Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 септ. 2007, 22:32 ч.

Приветствено слово на родител към първокласници

 • 11 158
 • 7
 •   1
Отговори
 • Мнения: 261
Мили майчета,помагайте
току-що ми се обади госпожата на моят първокласник за да ме информира, че съм в родителското настоятелство на училището и че ще трябва да произнеса кратко слово при откриване на учебната година.
Много се притесних, защото това изобщо не  е в моят характер и темперамент като се изправя пред толкова много хора и то в центъра на града ни,абе изобщо това не е работа за мен. Утре съм  поканена в кабинета на директора, за да се срещна с организаторката на тържеството  и да чуя нейните насоки.Смятам да се откажа,понеже изобщо не ме бива по тази част.Винаги съм била неформален лидер и предпочитам да си остана такава.Ако успея да се измъкна ще  е добре за мен, но ако не стане  ще ми е  нужна отново вашата помощ.

# 1
 • Плевен
 • Мнения: 153
Хм, помоли госпожата да ти даде шаблон или да ти напише нещо, което ти сама да дооформиш или редактираш (ако се налага...), а пък публичната изява - какво толкова те плаши? след 15-20 минути вече никой няма да те помни  Joy Постарай се да "стигнеш" до децата, това е най-важното, а за възрастните - да не ти пука  Laughing

# 2
 • Бургас
 • Мнения: 2 577
Ето едно слово за откриване на уч.година и то на президента Laughing
Можеш да използваш шаблонните фрази  Peace
Дано ти е полезно........./ аз лично не го дочетох Embarassed/

а тук може да се ровиш и из неговите речи за повече шаблонни изрази

Последна редакция: ср, 12 сеп 2007, 00:16 от Amelia

# 3
 • София
 • Мнения: 36 901
А ТV ще има ли?. Ако й е такова словото, ще я направят емблема на Министъра - че подкрепя настоящите реформи в образованието и правилността на Повелята на Партията

# 4
 • Бургас
 • Мнения: 2 577
 Joy  Joy  Joy

ама как имате нерви да го изчетете това бе - аз не успях  Embarassed

..... аз като го видях, викам то момичето да хване структурата и там някое друго клише за начало и край на изреченията, че нали все умни и начетени хора му ги пишат словата  Mr. Green .... ама чак да го чета  newsm78

# 5
 • Мнения: 261
Amelia ,много благодаря , изчетах го,ама нещо май няма да ми свърши работа,дори пожеланията  не са особено подходящи за нашия случай
утре ще потърся учителката си по бълг.език и литература,може пък тя да ми е  от полза

# 6
 • в гората
 • Мнения: 2 979

Уважаеми госпожи и господа,
Уважаеми ученици, учители и родители,

Утре е ......... септември, денят в който по традиция се открива учебната година в българското училище. Това е ден, който влиза във всеки дом, било чрез очакването на училищния звънец, било чрез грижите по децата или носталгията на спомените.

Образованието е една от обществените дейности, към които сме най-чувствителни. Всички искаме да имаме добри училища, даващи модерни знания и активно участващи във възпитанието на децата ни. Знаем, че системата се нуждае от промени, но в същото време се страхуваме, че на онези, от които зависят големите решения в тази област няма да достигнат далновидност, последователност и воля.

Уважаеми родители,
Според един голям съвременен български писател, във всички времена конфликтът между поколенията се свежда до едно и също - младите искат да видят пример, а получават само съвети. Колкото и часове по безопасност на движението да въведем, трудно ще научим детето да спира на червения светофар, когато таткото редовно минава на червено, водейки го на училище. Разбира се, че е важно да дадем добри напътствия на децата си, но по-важно от това е да им покажем нашето отношение към света, нашето чувство за отговорност, нашето разбиране за справедливост и достойнство.

Скъпи първокласници,
Утрешният ден е много важен за вас, защото той показва, че вече сте пораснали. Но прекрачването на ученическия праг не означава, че непременно трябва да се разделите с Пепеляшка и Мечо Пух. Те ще останат с вас, дотогава, докогато вие пожелаете. Учението ще ви даде не само безценния дар да четете и пишете, но и ще ви помогне да откриете хиляди нови интересни неща за света и за самите вас.

Уважаеми госпожи и господа,
Всички ние, родители, учители и онези, които формират общественото мнение или държавната политика в образованието, трябва да дадем на нашите деца съзнанието за техните корени, за това, че те са част от нещо трайно и голямо - част от българската нация. Заедно с това ние им дължим знанията и възпитанието, които да ги накарат да почувстват, че имат криле, да почувстват, че имат сили да достигнат мечтите си.

Нека в навечерието на новата учебна година всички да си пожелаем здраве, воля и упоритост, а там, където волята и упоритостта не ни достигнат - и малко късмет.

И нека заедно превърнем образованието в новия национален приоритет на България.

Копирах го отнякъде, ма забравих от къде ooooh!


Ето и още едно
 Скъпи ученици, учители и родители, 15 септември е празник, който ние всички посвещаваме на тържеството на духа и знанието. Празник, който е огласен от смеха на детството и младостта, събрал на едно място всички вас. Уважаеми колеги, пожелавам ви все така дразновенно да работите и пазите моралните устои на учителската професия. Скъпи ученици богатството на едно училище не се измерва с големината на сградата, с броя на кабинетите и компютрите, а с богатството на неговите ученици и техните успехи. ............. Скъпи първокласници обръщам се към вас, които за първи път ще прекрачите прага на училището. Подайте с вяра и доверие ръка на своите учители, които ще ви поведат по пътя на мъдроста и знанието. Пожелевам ви щастливо детство и успехи в учениетоТук мисля, че може да се поиграе с думичките и да се подберат по- лесно разбираеми, когато се обръщаш към децата.
Успех  bouquet

# 7
 • Мнения: 261
Вини,ти си страхотна,хиляди благодарности

А ето аз как го коригирах,но  ще се радвам на допълнителни  мнения и предложения:

Уважаеми госпожи и господа,
Уважаеми ученици, учители и родители,

Днес е 15 септември, денят в който по традиция се открива учебната година в българското училище. 15 септември е празник, който ние всички посвещаваме на тържеството на духа и знанието. Празник огласен от смеха на детството и младостта, събрал на едно място всички нас. Това е ден, който влиза във всеки дом, било  чрез очакването на първият училищен звънец, било чрез грижите по децата или носталгията на спомените.

Всички ние, родители, учители и онези, които формират общественото мнение или държавната политика в образованието, трябва да дадем на нашите деца съзнанието за техните корени, за това, че те са част от нещо трайно и голямо - част от българската нация. Заедно с това ние им дължим знанията и възпитанието, които да ги накарат да почувстват, че имат криле, да почувстват, че имат сили да достигнат мечтите си.

Уважаеми учители, желаем ви все така дразновенно да работите и пазите моралните устои на учителската си професия.

Мили ученици, богатството на едно училище не се измерва с големината на сградата, с броя на кабинетите и компютрите, а с богатството на неговите учители, ученици и техните успехи.

Уважаеми родители,
важно  за всички нас е да даваме добри напътствия на децата си, но най-важното  е да им покажем нашето отношение към света, нашето чувство за отговорност, нашето разбиране за справедливост, достойнство и човешко поведение.

Скъпи първокласници,
Днешният ден е много важен за вас, защото той показва, че вече сте пораснали. Но прекрачването на ученическия праг не означава, че непременно трябва да се разделите с любимите си играчки,с Пепеляшка и с Мечо Пух. Те ще останат с вас, дотогава, докогато вие пожелаете във вашите игри и сънища. Учението обаче за вас ще е  един безценен дар,то  ще ви научи  да четете и пишете, но  ще ви помогне да откриете и хиляди нови интересни неща за света и за самите вас. Подайте с вяра и доверие ръка на своите учители, които ще ви поведат по пътя на мъдроста и знанието. Пожелевам ви щастливо детство и успехи в учението, здраве, воля и упоритост, а там, където волята и упоритостта не ни достигнат - и малко късмет.

И нека всички заедно превърнем образованието на нашите деца в новия национален приоритет на страната ни.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2007, 10:17 от eli0177

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт