Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Милички Маминца,

Искам да ви дам някои пояснения тук относно хомеопатията и нейните методи, тъй като виждам че някои от вас не са съвсем наясно с ситуацията.
Аз по принцип също така в началото бях абсолютно невеж по въпроса, обаче постепенно знанията ми все повече и повече се избистрят в тази сфера.
Хомеопатията не се дели на класика или не. Няма такива понятия. Тя си една-единствена, такава, каквото Ханеман я е създал през 1790 г. Останалото е псевдонаука, използуваща там някакъв конгломерат от хомеопатски лекарства.
“Боарон” е най-големият концерн на производство на такива продукти и техните илачи са най-евтини и същевременно с изключително високо качество. Така че истинските хомеопати много често прибягват до тяхното предписване и назначение.
Проблемът се състои в измислената от тях школа с търговски цели, т.е. стремежът им от комерсиални подбуди да си продават в колкото се може максимален обем продукцията и затова карат завършилите при тях курсове да предписват на пациентите си по 17 лекарства наведнъж както при мене стана!
Проблемът не е в производителя, а в начина на използуване на медикамента!
Някои от вас се притесняват, че наред с хомеотерапията има се изписва и алопатия. Тук искам добавя следното:
В състояния на прекаран мозъчен инсулт, остър миокарден инфаркт, онкологична патология от всякакво естество, особено при наличието на метастази, рак на гърдата или на маточната шийка, няма как и не може да се правят експерименти с живота и здравето на пациентите. Затова специалистите при тези случаи по принуда предписват наред с хомеопатията и алопатия. Поне в началото. После хомеопатията върши чудеса – напр. повдига на крака инвалидизирани вследствие прекаран инсулт, разнасяйки тромба, ако се подхване проблемът веднага, което официалната медицина посмъртно не може се справи!
Обаче в началото на живото-застрашаващи моменти е задължително прилагането на конвенционални методи. И после идва хомеотерапията на свой ред.
При желязо-дефицитната анемия напр. също не става изцяло чрез хомеопатия, а се налага недостигът на желязо да се компенсира с хранителни добавки, приети отвън, а вече усвояването на самото желязо се осъществява чрез хомеопатия.
Дано съм бил полезен с тези разяснения.
Ако желаете, споделете и вие вашият коментар по въпроса.
 

# 1
  • Мнения: 38
Еделвайс, точното лекарство, т.нар. Симилимум може да излекува и много тежка патология. Разбира се, хомеопатията не е омнипотентна,  и ако например щитовидната жлеза е изцяло отстранена, няма как да се компенсира тироидния хормон, той се внася отвън - ел-тироксин докрая. Грубо казано - ако кракът е отрязана, той няма да порасне отново. Или ако има диабет, първи тип, особено от по-ранна вързраст, не може да се спре инсулина, но с хомеопатия мокат да се отдалечат и смекчат последствията от диабета - а те са тези, които морят пациентите. Но, разбира се, има и случаи когато диабетът е бивал излекуван - говоря за 1 тип, а не за старческия, който по принцип доста по-лесно се овладява. И т.н. На един шизофреник никога не бива да се спират лекарствата, защото може да има обратен ефект, да се стигне до суицид  дори, това се прави много постепенно и внимателно.
така че няма толкова страшно, ако се съчетават алопатични с хомеопатични лекарства, стига това да се прави както трябва. В момента, в който пациентът се почувства по-добре, постепенно могат да се редуцират повечето алопатични лекарства.

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт