Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • The happy place:)
  • Мнения: 399
Надявам се, че ще се захранваме през зимата.

Досега четох как се подготвят плодове и зеленчуци за зимата във фризера.

Само не разбрах какви плодове и зеленчуци за подходящи, вие какво ще ме посъветвате?

Благодаря:)

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 966
Здравей Grinning
Аз не замразих,а консервирах в малки бурканчета:
моркови-варени,пасирани,насипани в бурканчета и заварени бурканчетата 5мин.
тиква-като морковите се прави
ябълка-обелена и варена на парченца,пак заварена после със бурканчетата
ябълка и киви-пак така заварено
това сега се сещам Peace

# 2
  • The happy place:)
  • Мнения: 399
Благодаря:)Явно много малко мами приготвят замразени храни за зимата:)

# 3
  • Мнения: 3 291
И ние ще се храним на  зима,моля мами ,които вече са минали по този път-помагайте със съвети .Аз замразих малко домати и моркови( това имам без-нитратно) но не знам доколко ще ми е от полза.

# 4
  • Мнения: 7 664
Имам въпрос - ако искам да замразя сливи, трябва ли да им махна кожата, след като ги сваря?

# 5
  • Мнения: 1 173
Извинявайте, ама защо са ви замразени зеленчуци при наличието им през зимата в магазините?
Практикувам ПЗ и единственото, което съм правила на пюре е картоф, морков и домашно приготвена оризова каша (всичко останало - от нашата храна)...И трите се продават целогодишно и сякаш е по-добре да са прясно сварени (аз варих).А нали при захранването по принцип те са от първите храни на бебето?

# 6
  • Мнения: 8 241
Аз бях замразила миналата година и използвах цяла зима (имах на разположение домашни) - всичко сварено и пасирано на едро:
Тиквички, чушки, карфиол, броколи, грах, зелен фасул, домати, сливи грозде, круши.. Пуешко, пилешко и заешко..

Това са нещата които си съхранявам във фризера по принцип и за нас, но на дребния под друга форма бяха Laughing

Не виждам смисъл ябълки, моркови и тиква да се замразяват, при положение, че си ги има пресни и зимата (даже и български).. Виж за лятото можеш да си слжоиш тиква  Sunglasses

На сливите им махни люспите, защото придават един кисело-горчив вкус, след като са били замразени и не са готини  Wink

На доматите им махах люспите и семките (макар че не ги ползвах в последствие за Тони, защото ги въведох, когато имаше вече пресни български на пазара - след годинката, беше юли месец някъде)

Картофи изобщо не бих сложила да ми заемат място, при положение, че ги има целогодишно  Simple Smile

Бях сложила във формички за лед и в пластмасови чашки за кафе (за по-големи дози) - и си вадех колкото ми трябват за конкретното хранене.. Може да добавите оризова, елда или друга каша, ако ви трябва бърз сгъстител, че понякога много се разтичат като се размразят  Rolling Eyes
Аз ги добавях обикновено в комбинация с варен картоф, ориз, царевичен грис, оризови или царевични макарони, варена елда (глутена го въведох доста късно - 11м.). Към 7-8м. започнах да слагам и по малко зехтин.

Това от моя миналогодишен опит със замразяване за захранване. Захраних декември месец и си карахме цяла зима на запаси  Mr. Green
Таз година пак така, ама вече манджите са по-човешки  Crazy

# 7
  • Мнения: 699
Записвам се, че и мен това ме интересува Hug
Аз за момента нарязах и бланширах тиквички - и във фризера.
Сега се чудя дали мога да изпека и обеля чушки и пак там. newsm78
Или да ги пасирам и във формички за лед, както е писала duhi_puhi  newsm78

# 8
  • Мнения: 8 241
Можеш да ги замазяваш и в по-едър вариант и след това да ги пасираш.. Просто е най-удобно в началото за малките порции да са в малки количества, за да не размразяваш целия пакет  Crazy Малко повече играчка е сега, но после е супер лесно и мързеливо  Sunglasses
Аз също сега чистя чушки за печене  Mr. Green

# 9
  • София
  • Мнения: 4 096
И на нас  ни предстои захранване (мисля да почна тези дни). Та по случая замразих пюренца на кубчета от тиквички, моркови, круши, ябълки, зелени чушки (всички са сварени на пара и пасирани и махнати корите/люспите ). Дано ми свършат работа и най-вече бебо да ги хареса. За картофи не виждам смисъл да го правя, мисля да варя на деня и да пасирам (всъщност мисля с това да започна). Други домашни плодове и зеленчуци нямаме, за съжаление. По-нататък домашна тиква ще ми дадат, а всичко друго мисля да си купувам във вид на готови пюрета. Но ще видим де, все пак не сме почнали  Laughing

# 10
  • Мнения: 3 291
Duhi_puhi,даваш консултации регулярно,че ми е каша в главата отсега,нали  Wink

# 11
  • Силистра
  • Мнения: 618
Ина нас ще ни предстои зимно захранване и затова нарязах и прибрах във фризера домашни тиквичка пиперка зелен боб и пресен грах това за сега съм сложила.

# 12
  • Мнения: 699
Duhi_puhi, и чушките ли пасира? Това с кубчетата настина е по-практично, но се чудя тя чушката като е печена и белена ще стане ли с пасатора? Не трябва ли нещо по воднисто? Или ти приготвяш чушките по  друг начин?
Моля сподели с невежите  Blush

# 13
  • Мнения: 8 241
Чуките точно печени и белени Simple Smile Аз в робота ги слагам за по-лесно, но и с пасатора става  Wink. Можеш и да ги свариш.. и да използваш част от водата, в която са врели, за да е по-течно.

Туранага, за теб винаги, от утре почвам  Hug

# 14
  • Мнения: 3 291
......Туранага, за теб винаги, от утре почвам  Hug

 newsm03  благодарим !

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт