Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Люти чушки за зимата

  • 9 септ. 2007, 14:31 ч.
  • Преглеждания  42 099  Мнения  22  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 631
Здравейте,

Искам да си направя няколко бурканчета с люти чушки, обаче не знам точните пропорции на продуктите. По принцип през лятото си пукам чушки, слагам им сол, захар, олио и оцет на око, краставичка ако са много люти, чесън, копър и магданоз и в хладилника в кутия. Обаче ако са в бурканчета  newsm78 И трябва ли да се стерилизират  newsm78

Реклама
# 1
  • Тайна, майна
  • Мнения: 230
У дома ги прави мъжът ми. Точни пропорции не знам, но знам, че ги залива с врялата марината и не ги стерилизира. От горещината си дръпват сами като ги обърнеш с капачките надолу. Подробностите може като си прибера, че съм на работа в момента.
Но вероятно дотогава ще имаш и други отговори.  Peace

# 2
  • Мнения: 386
Аз си направих сурова туршия с фикса за сладко кисело на Д-р Йоткер.Изглеждат  много добре.

# 3
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 289
скоро имаше тема, пусни търсачката Wink

# 4
  • Мнения: 2 834
Вчера си правих такива чушлета.Няма нужда от стерилизация.Аз ги пукам и още докато са горещи ги слагам в буркана,слагам има 3 лъжици захар,1 сол,черен пипер на зърна и малко магданоз.Може да им сложиш и морковче...абе импровозираш си;)
Майка ми пък ги пука и ги нарежда студени,като предварително си е приготвила маринатата (така ли се казва?Simple Smile) ,затопля я и така ги залива.

# 5
  • Мнения: 386
Вчера си правих такива чушлета.Няма нужда от стерилизация.Аз ги пукам и още докато са горещи ги слагам в буркана,слагам има 3 лъжици захар,1 сол,черен пипер на зърна и малко магданоз.Може да им сложиш и морковче...абе импровозираш си;)
Майка ми пък ги пука и ги нарежда студени,като предварително си е приготвила маринатата (така ли се казва?Simple Smile) ,затопля я и така ги залива.

За какъв буркан става на въпрос,за 800 мл. ли?

# 6
  • Мнения: 2 834
Не-520 мл са ми най-големите буркани.На по-малките буркани слагам маааалко по- малко захар и сол.

# 7
  • София
  • Мнения: 3 402
Аз само ги пукам и ги слагам в пликчета в камерата. После размразявам и овкусявам. Peace

# 8
  • Мнения: 2 834
Ужас...забравих да кажа,че след като напълниш буркана заливаш с оцет почти до горе.

# 9
  • София
  • Мнения: 3 631
Благодаря   bouquet Още утре ще си взема чушки и ще направя  Simple Smile

# 10
ЕТО ЕДНА МНОГО СПОЛУЧЛИВА РЕЦЕПТА
1 СУПЕНА Л.СИТНА СОЛ
1 СУПЕНА Л. ЗАХАР
НЯКОЛКО ЗЪРНА ЧЕР ПИПИР
НЯКОЛКО ЗЪРНА БАХАР
ОЦЕТ ДО ЧЕРТИЧКАТА НА БУРКАН 800
ДАФИНОВ ЛИСТ
СЛЕД ТОВА СИ НАРЕЖДАШ ЧУШЛЕТАТА И ЗАПЕЧАТВАШ С ПРАСТМАСОВА КАПАЧКА Joy Joy Joy :
ДА СПОДЕЛИТЕ ДАЛИ ВИ ХАРЕСВАТ
Няма нужда от стерилизация.[

# 11
# 12
  • у дома
  • Мнения: 2 606
ЕТО ЕДНА МНОГО СПОЛУЧЛИВА РЕЦЕПТА
1 СУПЕНА Л.СИТНА СОЛ
1 СУПЕНА Л. ЗАХАР
НЯКОЛКО ЗЪРНА ЧЕР ПИПИР
НЯКОЛКО ЗЪРНА БАХАР
ОЦЕТ ДО ЧЕРТИЧКАТА НА БУРКАН 800
ДАФИНОВ ЛИСТ
СЛЕД ТОВА СИ НАРЕЖДАШ ЧУШЛЕТАТА И ЗАПЕЧАТВАШ С ПРАСТМАСОВА КАПАЧКА Joy Joy Joy :
ДА СПОДЕЛИТЕ ДАЛИ ВИ ХАРЕСВАТ
Няма нужда от стерилизация.[



Тъкмо преди малко направих 4 такива бурканчета. Но сложих и аспирин, Rolling Eyes така ми е рецептата.
Спестих си бахара и дафиновия лист и ги замених с чесън. Peace

# 13
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 137
ЕТО ЕДНА МНОГО СПОЛУЧЛИВА РЕЦЕПТА
1 СУПЕНА Л.СИТНА СОЛ
1 СУПЕНА Л. ЗАХАР
НЯКОЛКО ЗЪРНА ЧЕР ПИПИР
НЯКОЛКО ЗЪРНА БАХАР
ОЦЕТ ДО ЧЕРТИЧКАТА НА БУРКАН 800
ДАФИНОВ ЛИСТ
СЛЕД ТОВА СИ НАРЕЖДАШ ЧУШЛЕТАТА И ЗАПЕЧАТВАШ С ПРАСТМАСОВА КАПАЧКА Joy Joy Joy :
ДА СПОДЕЛИТЕ ДАЛИ ВИ ХАРЕСВАТ
Няма нужда от стерилизация.[


Чушлетата сурови ли са или печени?

# 14
  • Мнения: 13 124
Най-бързата и лесната е - нареждат се чушките в бурканче, заливат се догоре с оцет и без да се стерилизират, се съхраняват на тъмно и хладно място.  Wink Laughing
Ако са по-дебели, може да се продупчат с игла или с върха на ножа.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт