Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 5 374
Имаше нейде в Готварския форум рецепта преди време за сладкиш с круши, от тия, жълтите и меките, не се сещам на кого беше, но съм я правила и е много успешна. В рецептата фигурират и бисквити "Закуска", и краве масло....ако някой се сети и помогне-обещавам като го направя, да почерпя. bowuu  chef
Цитирай

София

Мнения: 1 211
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=219225.msg4833245;topicseen#msg4833245

eto виж тук няма ли да намериш търсеното Smile
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Бо, Моренка беше пуснала една рецепта за сладкиш с круши и кафява захар, ще се опитам да го открия, ако не се включи тя в темата-беше интересен, а на снимката изглеждаше много апетитен.
Цитирай

София

Мнения: 5 374
Бо, Моренка беше пуснала една рецепта за сладкиш с круши и кафява захар, ще се опитам да го открия, ако не се включи тя в темата-беше интересен, а на снимката изглеждаше много апетитен.

Меден кекс с круши
Амиии... фантазия просто ... може ли иначе.. мед и канела.. пък и крушите в случая мммм.....

1 3/4 ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. канела
2 големи яйца
1/4 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. каф. захар
120 г масло
1/2 ч.ч. течен мед
1/2 ч.ч. мляко
кората на 1 лимон

1 с.л. масло
1/4 ч.ч. захар
о-о 5 круши, нарязани на пластинки (при мен 2)
1/4 ч.ч. течен мед (при мен- 1 ½ с.л.)


Загрейте фурната на 180°С. Намазнете и набрашнете форма 23 см.
Смесете брашното, солта, бакпулвера, содата и канелата (аз добавих и щипка инд.орехче).
Разбъркайте млякото с меда и лим.кора.
В купа разбийте яйцата със захарта до кремообразна смес,  добавете маслото, млякото+ меда и брашното- постепенно.
Изсипете тестото във формата и печете 35-40 минути. Охладете 15 мин. във вормата, а след това и на решетка.
Поставете кекса в съда, в който ще сервирате.
В тиган загрейте маслото и добавете захарта да се разтопи, тогава добавете крушите да поомекнат малко и накрая меда , разбърквайки внимателно, да се запазят крушите и махнете от огъня. Охладете за 7-10 мин.
С вилица набодете кекса, отгоре поставете крушите и полейте с карамеловия сос.
Поднесете с разбита сметана или сладолед.
източник: руски сайт

Открих го аз, даже ходих до магазина за продукти, и се емвам да действам.  chef  chef
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
И това също: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=108138.msg1942204#msg1942204
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.