Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора
Здравейте,

Искам да си направя няколко бурканчета с люти чушки, обаче не знам точните пропорции на продуктите. По принцип през лятото си пукам чушки, слагам им сол, захар, олио и оцет на око, краставичка ако са много люти, чесън, копър и магданоз и в хладилника в кутия. Обаче ако са в бурканчета  newsm78 И трябва ли да се стерилизират  newsm78
Цитирай


У дома ги прави мъжът ми. Точни пропорции не знам, но знам, че ги залива с врялата марината и не ги стерилизира. От горещината си дръпват сами като ги обърнеш с капачките надолу. Подробностите може като си прибера, че съм на работа в момента.
Но вероятно дотогава ще имаш и други отговори.  Peace
Цитирай


Аз си направих сурова туршия с фикса за сладко кисело на Д-р Йоткер.Изглеждат  много добре.
Цитирай


скоро имаше тема, пусни търсачката Wink
Цитирай


Вчера си правих такива чушлета.Няма нужда от стерилизация.Аз ги пукам и още докато са горещи ги слагам в буркана,слагам има 3 лъжици захар,1 сол,черен пипер на зърна и малко магданоз.Може да им сложиш и морковче...абе импровозираш си;)
Майка ми пък ги пука и ги нарежда студени,като предварително си е приготвила маринатата (така ли се казва?Smile) ,затопля я и така ги залива.
Цитирай


Вчера си правих такива чушлета.Няма нужда от стерилизация.Аз ги пукам и още докато са горещи ги слагам в буркана,слагам има 3 лъжици захар,1 сол,черен пипер на зърна и малко магданоз.Може да им сложиш и морковче...абе импровозираш си;)
Майка ми пък ги пука и ги нарежда студени,като предварително си е приготвила маринатата (така ли се казва?Smile) ,затопля я и така ги залива.

За какъв буркан става на въпрос,за 800 мл. ли?
Цитирай


Не-520 мл са ми най-големите буркани.На по-малките буркани слагам маааалко по- малко захар и сол.
Цитирай


Аз само ги пукам и ги слагам в пликчета в камерата. После размразявам и овкусявам. Peace
Цитирай


Ужас...забравих да кажа,че след като напълниш буркана заливаш с оцет почти до горе.
Цитирай


Благодаря  bouquet Още утре ще си взема чушки и ще направя  Smile
Цитирай


ЕТО ЕДНА МНОГО СПОЛУЧЛИВА РЕЦЕПТА
1 СУПЕНА Л.СИТНА СОЛ
1 СУПЕНА Л. ЗАХАР
НЯКОЛКО ЗЪРНА ЧЕР ПИПИР
НЯКОЛКО ЗЪРНА БАХАР
ОЦЕТ ДО ЧЕРТИЧКАТА НА БУРКАН 800
ДАФИНОВ ЛИСТ
СЛЕД ТОВА СИ НАРЕЖДАШ ЧУШЛЕТАТА И ЗАПЕЧАТВАШ С ПРАСТМАСОВА КАПАЧКА 35 35 35 :
ДА СПОДЕЛИТЕ ДАЛИ ВИ ХАРЕСВАТ
Няма нужда от стерилизация.[

Цитирай


http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=127609.0
Цитирай


ЕТО ЕДНА МНОГО СПОЛУЧЛИВА РЕЦЕПТА
1 СУПЕНА Л.СИТНА СОЛ
1 СУПЕНА Л. ЗАХАР
НЯКОЛКО ЗЪРНА ЧЕР ПИПИР
НЯКОЛКО ЗЪРНА БАХАР
ОЦЕТ ДО ЧЕРТИЧКАТА НА БУРКАН 800
ДАФИНОВ ЛИСТ
СЛЕД ТОВА СИ НАРЕЖДАШ ЧУШЛЕТАТА И ЗАПЕЧАТВАШ С ПРАСТМАСОВА КАПАЧКА 35 35 35 :
ДА СПОДЕЛИТЕ ДАЛИ ВИ ХАРЕСВАТ
Няма нужда от стерилизация.[



Тъкмо преди малко направих 4 такива бурканчета. Но сложих и аспирин, Rolling Eyes така ми е рецептата.
Спестих си бахара и дафиновия лист и ги замених с чесън. Peace

Цитирай


ЕТО ЕДНА МНОГО СПОЛУЧЛИВА РЕЦЕПТА
1 СУПЕНА Л.СИТНА СОЛ
1 СУПЕНА Л. ЗАХАР
НЯКОЛКО ЗЪРНА ЧЕР ПИПИР
НЯКОЛКО ЗЪРНА БАХАР
ОЦЕТ ДО ЧЕРТИЧКАТА НА БУРКАН 800
ДАФИНОВ ЛИСТ
СЛЕД ТОВА СИ НАРЕЖДАШ ЧУШЛЕТАТА И ЗАПЕЧАТВАШ С ПРАСТМАСОВА КАПАЧКА 35 35 35 :
ДА СПОДЕЛИТЕ ДАЛИ ВИ ХАРЕСВАТ
Няма нужда от стерилизация.[


Чушлетата сурови ли са или печени?
Цитирай


Най-бързата и лесната е - нареждат се чушките в бурканче, заливат се догоре с оцет и без да се стерилизират, се съхраняват на тъмно и хладно място.  Wink Laughing
Ако са по-дебели, може да се продупчат с игла или с върха на ножа.
Цитирай


1-14 от 22 отговора