Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Женени сме от 5 години, преди това живеехме заедно.
Майка му не ме харесваше имахме си проблеми като за цял сапунен сериал.
Това, което се опитвам да разбера са отношенията ни със сестрата на съпруга ми.
Тя се ожени същата година като нас и им се роди син. Не ни се обадиха за изписването на детето, а свекърва ми заведе само съпруга ми да види майката и бебето преди изписването, защото аз съм била чужд човек, тоест мога да видя детето след 40 dni. Ами истината е, че видях бебето около 3 месеца след като се роди. Тогава ни поканиха на разходка и се видяхме за малко.
Много ми беше болно от цялата ситуация.
Много обичаме племенника ни, той от бебе има слабост към съпруга ми.
Нещата в живота ни се стекоха така, че опитваме за бебе безуспешно, а сестра му забременя за втори път и ни каза малко преди Коледа миналата година. Преди да решите, че завиждам или нещо друго мога да ви уверя, че много се зарадвахме от новината, разбира се заболя ме малко, но все пак аз съм жена.
Бебето се роди преди 2 дни да ни е жив и здрав. Попитахме учтиво кога ще бъде изписването, за да отидем и да снимаме бебето, като изрично не става въпрос да ходим в тях, защото няма нужда от такива неща. Отговорът беше, че няма да ни се обадят.
Ми не мога да разбера къде е проблемът и в кого. Може би това, че нямаме деца и не знам какво изпитва една майка родила преди дни е водещо, но ми е болно, защото знам до къде мога да стигна и въпросът не опра да се насадим в тях на гости, а да отидем до пред Родилното и толкова.
Преди 2 месеца се роди бебето на кумците ни, които още преди да се роди говореха как ще отидем на изписването. Отидохме, след това само им занесохме подаръка и си тръгнахме. Често виждаме детето. И те са в същия град, което ме кара да мисля, че не е въпрос на някакъв градски манталитет.

# 1
 • София
 • Мнения: 1 947
Не се ядосвай.Има хора и хора.Може да мислят,че изпитваш завист или просто от омраза към теб да се държат така.

# 2
 • Бургас
 • Мнения: 459
Говорила ли си със съпруга си за това? Той какво мисли?

Моята зълва е в друга държава, но като дойдат при свекито сме почти нон стоп заедно. Навън, у тях, у нас. Понякога става чак досадно, но като знаем, че ще се видим след година.

# 3
 • край морето
 • Мнения: 3 623
Хора разни  Thinking Не си го слагай на сърцето, защота само ти ще страдаш от цялата ситуация. Нека си живеят живота, а вие вашия. Гледай по добре да има разбирателство между теб и мъжа ти

# 4
Благодаря за съветите.
И ние се имаме доста и затова ми е много непонятно.
Те не знаят за проблемите ни, може би предполагат, защото сме по-големи ит тях, затова не вярвам причината да е опит за запазване на нашите чувства. Тя споделяше много по време на бременността.
Споделих мислите си със съпруга ми, той не може да ми даде разумно обяснение, според него тя била в правото си да не иска да ходим.
На мен ми е болно, аз съм емоционален човек и не мога да махна леко с ръка и да се правя, че не ми е неприятна цялата ситуация.
Днес бяхме в свекърва ми и вместо да ни каже за бебето- защото те са ходили тя ми говори за зимнина и зеленчуци. Не мога да ги разбера и това си е Thinking ooooh! Tired

# 5
 • Мнения: 1 321
Ние пък сме в обратното положение-на мъжа ми брат му вече 3-та година нямат деца,и честно казано,на моменти се чувствам адски неловко.Особено по семейни празници,когато вниманието на цялата рода е фокусирана в/у нашите деца...Те също не са присъствали на изписванията ни,но и през ум не ми е минало,че е нарочно и тенденциозно newsm78

# 6
Както написах и в предния си постинг, ако причината беше запзване на моите чувства, то мож еби нямаше да споделя за бременността си.
Колкото до
Цитат
е също не са присъствали на изписванията ни,но и през ум не ми е минало,че е нарочно и тенденциозно
искам да попитам знаели ли са кога ще ви изписват? Все пак според мен решението дали да отидем или не е наше- в смисъл могат да кажат изписването ще е в едиколко си часа и аз да реша дали съм готова психически да отида или не.

# 7
 • Мнения: 381
Според мен, те просто не те харесват!Извини ме, че съм толкова рязка, но е така!Аз на твое място бих спряла с всякакви опити да съм любезна и да проявявам всякакво желание да се виждаме и тем подобни.....Отсвири ги и толкова....Не се ядосвай
Тогава пак няма да те харесват особено, защото пък ще те изкарат безсърдечна, но така или иначе няма да им угодиш, така, че .....довиждане на тези хора...

