Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Вече на село

Мнения: 547
Това е ястие, което е елементарно за приготвяне, може да се подготви от предния ден и да се сложи във фурната да се пече два часа преди да дойдат гостите.

Продукти:
месо около 1 кг, за предпочитане агнешко, ярешко, но съм го правила и с друго.
лук 2 - 3 връзки зелен или 4-5 глави
гъбки около 300 - 400 грама
бяло вино около 1 в. ч.
черен пипер, сол, малко червен пипер
1 връзка магданоз и десетина листенца гюзум
алуминиево фолио

Месото се реже на хапки, гъбките - също, лукът - на полумесеци или на ситно, магданозът и гюзумът - на ситно, ръси се с черния, червения пипер и солта. Полива се с виното. Всичко това се обърква и се отставя в хладилника да си поеме ароматите.

Когато му дойде времето да се пече, сместа се разпределя върху алуминиево фолио, нарязано на парчета, които да могат да се свият на пличета, толкова на брой, колкото са хората на масата и във всяко пликче се слага по една ч. л. масло. Пликчетата се затварят възможно най-плътно, с алуминиевото фолио това е възможно. Пликчетата се нареждат в тава, в която се налива водичка и се пекат в умерена фурна около час и половина - два часа. През цялото време следете за водата, защото не бива да остават пликчетата на сухо.

С това ястие ще впечатлите гостите си, а вие няма да сте се скапали от дълги и сложни приготовления.

Добър апетит и добро настроение  Very Happy
Цитирай

в ябълковата градина

Мнения: 1 648
Мерси за рецептата. Изглежда много апетитна.
Каква е тази подправка "гюзум"?
А при сервиране, изсипва ли се хм, яденето от фолиото в чинията или се сервира с фолиото?
Цитирай


Мнения: 2 061
Благодаря!

  bouquet

това е традиционно ястие  Wink
но понеже не обичам месо ми го приготвят на мен със сирене става много вкусно така че ...за вегетарианците  Peace

Цитат
Кеат кебап
== кебап в хартия  Hug
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Мерси за рецептата. Изглежда много апетитна.
Каква е тази подправка "гюзум"?
А при сервиране, изсипва ли се хм, яденето от фолиото в чинията или се сервира с фолиото?

Гюзумът = джоджен.
В чиниите се сервира с фолиото, като се предупреждават гостите внимателно да го отварят, за да не се излее сосчето   Laughing
« Последна редакция: пн, 10 сеп 2007, 10:50 от arina »
Цитирай


Мнения: 2 538
Това е страхотно ястие!
Аз съм правила със заешко, но до сега не знаех, че се казва кеат кебап. Laughing
Харесвам такива ястия, които са  хем оригинални, хем са си с гарнитурата. Wink
Цитирай


Мнения: 9 734
Благодаря много за рецептата,аз проявих интерес в друга тема.Харесва ми много как звучи,не съм правила такова нещо до сега и ще го направя - звучи лесно и вкусно - лелелеее,взех да слюноотделям... Crazy ooooh!
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Благодаря много за рецептата,аз проявих интерес в друга тема.Харесва ми много как звучи,не съм правила такова нещо до сега и ще го направя - звучи лесно и вкусно - лелелеее,взех да слюноотделям... Crazy ooooh!

pina, реших да отделя темата, защото се сетих, че май не съм виждала такава. По празниците имах гостенка на достатъчно години, но се оказа, че и тя не знае нищо за кеат кебап. Като видя пликчетата, ме попита каква е тая "анонимна вечеря" 35 35 35
Цитирай

София

Мнения: 6 154
Звучи чудесно. Ще го пробвам Party

А с каква гарнитура върви?
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Звучи чудесно. Ще го пробвам Party

А с каква гарнитура върви?

Върви без гарнитура, след хубаво предястие и няколко салати преди него. Например последния път беше след шопска салата, кьопоолу, предястие "Руло Алисия", подредено в голяма салатиера с резени домати със счукан чесън и магданоз около него   chef
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Изглежда много вкусно, а и имам едно агнешко във фризера и се чудех как да го наготвя
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.