Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 35 отговора


Мнения: 375
 Сега им е времето на патладжаните. Споделям две рецепти, които много обичам.

Пълнени патладжани с яйца и сирене

Изкиснатите в солена вода патладжани се разрязват на две по дължина, издълбават се, пълнят се със смес от яйца, сирене, издълбаната вътрешност, нясолко скилидки настърган чесън, магданоз. Нареждат се в тавичка, сипва се малко водичка и се пекат. Може малко преди да станат готови да се наръсят с настърган кашкавал.

Цитирай


Мнения: 9 731
А,това ми харесва - лесно е и звучи вкусно - ще го направя утре. Peace
Цитирай


Мнения: 375
Втората рецепта също е лесна

Патладжани с подлучен доматен сос

4 патладжана, 2 гл. кр. лук, 5-6 домата, 5-6 скилидки чесън, магданоз
Изкиснатите в подсолена вода патладжани, нарязани на филийки, се подреждат в намаслена тавичка, отгоре се сипва малко олио и се слагат във фурната. През това време в тиган се задушава лукът, прибавят се настърганите домати, след 10-ина минути - и пресованият чесън и магданозът. Доматената смес се изсипва върху патладжаните и ястието се допича още 10 мин. Много вкусно става и с кайма.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 315
Тина и аз правя по първата ти рецепта, но патладжанените лодки ги запържвам леко.пълни и тогава запичам
патладжанът носи на мазнина, само запечен не ми е толкова вкусен.става като варен Confused

вкусна плънка става и със задушен праз, с домати, кайма (или соеви гранули) и кашкавал Crazy

преди баба ми правеше шницели от патладжан.

режеше го на филии надлъжно, запържваше си леко с минимално количество мазнина.
между 2 филиики слагаше или парче кашкавал или яйце и сирене, потапяше в яйце, брашно, яйце галета и запържваше.
става супер.
Цитирай


Мнения: 375
Безспорно, пържени са по-вкусни, но поемат повече мазнина и са ми по-тежки, а и избягвам пърженето.
Цитирай

София

Мнения: 431
Тина-Рина рецептите които си дала със сигурност ще се пробват. И аз много обичам патладжаните изпържени само с брашанце , а понякога ги правя и като бабата на asyalein ммммммм  стават много вкусни Peace Също така правя пюре от  патладжан с майонеза и чесън , кьопоолу също  Flutter
Цитирай

Варна

Мнения: 2 509
Колко време се киснат патладжаните в подсолена вода? И колко солена да е  newsm78?
Пробвах се да ги кисна преди време, но пак си останаха горчиви  Sick.
Цитирай

ВАРНА

Мнения: 82


преди баба ми правеше шницели от патладжан.

режеше го на филии надлъжно, запържваше си леко с минимално количество мазнина.
между 2 филиики слагаше или парче кашкавал или яйце и сирене, потапяше в яйце, брашно, яйце галета и запържваше.
става супер.
[/quote]


На това му викат патладжан бюрек!
Цитирай

ВАРНА

Мнения: 82
Тина и аз правя по първата ти рецепта, но патладжанените лодки ги запържвам леко.пълни и тогава запичам
патладжанът носи на мазнина, само запечен не ми е толкова вкусен.става като варен Confused

вкусна плънка става и със задушен праз, с домати, кайма (или соеви гранули) и кашкавал Crazy

преди баба ми правеше шницели от патладжан.

режеше го на филии надлъжно, запържваше си леко с минимално количество мазнина.
между 2 филиики слагаше или парче кашкавал или яйце и сирене, потапяше в яйце, брашно, яйце галета и запържваше.
става супер.

На това му викат патладжан бюрек!

На това му викат патладжан бюрек.
Цитирай

София

Мнения: 444
Мойте любими рецепти с патладжани са
Мусака с патладжани
Пастет от майонеза ,чесън и патладжан
Пържен патладжан с чесън и оцет
Пълнен патладжан

За да махна горчилката режа на шайби и наръсвам със сол -15 минути и след това изплаквам
За пастета режа на две преди печене и пак поръдвам със сол , не съм имала проблем с горчивината досега , а често правя , много обичаме
Цитирай

Варна

Мнения: 2 509
Благодаря!  bouquet
Аз го киснах в подсолена вода и нищо не стана. Може би съм сложила малко сол  newsm78.
Цитирай


Мнения: 375
Сигурно заради това. Smile
Цитирай

София

Мнения: 2 548
Безспорно най-вкусни са ми изпържени и "подлучени " с чесън,като мезе-мммм.Освен това ги готвя като мусака-ред домати,ред патладжани(пържени),оризова плънка и пак ред патладжани  и ред домати-залива се със яйца,разбити с мляко и разредени с вода(1чаша) и се запича 10 мин отделно се  прави гъст бешамелов сос и с него се залива ястието и се допича-накрая ако искате може да се наръси с кашкавал,много вкусно става.Друг начин е като лазаня с кайма и дом. сос и пак заляти с бешамел.
Цитирай

София

Мнения: 2 308
ИмамбаялдЪ / не съм сигурна в правописа/, уникално вкусна манджа с патладжани, домати, тиквички, чесън, чушки, която за съжаление никога не си дадох зор да науча, защото мъж ми не я понася, а и свекърва ми я прави в промишлени количества и винаги отсипва и за мен. Беше нещо в стил нарязани патладжани, пълнени с останалите зеленчуци и запечени на фурна.
Цитирай

Journeys end in lovers meeting.

Мнения: 3 036
Благодаря!  bouquet
Аз го киснах в подсолена вода и нищо не стана. Може би съм сложила малко сол  newsm78.

като ги киснеш във вода горчивината пак си стои около тях, във водата, само ги посоли, солта ще издърпа горчивия сок и той ще изтече, ще го видиш. обаче аз ги държа поне половин час, иначе съм имала издънки с по-кратко време, защото зависи и от патладжаните колко са горчиви. чак като изтече, можеш да ги изплакнеш  Peace

и моята любима манджа с патладжани е имамбаялдъ!  Crazy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 35 отговора