# 8
 • Му Кинд Оф Плаце
 • Мнения: 4 033
Аз не исках никой да идва на изписването. То, реално, така и стана, щото смениха часа за изписване три пъти  Rolling Eyes
Всеки си има своя начин. За мен най-голямата лудница би било да ми се изтърсят 100 човека (щото, ако почнем да мерим, ама само най-близките, само тоя, само оня, се събира поне волейболен отбор) да ми се изтресат, да ми зяпат бебето, да ми говорят, да ми тикат китки в лицето плюс всичко, което са решили да надонесат. Да не говорим после да ми се натресат вкъщи, за 5 минутки  Sunglasses
Зълва ми видя детето на около 10ия му ден. Спокойно, кафенце, тортичка, снимки.

Честно казано, когато сме обсъждали това, въобще не съм мислила за нейните чувства, въпреки че имаме добри отношения.
Когато, живот и здраве, тя има дете, ще ни покани и ще сторим това, което тя иска и няма да се почувствам засегната, защото не си мисля, че светът се върти около мен и това прави живота ми много по-лесен.  Stop

# 9
Според мен, те просто не те харесват!Извини ме, че съм толкова рязка, но е така!Аз на твое място бих спряла с всякакви опити да съм любезна и да проявявам всякакво желание да се виждаме и тем подобни.....Отсвири ги и толкова....Не се ядосвай
Тогава пак няма да те харесват особено, защото пък ще те изкарат безсърдечна, но така или иначе няма да им угодиш, така, че .....довиждане на тези хора...
Предполагам това е най-правилната мисъл. Отдавна се опитват да ме изкарат студенокръвна, въпреки опитите ми да сме семейство.
Аз не съм от този град, семейството ми е на 500 км и от тук и в началото идвайки се надявах да вляза в това семейство, защото нямах приятели и познати, освен съпруга ми. Не ми оказаха никаква подкрепа, даже напротив опитаха се да вгорчат живота ми.
Боли ме много от това, че сестра му мина през почти същото и въпреки, че се виждахме доста често и споделя с мен толкова неща, явно никога няма да сме чак толкова близки.
Но това все пак не обяснява, че тя не иска брат и да отиде на изписването.

Франзела Калина, може би в твоите думи има известна логика. Но както каза нямах намерение да ходя в тях, нито съм мислила да се навирам в бебето или да и тикам китки в лицето. Не бих си позволила такова поведение.

# 10
 • Му Кинд Оф Плаце
 • Мнения: 4 033
Да, бе, Лилиан, никой няма такова намерение, но може момичето да не иска да има много хора, да не може да ги изтърпи в тоя момент.
И те, естествено, само ще стоят, няма да досаждат и ще са за 5 минути. Всички сме така, но отсреща явно не сме така.
Не се връзвай за такива външни неща, само се разсейваш и си хабиш ценни нерви.

# 11
Фрнзела Калина, тъй като усещам лека ирония в постинга ти да ти кажа, че всъщност на самото изписване ще бъдат родителите, а те живеят с едните и кумовете им може би, не става въпрос за над 10 човека все пак.
Както и да е показа ми, че може да греша, въпреки предишния ми опит.

# 12
 • Мнения: 1 431
Родителите решават кого да поканят на изписване и кога на кого да покажат бебето. Няма какво да се мисли по въпроса.
Дали ти харесва или не - няма значение. Детето си е тяхно - те решават.
Не е задъплжително да не те харесват, може просто да не те чувстват достатъчно близка.
Ама не го взимай толкова навътре.

# 13
Разбира се, че е тяхно право да решават кого и какво.
Колкото за близостта, ако това е причината то когато имаше нужда да сподели  личните си проблеми си бях достъчно близка, а сега изведнъж станах чужда?
Не го намирам за нормално, защото все пак брат и, с който нямат проблеми са близки е мой съпруг и също няма да бъде нито на изписването нито ще вижда племенника си  в следващите 3 месеца.

Не ме разбирайте погрешно, според мен всичко това е навързано и предпочитам да ми го кажат директно, за да знам какво имам насреща си. Не обичам такива неща- ти си ми близка, когато имам нужда, не си ми близка иначе. намирам го за тъпо

# 14
 • Мнения: 1 943
Свекърва ти е една много глупава жена явно  Thinking вместо да се опита да сплоти семействата на децата си, тя ги настройва едно срещу друго.

По темата - според мен са суеверни и смятат, че подсъзнателно ще направиш нещо на бебето  Joy Сериозно! Ти светлоока ли си? Всъшност наясно ли си какво точно не ти харесват?

Разбирам добронамереността ти и желанието за голямо и сплотено семейство, но като са такива тъпоъгълници, че даже не се насилват да се държат като хората създай си свой свят и покажи, че те са нежелани. Живот и здраве като дойде ВАШЕТО изписване ще поканиш твоите родители и близки, но свекърва си и зълва си не - тогава ще разберат какво ти е сега. Затова сега е нужно малко да преиграеш пред мъжа си колко си засегната  Wink

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт