
в маслото се запържва настъргания на ситно лук, става прекрасно и без нея, като му изври те4ността се запържва до жълти4ко брашното, добавя се сметана и нарязаното на ситно  сирене. бърка се внимателно и лъжица по лъжица се добавя водата до необходимата гъстота. подправки на вкус. ако се слага жълтък, то се добавя в края след като съда е махнат от котлона и се разбърква енерги4но.
аз лично го правя не с топено а със синьо сирене и не слагам подправки. когато ползвам обикновено топено слагам малко куркума и 4ерен пипер. или друг вариант с 4есън или гъби.
този сос е доста универсален.
другият път ще пробвам и мързеливи4ък вариант в МВ. Smile
Цитирай

варна

Мнения: 220
Равни количества прясно мляко и заквасена сметана,завират на котлона,след това се добавя топено пушено сирене.Задушавам филе от бяла риба или бяло пилешко месо на късчета с малко олио,след това поседователно добавям горните продукти за соса и на края малко чесън.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.