Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 9 септ. 2007, 07:48 ч.
  • Преглеждания  1 787  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 261
и  каква точно кайма използвате?

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 2 211
Продукти:

500 гр.  смесена кайма /телешко и свинско/, но стават чудесни и със свинска
1 гл. кромид лук - пасиран
1 яйце
3 с.л. галета
1 ч.л черен пипер
1 с.л. майорана
1 с.л. девесил
1 ч.л. сол

Омесвам добре каймата, а ако има време да поседи в хладилник за да поеме аромата на подправките толкова по - добре. Оформям кюфтета, хубаво ги приплесквам, че да се изпържат добре, овалвам в брашно и пържа в много мазнина. Обикновено ги похапваме с печени картофи и "Снежанка", а ако ме е домързяло просто правя една салата.

Последна редакция: нд, 09 сеп 2007, 13:04 от tety

# 2
  • Мнения: 1 818
Кюфтенцата от кайма ги правя така... Омесвам малко повече от половин кг.кайма с 1-2 яйца ,голяма глава лук-нарязана на ситно,чубрица,сух магданоз,1-2 листенца джоджен,1 лъжица кисело мляко,сол ако е необходимо,1 филийка  хляб накисната в прясно мляко  и изцедена.Черен пипер не слагам заради малкия,че кюфтетата са единственото месо,което яде. При нас каймата е доста сухичка и за това слагам малко бира или газирана вода...количеството го преценявам като меся каймата.Изпържвам кюфтетата в мазнина,като понякога ги овалвам в брашно,а друг път просто ги оформям като си потапям ръцете във вода с оцет ....
Правила съм ги и така...500 грама кайма омесвам с 2 сварени картофа и една купичка сварен и изцеден спанак,1 глава нарязан лук, 1-2 скилидки чесън и едно нарязано на ситно доматче,сол...

# 3
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Правя ги или смес (телешко свинско) или само телешко.

# 4
  • София
  • Мнения: 11 051
Купувам кайма смес 60/40.
Слагам яйце, сухар, кимион, лук, черен пипер, сол

Омесвам каймата и я оставям в хладилника за 1 час. Оформям кюфтетата , овалвам в брашно и пържа.
Майка ми понякога пък ги пече в тава. Пак стават хубави

# 5
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Най-вкусни пържените кюфтета стават, ако към каймата се прибаваи и шилешко/овче месо(60:30:10 свинско, телешко и овче месо)

# 6
  • София
  • Мнения: 2 211
Правила съм ги и така...500 грама кайма омесвам с 2 сварени картофа и една купичка сварен и изцеден спанак,1 глава нарязан лук, 1-2 скилидки чесън и едно нарязано на ситно доматче,сол...

Ще се изпробва!
Това със спанакът и чесънът звучи много интересно и за пръв път го чувам. Виж с варени картофи съм правила.

# 7
  • София
  • Мнения: 3 537
500 гр.кайма/ 60/40 телешко и свинско/ на Сами М или на Браво, само такава взимам.
средата на 1 филия хляб
1 средно голяма глава лук на ситно или я рендосвам
1 яйце
чубрица
магданоз
кимион
червен и черен пипер
сол ,ако има нужда
Всичко се обърква,правят се кюфтета и се пържат, може по желание да се овалят в брашно или галета...най-хубаво става във царевично брашно.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт